שינוי כיוון

greennir

New member
שינוי כיוון

שלום רב, כיום אני סטודנט להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון, שנה שנייה. אני מתקשה מעט להתמודד עם המתמטיקה הרבה הכרוכה בתואר, והציונים שלי בינוניים מאוד. אני שוקל לעשות שינוי כיוון וללמוד משהו הומאני יותר, חשבתי אולי על מדעי המדינה או מזרחנות, כי אני מתעניין מאוד בפוליטיקה ובעולם הערבי. אני מניח שהשאלה הזו נשאלה פעמים רבות, אבל מה באמת אפשר לעשות עם תואר כזה?

מזרחנות ומדע המדינה

מזרחנות: א. השתלבות במערך המחקר באוניברסיטאות - עיסוק הכולל מחקר והוראה גם יחד (עם תארים מתקדמים). ב. הצטרפות למערכי מחקר במוסדות ציבוריים וממשלתיים כמו משרד החוץ ומערכת הביטחון. ג. תעסוקה במסגרת גופים ממשלתיים וציבוריים הקשורים בסקטור הערבי (משרדי ממשלה, מוסדות ציבור, ההסתדרות הכללית ועוד). ד. השתלבות בעבודה עיתונאית (אלקטרונית וכתובה) המתמחה בנושא המזה"ת. ה. הוראה בבתי ספר תיכוניים. ו. עבודה בספריות או מרכזי מידע העוסקים בנושאים שבתחום המזה"ת. מדע המדינה: מדע המדינה אינו בגדר מקצוע (PROFESSION) והוא מוגדר יותר כחקר ולימוד המשלבים השכלה כללית עם ידע באחד התחומים המרכזיים של החיים האנושיים. מרבית בוגרי החוג עוסקים בתפקידים מנהליים שונים בשירות הציבורי והפרטי כמו ניהול כח אדם, ביקורת המדינה, ייעוץ מדיני לחברות המקיימות קשרים עם ארצות חוץ במשרד החוץ, בוועדים פרלמנטריים בכנסת, בתקשורת וכד'. הממשיכים לתארים מתקדמים יכולים להשתלב במערכת ההוראה והמחקר באוניברסיטאות ובמכוני מחקר

למעלה