שינוי כתובות MX בדומיין בעקבות מעבר ל GOOGLE

avisay11

New member
שינוי כתובות MX בדומיין בעקבות מעבר ל GOOGLE

שלום.
מקווה שזה הפורום הנכון.
החלטנו בחברה להעביר את תשתית המיילים ל GOOGLE APPS, בעקבות כך פתחתי חשבון ב GOOGLE APPS תחת השם של הדומיין שלנו, ביצענו אימות.
ועברתי לפתוח רשומות MX חדשות בדומיין המפנות ל GOOGLE.
הרשומות נלקחו מהלינק הבא :
http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=en&answer=174125
וצירפתי תצלום מסך כיצד אותם רשומות מופיעות אצלי בדומיין.
למה אני מספר לכם את כל זה?
כי הוספת הרשומות נעשתה ביום חמישי שעבר. ועד היום לא נעשה עדכון של כתובות אלה ב DNS ( אני משתמש באתר MXTOOLBOX, לצורך בקרת השינוי, וכאשר אני עושה SMTP TEST אני מקבל את ההודעה הבאה - Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner )
מקווה שסיפקתי את מירב הפרטים, ושוב, שזה המקום הנכון לשאול
מה ניתן לעשות?
אודה לכל עזרה
תודה רבה מראש
אבישי

eladts

New member
נראה ששמת

לא רק את ה-MX של גוגל אלא גם MX בדומיין שלך. למה?

yehuda131

New member
אתה צריך למחוק את הרשומות של שרת הדואר הקודם

שורות 2, 5 ו- 7.

avisay11

New member
תודה רבה לשניכם

תיארתי לעצמי שזו הבעיה. אך האם זו באמת יכולה להיות מניעה אמיתית של הרשומות להתעדכן?
כלומר, תיארתי לעצמי שרק לאחר שהרשומות החדשות יתעדכנו אוכל למחוק הישנות, לצורך רציפות העבודה עם המיילים.
במידה וזה אכן כך, יכולים להיות עד 3 ימים שהאנשים בעבודה לא יקבלו מיילים?
תודה רבה שוב

yehuda131

New member
אני לא חושב שיש רציפות ברמת ה- MX

שרת הדואר של השולח פונה לשרתים שלך לפי סדר העדיפות שלהם עד שהמייל נמסר בהצלחה. אם השרת הישן תקין הרי שכל הדואר עדיין מגיע אליו, כי הוא הראשון ברשימה (0 ומעלה, בסדר עולה).

אין סיבה לחכות שהרשומות החדשות יתעדכנו ברחבי הרשת ורק אז למחוק את הישנות, כי מחיקה לוקחת פרק זמן דומה, ובינתיים לא עשית כלום.

אני ממליץ לוודא שהגדרת את השרתים של גוגל באופן נכון, כי לפעמים צריך להוסיף נקודה אחרי שם השרת, ולפעמים לא צריך. לפי ההגדרות הישנות, נראה שאצלך לא צריך להוסיף נקודה.

dannychn

New member
ההגרות אצלי שונות משלך

הגדרתי את המייל לפני מספר שנים בדומיין שלי לפי ההגדרות שמצאתי בזמנו בקישור : [URL]http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=iw&an[/URL]swer=53340
בדומיין שלי הייתי צריך להגדיר ב-control panel את הסעיפים הבאים :
A-record - IPv4 Adress, AAAA Record - IPv6 Adress, CNAME Record named alias, MX-Record mailserver - בכל הסעיפים הללו הגדרתי את הערך .ghs.google.com (שים לב אחרי ה-com יש נקודה, ככה זה צריך להיות).

למעלה