שירים?אסור?ממש?!

בתי770

New member
טעות!

כשאני שומעת שירים!אני שוכחת מכול העולם!ואני רק עם עצמי והשירים! ‏

זה לא כזה ביג דיל.

אפשר להסתדר בלי מוזיקה כמה שבועות. בפרט שבאופן כללי אני לא סובלת אנשים שמחוברים לאוזניות בכל זמן ובכל מקום.

ואני לא סובלת לשמוע את כל הביוב מהר

דיו של הנהגים!!! שברוב המקרים לא מעניין אותם מאף אחד והם מפעילים את זה בווליום הגבוה שהם יכולים!...

זה באמת בעיה....

מאוד קשה... אבל אני אישית שומע מוזיקה, לא יכול בלי... זה חלךק בלתי נפרד מהחיים שלי אומנם אני שומע פחות אבל שומע.... ובתי, תשאלי ת'רבי:]]

בתי770

New member
לאדעת!איזה מצב בעסא!מצד אחד ני לאצה

לעשות דברים שאסור מצד שני אני לא יכולה בלי שירים זה כמו אויר לנשמה!זה כמו אוכל לגוף!כמו דלק למכונית‎:-q‎‎;>‎‎;>‎‎;>‎ צריך פתרון!ואין! ‏

זה לא ממש אסור. ההלכה באה אחרת

אז כך. בגמרא מובא שמפני חורבן בית המקדש אסרו כמה דברים (כגון אכילת בשר. שתית יין. ושמיעת מוזיקה) ובשר ויין התירו מפני שאין הציבור יכול לעמוד בזה. וכן נפסק בשולחן ערוך סימן תר``ס סעיף ג` ולפי זה אסור לשמוע מוזיקה בכלל! אמנם הדור שלנו לא יכול לעמוד בזה אז הדור התיר לעצמו... ואחרי שהדור התיר לעצמו. אז בימים שיש דין של אבילות נהגו לחזור לקיים איסור שמיעת מוזיקה -שבעצם אסורה בכלל. על כן מעיקר הדין אין איסור מיוחד לשמוע מוזיקה בימים אלו אלא רק נהגו לקיים את הדין האמיתי. אז מי שכל השנה שומע. אז שישמע גם בימים אלו... -ובפרט שיש נוהגים לשמוע עד ראש חודש. אני לא פוסק וכל יעשה כראות עיניו ומנהג אבותיו

davis3456

New member
שירים באוזניות

מי שלא יכול בלי שירים אז שישמע באוזניות

davis3456

New member
שירים באוזניות

מי שלא יכול בלי שירים אז שישמע באוזניות ויגיד שהוא שומע הרצאה

למעלה