שינוי צבע תאורה בלוח שעונים er 5

שינוי צבע תאורה בלוח שעונים er 5

ערב טוב, אתמול הגעתי למסקנה שהלוח שעונים של הer שלי מלוכלך ונראה מיושן מדי. היום פירקתי את הלוח, וניקיתי אותו. ראיתי שהפלסטיק הפנימי קצת נשבר והבנתי שזו הסיבה שהוא רועד במהירות גבוהה. אחרי הניקיונות וההדבקות הלוח שעונים נראה כמו חדש! בזמן העבודה עלה בי החשק לשנות גם את צבע התאורה של הלוח (כרגע הוא ירוק) חשבתי על להחליף את האור לכחול או אדום. הבעיה שהמנורות לא קשורות לצבע. הנורות הם לבנות ומה שנותן את הצבע הירוק זה כנראה הקלף. יש דרך לשנות או להוריד את הגוון הירוק הזה כדי שבמידה ואחליף צבע נורות הצבע יתן את שלו במקום להתבחבש עם הירוק הזה? תודה מראש!

gray

New member
כן

יש LED צבעוניים בשפע שמתאימים בדיוק לזה, בד"כ T10 מתאימים ללוח השעונים, תבדוק את סוג הנורה בלוח השעונים שלך, על הדרך תחסוך כמה וואטים בודדים.

אני יודע שיש נורות צבעוניות

הבעיה מה שנותן את הצבע הירוק זה לא הנורות, זה הקלף שעליו מודפס השעון.
האם יש דרך לסדר את העניין הזה?

gray

New member
תנסה צבע אחר

זאת לא הוצאה גדולה, צריך להיות ניסוי פשוט ומגניב.

shmueles

New member
מבחינת החוק..?

הבנתי שיש מקומות שלא חוקי לשים לדים...אז מבחינת החוק הנחמד בישראל...זה חוקי?

גיקסר

New member
לא שמעתי על מישהו שקיבל דוח על אור לוח שעונים

סה"כ מדובר על אור לוח שעונים ולא קסנון או דמוי קסנון.

kangal

New member
דו"ח ומבטים של "תראו איזה ערס"

shmueles

New member
קצת ערסי, אבל צחוק צחוק

רואים אותך יופי יופי בחושך, ובגלל זה עברה בי המחשבה...

אבל אם זה אומר שאני צריך להתחיל לחשוש משוטרים אז כנראה שאני אוותר

gray

New member
שיפור ניראות מהצד זה נחמד

אבל שיפור ניראות מקדימה (DLR שמרחיבים את החזית למשל) או מאחורה (פס LED על הארגז שמחובר לאור הבלימה למשל) הם צעד שיקדם אותך יותר אם בטיחות זה מה שמעניין אותך.
DLR עלולים למשוך שוטרים, אור בלימה נוסף עקרונית הוא גם שינוי מבנה אסור, אבל אני עוד לא שמעתי על שוטר שנתן קנס על זה (למרות שאפשרי בהחלט שזה קרה).

gray

New member
Daytime running lamp

1 What are daytime running lights and what safety benefits do they provide?

Daytime running lights (DRLs) are headlights that are lit whenever a vehicle is running. A low-cost method to reduce crashes, they are especially effective in preventing daytime head-on and front-corner collisions by making it easier to see vehicles, particularly as they approach from far away.

אחת הסיבות לתאונות אופנועים היא חוסר מימד הרוחב שמקשה על נהגים להעריך את מרחקם, מהירותם ולפי חוקי הג'ונגל-גורם להם להיראות לא מאיימים. אגזוז מרעיש זה נחמד אבל לא אפקטיבי ממרחק 50 מטר כשהרכב עם חלון סגור, זוג פנסים שיוצרים ביחד עם הפנס הראשי משולש גדול ככל האפשר בחזית אמורים לצמצם את כל הבעיות האלה. יש מדינות באירופה שהפכו אותם לחובה או המלצה חמה לגבייהם והחרגת התקנתם מ"שינוי ברכב" בגלל חשיבותם לבטיחות של אופנועים ומכוניות.

shmueles

New member
אבל למה לסנוור?

זה גם יוצר בעיה, בייחוד לנהגים הפחדנים. בקטע הזה אני בעד אבל לשים את הלדים כלפי מטה כדי שיוכלו להעריך גם מרחק.

shmueles

New member
לא שאני מזלזל בווסט זוהר

אבל בשביל שהוא יזהר מישהו צריך להאיר עליו.
בכל מקרה כמו שאמרתי אם זה לא חוקי אני לא אשים, לא רוצה שיחשבו שאני ערס, כולה ילד טוב.

למעלה