שירשור אחרון לפני הקניה...

שירשור אחרון לפני הקניה...

אחרי סינון גדול הגעתי לשני דגמים אחרונים והם: 1. Specialized Hardrock Sport 2007. 2. KALAHARI 550 SX IS 06. אני גם אזכיר מה אני רוצה: קלות, בולם טוב(שיהיה בו פלוס מינוס), והכי חשוב זה האמינות ושלא כל יומיים אני אחליף פנימית שזה אומר שאני רוצה גלגל עבה. אז מה אתם הייתם חושבים? (מצטער על הטרחה)!!! ישי

יוס י

New member
שיטה טובה לקבלת החלטה:

תרכב על שני הדגמים ותראה לאיזו תנוחת רכיבה אתה מתחבר יותר. לגבי הפרמטרים שהזכרת, החיים הם פשרה...הדבר האחרון שניתן לומר על בולם RST - שבא על שני הזוגות, הוא שמדובר בבולם טוב (הוא לא . תאמין לי , היה לי כזה) אבל אופניים ברמות הכניסה באות עם בולמים ברמות כניסה. הוא יספיק לצרכיך. אמינות - בנושא הזה לא תהיה לך בעיה עם שני הדגמים. לגבי החלפת פנימיות, אל תשכח לשים ג'יפה (גם פס גומי הוא אופציה) ולקנות פנימית ספר (עוד 10 ש"ח) בהצלחה.

outtanames

New member
היית רוצה לשמוע (ברצינות)...

לפני כמה ימים קניתי הארדרוק ספורט 2007 שבא עם ה-RST GILA PLUS-T7...אותם אופניים כמו שהבחור שפתח ת'אשכול חושב לקנות.

ברצינות

GILA PLUS T7 הוא בולם שמבוסס על אלסטומר, שהוא גם נושא המשקל וגם אחראי על השיכוך. זוהי מערכת זולה ופשוטה, שאורך חייה מוגבל. כיווני העומס לא יעילים כמו בקפיצים אחרים (סליל, אויר), ואין שליטה על השיכוך. קיים דגם GILA PLUS RL, שהוא בעל סליל פלדה ומנגנון שיכוך שמן, עם שליטה על מהירות החזרה ונעילה הידראולית. תיהנה מהבולם. הוא ישרת אותך בתחילת דרכך כרוכב. אם תנצל את האופניים למה שהם מסוגלים (בעיקר ברכיבה טכנית), תצטרך לשדרג את הבולם באיזשהו שלב. שנה טובה

אבל אין לי אפשרות לרכב על שניהם!

מה אתה היית בוחר? (יש לך אייסיקיו/מסנג'ר/סקייפי?) איזה בולם יותר טוב?

יוס י

New member
גש לחנות, בקש לעשות סיבוב במגרש...

...החניה הקרוב, קבל תחושה של האופניים. כל בחירה שתעשה תהיה טובה, העיקר שיהיה לך נוח בישבן...

שני זוגות טובים לכניסה

המרידה היו אופני הכניסה שלי לענף. עשיתי אתם המון, כולל דברים שאף אחד לא היה ממליץ, והם עמדו בהכל בכבוד. הדגם שבקישור מגיע עם אבזור משופר מהדגם שהיה אצלי: בולם משופר, צמיגים עדיפים ופדלים. אני שדרגתי את כל אלה, אבל הדגם הזה כבר מגיע משודרג. הספשלייזד הם אופניים מצוינים עם מפרט טוב. שים לב שהאתר מתיימר למהלך משתנה בבולם הקדמי, בעוד שאתר היצרן של RST אינו מציין אפשרות כזאת לשום דגם של GILA. מדובר בבולם בסיסי ביותר. אם אתה שואל על תמורה למחיר - אתה מקבל חבילה דומה בהפרש של כ-300 ש"ח (20%). אין ספק שמרידה מנצחת, ובגדול. אבל אני הייתי ממליץ לבחור "לפי התחת", כלומר לקחת סיבוב קצר על כל אחד מהזוגות, ולחוש את החיבור. שני הזוגות מיובאים ומשווקים על ידי רשתות גדולות, שרוב סניפיהן (אם לא כולם) מאפשרים רכיבת נסיון. בהצלחה ושנה טובה.

septAA

New member
שים לב לציטוט מתוך האתר של מצמן..

..בקישור של המרידה: "אופניים שיעמדו יפה ברכיבות שטח ומתאימים לרוכבים מתחילים הרוצים לטעום מרכיבות שטח מבלי להשקיע יותר מדי." כפי שנאמר, שני הדגמים מאובזרים באופן די דומה. אני התחלתי עם ההרד-רוק ספורט של 2006 והתקדמתי לש"מ אחרי מספר חודשים. עדיין, הספורט משמשים כאופני גיבוי - בעיקר לחברים שנתקעים בלי לצרכי XC כושר או לאורחים. שילדת הספורט היא מפלצת מחוזקת במיוחד, ויש גם הכנה למעצורי דיסק. שים לב שהחורף מתקרב - ובתנאי רטיבות הבלימה של מעצור V יורדת מאד עד כדי לא קיימת. הדגם בקישור שצירפתי מגיע עם בלמי דיסק מכני. בתנאים "יבשים" לא יהיה הבדל מספיק גדול בבלימה שיצדיק את תוספת המחיר, אבל בסינגל תלול בירידה, לאחר שגלגליך "טעמו" מספר שלוליות, כדאי וכדאי לשקול זאת. הדבר שהכי היה חסר לי בהרד-רוק הוא מעצור דיסק. אם תשקול לשדרג במעמד הקניה לדיסק הידראולי תקבל חבילה מכובדת ביותר. כמו-כן, צמיגי 2.1 מתאימים יותר לרוכב תחרותי ששואף לחסוך במשקל ולהוריד הפסדי כוח על גילגול הצמיג. אם אתה מתכנן להכנס לרכיבות טכניות, מעבר ל 2.35 יוסיף אחיזה ושיכוך. לגבי פנימיות - אין כמו טיובלס... באיזה מקומות רכבת עד היום ? לאיזה כיוונים אתה מתכנן להתקדם ? כל הנאמר כאן הוא על סמך התנסותי האישית ואינו מהווה המלצה...

לגבי בלמים

שדרג את רפידותיך. אני עברתי לKOOL-STOP, וגיליתי עולם חדש של יכולת בלימה ועמידות ברטיבות... זה לא שאני לא מפנטז על דיסקים, אבל רפידות זולות בהרבה, ובלמי חישוק טובים עם רפידות משובחות עדיפים על דיסקים בסיסיים (לדעת גדולים ממני). כמו שכתבת - מאוד תלוי בייעוד... שנה טובה

יוס י

New member
כל יום התלבטות = פחות יום רכיבה

תאמין לי, מבין שני הדגמים, מה שתבחר יהיה טוב. קדימה לשטח.

למעלה