שינוי חוקתי של שר החינוך

שינוי חוקתי של שר החינוך

רעיון שעלה בראשי, האמת בהשראת הפלגה "ישראל אחרת" ושרת החינוך שלנו כיום. כמה שרי חינוך עד היום היו שרי חינוך אמיתיים? כמה זמן היה להם לפעול כדי להרים תהליכים חינוכיים? לדעתי לימור לבנת, שרת החינוך כיום, קיבלה את התפקיד בעיקר בגלל שנבחה בזמן שהיתה באופוזיציה ובגלל שליקקה למי שהוביל בסקרים בליכוד. הרעיון שלי הוא הפיכת משרד החינוך למקצועי. חוק או מן הסכמה שבע"פ שעל מפלגת השלטון להכניס למשרד החינוך איש חינוך אמיתי, שבאמת מאמין בחינוך ויודע לאן הוא רוצה להוביל את מערכת החינוך. נוסף על כך שר החינוך ימשיך להיות שר לאורך שתי קדנציות, גם במידה ויתחלף השלטון. נכון זה יכול ליצור מצב ששר החינוך לא חושב אותו דבר כמו ראש הממשלה אבל אם הוא באמת איש חינוך הוא לא יתן לזה להפריע לו. מצד שני זה אומר שהוא יכול להרגיש בטוח מעזיבת התפקיד ולהתמקד בחינוך.

eviv

New member
אבל היום...

היום התפקיד המעשי והמקצועי אמור להיעשות על ידי המנכ"ל של המשרד לדעתי קוראים לה תירוש... היא אחראית למיקצועיות במשרד החינוך

המנכלית היא מינוי של השרה

רונית תירוש היא כיום מנכלית משרד החינוך. היא מינוי פוליטי, לבנת רצתה אותה מהסיבות שלה. שר/ת החינוך הבא/ה יכול לפטר את המנכלית ללא שום בעיה. נוסף על כך מי שרב על התקציבים, מי שאמור לייצג את המשרד ומי שמנחה את הקו המנחה של המשרד הוא שר החינוך.

eviv

New member
מסכים ולא מסכים...

מסכים שזה מינוי פוליטי אבל זה לא מינוי פוליטי שרירותי זאת אומרת זה לא שלקחו מישהי ממרכז הליכוד ופתאום שמו אותה בתפקיד זה שפיטרו את המנכלית בגלל עמדתה ושמו במקומה את הבן אדם המתאים ביותר שהיה במשרד החינוך שר החינוך אחראי על קו כללי ביותר לדוג´ ההחלטה של שרת החינוך לחנך ליתר לאומנות בבתי ספר

La Gamba

New member
שישימו תנאים

לדוגמא: לכל שר חינוך חייב להיות תואר ראשון+ ניסיון בהוראה או במערכת החינוך. או לכל שר אוצר חייב להיות תואר אקדמי בכלכלה או בנושאים דומים. לכל חבר בוועדת הכספים חייב להיות ידע בנושא הזה,ף או מהתיכון, או אקדמי.

eviv

New member
נראה לי ששוויץ

אם אני זוכר נכון שוויץ פועלת כך השרים שלה הם לא פוליטיקאים אלה אנשי מקצוע אני חושב שלשרים צריכה להיות איזושהי דריכת רגל במשרד אבל כללית לא יהיה בסמכותם לשנות שינויים דרסטים אני חושב שאיש המקצוע צריך להיות מנכ"ל לדוג´ מי ילחם על תקציבים? למשל דבר טוב שלימור לבנת עשתה התחילה לפעול למען הספרים השיוויונים והורידה את הספרים השוביניסטים שהיו

המנכלית היא אשת חינוך

אין ספק שלרונית תירוש יש עבר במערכת החינוך והיא אשת חינוך. אישית אני לא מסכים עם חלק מדעותיה, אך זה דיון אחר. יש לזכור שמי שנלחם על תקציבים ויושב בישיבות הממשלה הוא שר החינוך ולא המנכ"ל. תפקיד המנכ"ל הוא לבצע את השינויים, אם יש כאלה. את הרוח, את הכיוון, צריך להעביר השר. דרך אגב, המאבק למען ספרים שיוויוניים החל עוד קודם ללבנת.

La Gamba

New member
אז המנכ"ל צריך לשבת עם השר

בכל ישיבותיו הקשורות לענייני החינוך

אתה ממש צודק

אני חושב שבכלל לא הגיוני שיהיו שרים שאין להם השכלה אקדמית בתחום.

למעלה