שירותי אורחים - כן או לא?

tzver

New member
שירותי אורחים - כן או לא?

התוכנית כבר מוכנה להגשה, רק נושא אחד עדיין לא סגור - שירותי אורחים. המיקום שלהם הוא אילוץ שנובע משאר התוכנית, שאותה אנחנו מאד אוהבים. מה שבעצם מטריד אותנו זה האם באמת צריך אותם - כי אם לא נעשה אותם נוכל להגדיל את רוחב החלל הציבורי (סלון-פינת אוכל-מטבח) במטר אחד שלם. האם מטר נוסף הוא משמעותי? ומי שכן בונה שירותי אורחים נשמח לשמוע מה היו השיקולים בעד ועד כמה הפונקציה נמצאת בשימוש.

מיקום שירותי אורחים

אינו במקום ה'טבעי' שלהם בתכנית, ואולי זה מה שגורם לכם לתהות אם בכלל צריך. נראה לי שאילו היו ממוקמים טוב יותר, לא הייתה התלבטות כלל. אם כבר, אז שאלה: כשכתוב "התכנית כבר מוכנה להגשה", למה בדיוק הכוונה? בד"כ 'הגשה' מתייחס להגשת בקשה להיתר אבל במקרה זה המרחק עדיין גדול ממעמד זה.

אני ויתרתי על שרותי אורחים מאחר ואנחנו

לא מארחים הרבה ונראה לי סתם מיותר. העדפתי להגדיל מעט את שאר החדרים או השטח ולוותר. זה סתם יעמוד ללא שימוש רוב הזמן וחבל. אם מארחים הרבה אז באמת כדאי.

גלמיש1

New member
אני מקוה שזאת לא התכנית שמוכנה להגשה...

אם אני מבינה נכון את התכנית האילמת הזאת (על משקל מפה אילמת) אז יש כבר 2 חדרי רחצה עם שרותים בקומה ואז חדר שרותים נוסף נראה לי מיותר. במיוחד במיקום הזה.

dgamim

New member
בלגי נמאסת

אנחנו בנינו שירותי "אורחים"

אבל האורחים הם השיקול המשני. בנינו בעצם שירותים נוספים בבית, קרוב לחלל הציבורי, כדי שאנחנו והילדים לא נצטרך לרוץ מקצה לקצה של הבית על כל פיפי. כשיש ילדים קטנים זה חשוב, כשיש אורחים זה חשוב, כשיש בית עם שתי קומות חובה שירותים בכל קומה. לנו אין שתי קומות אלא שלושה מפלסים עם 4 מדרגות בין מפלס למפלס. למה ללכת כל פעם מהסלון עד לקצה השני של הבית כשצריכים לשירותים? כשצריכים לשטוף ידיים לפני האוכל?

skyhawlk

New member
ממש חטפת לי את ההודעה מהיד!

אנחנו גם היינו באותה דילמה (שיקולי מרחב שאין ממנו הרבה) ובסוף החלטנו (האדריכלית ממש ישבה לנו על הראש עם זה) לא לוותר. בית רב מפלסי דורש יחידת שירותים+שטיפת ידיים בכל קומה. זה ממש לא מותרות בעיקר עם ילדים קטנים ש"בורח" להם אם לא הגיעו לאסלה "שניה אחת לפני".

dgamim

New member
תראה את ההגשה בפורום

השרשור הזה כבר היה ______________________ כדאי לך להציג פה בפורום אל תמהר להגיש... בנתיים התכנית נראת לא טוב....

archndesign

New member
אני מצטערת אבל מתכנית כזו לא ניתן לדעת איפה

בכלל ממוקמת האמבטיה הראשית (אני מניחה שזה החדר בין סוויטת ההורים לבין החדר משמאל). באופן כללי, האזור הפתוח ורחב הידיים בכניסה לחדרים נראה לי פתוח מדי לאזור הציבורי, ואין פרטיות בין שני האזורים. מי שיהיה בסלון יכול לראות את כל הנעשה בחדרים.... האם זה מה שרציתם? שירותי האורחים בדר"כ ממוקמים באזור הנגיש לכניסה לבית, כי מה לעשות, אחרי בילוי בנסיעה, או סתם טיול בחוץ, זהו המקום הראשון אליו אנחנו רצים- להתרוקן ולשטוף ידיים....ואז אגב, מגיעים למטבח...) נראה שיש צורך במקצה שיפורים בתכנית ולמקד את ההגדרות והצרכים שלכם... בהצלחה

למעלה