שירות קבע

anonymousx

New member
שירות קבע

שלום, אני בן 23, עתודאי (יג'-יד') ובעוד שלושה חודשים אני אמור להיכנס לקבע הארור של קצת יותר משנתיים (!). העניין הוא שאני לא מעוניין להישאר בשום אופן בצבא מעבר לשלוש שנים שגם ככה לא היו קלות עבורי. אין לי ממש חיים בבית, לא חברה,לא חברים, לא יוצא לבלות, ואני בדרך כלל מגיע מדוכדך לצבא אבל אני פשוט עושה את העבודה שלי וזהו. אני לא מתחבר בקלות לאנשים ובדרך כלל נרתע מסביבה של אנשים ולקח לי לא מעט זמן להתרגל למקום שאני משרת בו. כשהתחלתי את השירות היה לי ברור (בתמימותי) שהחתימה על הקבע היא פיקטיבית ולעולם לא תמומש, כמו שהיה עד לפני המלחמה. דיברתי עם המפקד שלי וביקשתי מימנו לקצר את שירות הקבע למספר חודשים או להשתחרר מיידית בטענה שלא טוב לי ושאני לא רוצה להיות יותר בבית או בצבא ואני רוצה להתחיל חיים חדשים ולהשתחרר מהצבא (אולי להתחיל ללמוד, לטייל...) והסברתי לו שאני פשוט לא מסוגל לעשות שירות של עוד שנתיים, והוא כמובן לא עזר יותר מדי חוץ מלומר שכולם מעליו החליטו שלא משחררים ואין מה לעשות חוץ מלהמליץ לי לפנות לקב"ן ואם הוא ימליץ עליי לשיחרור אז בסדר ואם לא אז אני אאלץ לקבל את זה. הבעיה שאני לא יודע אם בכלל כדאי לי לפנות לקב"ן במצב כזה וגם זה כתם שישאר לי להרבה זמן (וכך גם ציינתי בפני המפקד שלי). האופציה של לעשות בעיות לא כל כך רלוונטית בשבילי כי אני ילד טוב וזה גם מה שהמפקד שלי אמר, שהוא בטוח שאני לא אעשה בעיות והוא כמובן הזהיר אותי מכך בעדינות. אני לא יודע מה לעשות, אני לא מסוגל יותר להישאר במצב הזה. סך הכל אני נראה בן אדם רגיל ושקט שלא עושה בעיות וסובל בשקט אבל נמאס לי, אני רוצה להשתחרר! אשמח לעזרה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo195.gif

מרגיש שהצבא חונק אותך.. כובל אותך אליו, אף על פי שאתה כבר מותש ממנו.. מרגיש שהחיים שלך ריקים מתוכן, ובכל זאת אתה חייב להגיע לצבא, לעשות את העבודה בסבל.. והמפקד מגלה אטימות למצבך.. anonymousx, אולי בכל זאת יש אפשרות שתוכל לפנות לקב"ן.. אפילו רק כדי לדבר, להסביר את הבעייה, לנסות לחשוב ביחד על פיתרון.. אנחנו מקווים שהמצב ישתפר, מאחלים לך בהצלחה, ומקווים לשמוע ממך שוב.

ShiranAway2

New member
שלום,

אני גם משרתת בקבע ומעצם תפקידי אני מתעסקת בהפרות חוזים (הן עתודאים והן אנשי קבע אשר חתומים על חוזה). הפרת חוזה תלויה בהרבה דברים. האם התפקיד שלך הינו מאוד משמעותי ואין אפשרות למצוא לך מחליף? מה התקינה שלכם? תמיד יש אפשרות לשחרור מוקדם (מניסיון). מעל המפקד שלך יש עוד מפקד, ומעליו עוד מפקד ומעליו עוד מפקד - אומנם יש היררכיה בצבא אבל הכל אפשרי. אתה צריך לבקש סיכומי ראיון עימם. אין דבר כזה שהמפקד אמר שהמפקדים מעליו לא מוכנים - תדרוש לדבר עימם, זכותך. בסופו של דבר, יש גם מדור עתודה שאתה יכול לדבר עימו. האופציה האחרונה שלך צריכה להיות קב"ן לדעתי, אע"פ שאין לשלול אותה, סיימת שירות חובה, לכן הדבר אינו יכול להזיק לך באזרחות אם מכך אתה חושש. אל תאמין לאף אחד שאומר שאין לך סיכוי - מניסיון אני אומרת לך שיש אפשרות, המון צעירים שהיו חתומים לשנה בגלל שעשו יג' יד' - ביקשו להפסיק שירות והשתחררו בסופו של דבר. המשך יום נעים.

אין סיבה שתסבול אפילו יום אחד נוסף

היי, גם אני עתודאי לשעבר ויצאתי על קב"ן. דבר ראשון הרגע אין לך מה לדאוג אתה אחד שכבר מסיים את שרות החובה. מניסיוני אני מציע לך לעשות את כל המסלולים במקביל. תעשה גם את אשר שירן הציעה ובקש לדבר עם המפקדים מעל המפקדים שלך ובמקביל תבקש פגישה עם קב"ן וספר לו את הלבטים והמצוקות שלך. הסתכל על זה כפגישת גישוש ראשונית. שיהיה בהצלחה!! ירון

למעלה