שינוי מיקום העבודה באותה חברה

מצב
הנושא נעול.

יובל303

New member

שלום אני עובד בחברת כ"א כשנתיים. החברה החליטה להעביר אותי מיקום ובמקום לעבוד קרוב לבית אני עובד עכשיו במרחק של כ- 50 ק"מ ממקום מגורי. האם אני זכאי לתשלום על שעות נסיעה? (קיימות הסעות למקום אבל יוצא שאני נעדר מהבית שעתיים נוספות בכל יום), האם זה נחשב להרעת תנאים? מה אפשר לעשות בנידון? תודה יובל

שיר ורד

New member
החוק לא מקנה זכות לעובד

שלום אני עובד בחברת כ"א כשנתיים. החברה החליטה להעביר אותי מיקום ובמקום לעבוד קרוב לבית אני עובד עכשיו במרחק של כ- 50 ק"מ ממקום מגורי. האם אני זכאי לתשלום על שעות נסיעה? (קיימות הסעות למקום אבל יוצא שאני נעדר מהבית שעתיים נוספות בכל יום), האם זה נחשב להרעת תנאים? מה אפשר לעשות בנידון? תודה יובל
החוק לא מקנה זכות לעובד
לקבל שכר בגין שעות נסיעה, אך הסדרים כאלו קיימים בחברות שונות. אפשר להתייחס לכך כאל הרעת תנאים, אך יתכן שמדובר במקרה גבולי. אתה יכול לנסות ולכתוב מכתב לחברה בו אתה דורש לתקן מיד את הרעת התנאים (ע"י העברתך חזרה או למשל תשלום בגין תוספת זמן הנסיעות) שאם לא כן תראה את עצמך זכאי להתפטר בגין הרעת תנאים מהותית. אם זה לא יעזור ותתפטר בגלל הרעת תנאים, תצטרך כנראה לתבוע את החברה לשלם לך פצויים ולא בטוח שתזכה בתביעה. זמני נסיעה של עד שעתיים ביום מוגדרים כזמן מקובל במדינת ישראל, כלומר אתה במצב גבולי. במקרה כזה, בודאי שילקח בחשבון גם הזמן כפי שהיה לפני ההרעה, ואם ההפרש קטן, הסכויים לקבל פצויים יהיו קטנים. אם ההפרש יהיה גדול ויתקרב לאותם שעתיים של נסיעה תזכה כנראה לקבל את הפצויים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה