שיעול אצל בן 4.5 ואימו.

שיעול אצל בן 4.5 ואימו.

שלום פרופסור קיוויתי. זוכרת אותך לטובה מהתקופה שגרתי בגבעתיים.טיפלת בבנותיי הגדולות. בנותי לא סבלו משיעול במיוחד (18,15). בני החל להשתעל ההתקופות של שבוע מלווה רק בחום מגיל חצי שנה. ללא תופעות נוספות השיעול חל בהתקפות כשתמיד בלילה היה קשה מאוד.(ואז יוצאת איתו החוצה לחצר שינשום אויר מבחוץ.) רופאת הילדים תמיד נתנה אנטיביוטיקה,ברונכוליט,סירופים שונים לשיעול וכו. כיוון שלא רציתי לתת לא כל כך הרבה תרופות מגוונות סבלנו את ההתקפים עד שעברו (בדרך כלל שבוע.) בגיל 3 הגענו לפר' לדרכי נשימה שאמר שזו אסטמה קלה ונתן סינגליר לחודש מניעה. ואח"כ בכל התקפה בריקלין ובודיקרט לפי טבלה. יש לציין שבתחילה ההתקפות התקצרו ונהיו יותר קלות(יחסית). אבל כמובן שלא הפסיקו. לאחרונה אני מרגישה שהמשאפים לא עוזרים. הילד משתעל כל ספטמבר ללא הפסקה. כל לילה ב2.5 לפנות בוקר נכנס לשיעול של שעה עד שעתיים. ונרגע. ביום משתעל מלא ליחה ואז יוצא לנשום אוויר. נמאס מהמשאפים אך ברור שזה על בסיס אלרגי עונתי (למרות שכל השנה משתעל בהתקפות) כרגע כבר מלא ליחה ונזלת. רופא הילדים אמר שאין ממצאים בריאות או בגרון. לא יודעת מה לעשות. אני סובלת במיוחד בעונות מעבר ובחורף. החילותי להשתעל לפני שבוע בדיוק אותו הדבר בהתקפות עד שנרגעת. בלילה קשה יותר. ברור לי שלאלרגיה צריך טסטים אבל אולי אפשר לעזור בצורה אחרת לילד .הוא מאוד סובל. אשמח לכל יעוץ ועזרה.

שלום

לשיעול סיבות שונות, אך מאד ייתכן שזהו שיעול אלרגי-אסטמתי קימות בדיקות שיכולות לבדוק הנושא לעומק תבקשי הפניה או לאלרגולוג או לרופא ריאות

למעלה