שינויי התח''צ בכרמיאל - סקירת הנתונים מיום ההפעלה הראשון

הנוסע הצפוני

Well-known member
תדירות בצירים הראשיים - קודם כל אין תגבור של התדירות המתוכננת, הקווים עדיין נוסעים פעם ב 20 דק'. אבל יש ירידה בתדירות בפועל היות וקו 4 כבר לא עובר דרך הציר הראשי - המשמעות פחות 3 נסיעות בשעה לכל כיוון. היות ונשארו רק 3 קווים על הציר הראשי (וגם זה לא בכל התחנות כי הם יורדים ממנו וחוזרים בנקודות שונות בשיטת הספגטי). המצב האמיתי הוא יותר בעיתי, לרב לפחות 2 קווים מגיעים בהפרש של 4-5 דק' ואז יש באנצ'ינג מטורף של 10-15 דק' לקו השלישי. דבר נוסף, היות והמסלולים השתנו גם לא בטוח ש 3 הקווים רלוונטיים לכולם (בעבר המסלולים לכיוון מרכז העיר היו דיי חופפים).

תדירות בשכונות - 2 שכונות היו אמורות להרוויח מהשינויי, גבעת רם ורמת רבין שכל אחת מהם קיבלה תוספת של קווים וקישורים. בפועל בתחנת היציאה מגבעת רם קו 3+1 באים בהפרשים של כדקה אחד מהשני ואז 10דק' שקט. גם אם הגעתה לתחנה והאוטובוס בדיוק הגיע אתה עדיין מקבל קנס של 5-7 דק נסיעה בגלל הכניסה החדשה לשכונת רמת רבין בדרך . ברמת רבין על הציר הראשי, סיפור דיי דומה (בתוספת אי הוודאות של מסלול ארוך שלא מתחיל בשכונה). עבור תושבים בגבעת מכוש יש הרעה משמעותית של השירות, השכונה הפכה להיות כמעט מנותקת מהאזורים המרכזיים בעיר. וירידה של התדירות מפעם ב 20 דק' לפעם בחצי שעה.

פריסת תחנות - היינו מצפים שהבשורה הגדולה של מסלולים דו כיווניים תביא איתה גם התקנה של תחנות מקבילות לכל כיוון אבל לא. כל התחנות נשארו אותו דבר ועכשיו גם בגבעת רם וגם במכוש הקווים עושים את אותו מסלול ב 2 הכיוונים ועוצרים באותם תחנות לאורך כל השכונה. בתחנת קניון לב כרמיאל יש מצב מצחיק שקו 5 עוצר בתחנה שפונה לכיוון העיר כאשר הוא נוסע דווקא לכיוון השכונה ובתחנה שפונה לכיוון השכונות כאשר הוא נוסע לכיוון מרכז העיר.

באופן כללי מנסיעה שעשיתי בעיר רואים הרבה פחות אוטובוסים ברחובות הראשיים, מעניין יהיה לראות מה יקרה בתחילת השבוע כאשר אנשים נוסעים לעבודה

בנימה אישית יכול להגיד שעבור רב הנסיעות שלי בעיר האוטובוס הפך ללא רלוונטי והרכב הפרטי לוקח בגדול. נסיעה לתחנת הרכבת, כ 35 דק מוערך באוטובוס בהשווה ל 7 דק ברכב פרטי. נסיעה למרכז ביג, כ 50 דק מוערך באוטובוס בהשוואה ל 10-12 דק ברכב פרטי.

נערך לאחרונה ב:

EHP12

Well-known member
תדירות בצירים הראשיים - קודם כל אין תגבור של התדירות המתוכננת, הקווים עדיין נוסעים פעם ב 20 דק'. אבל יש ירידה בתדירות בפועל היות וקו 4 כבר לא עובר דרך הציר הראשי - המשמעות פחות 3 נסיעות בשעה לכל כיוון. היות ונשארו רק 3 קווים על הציר הראשי (וגם זה לא בכל התחנות כי הם יורדים ממנו וחוזרים בנקודות שונות בשיטת הספגטי). המצב האמיתי הוא יותר בעיתי, לרב לפחות 2 קווים מגיעים בהפרש של 4-5 דק' ואז יש באנצ'ינג מטורף של 10-15 דק' לקו השלישי. דבר נוסף, היות והמסלולים השתנו גם לא בטוח ש 3 הקווים רלוונטיים לכולם (בעבר המסלולים לכיוון מרכז העיר היו דיי חופפים).

תדירות בשכונות - 2 שכונות היו אמורות להרוויח מהשינויי, גבעת רם ורמת רבין שכל אחת מהם קיבלה תוספת של קווים וקישורים. בפועל בתחנת היציאה מגבעת רם קו 3+1 באים בהפרשים של כדקה אחד מהשני ואז 10דק' שקט. ברמת רבין על הציר הראשי, סיפור דיי דומה (בתוספת אי הוודאות של מסלול ארוך שלא מתחיל בשכונה). עבור תושבים בגבעת מכוש יש הרעה משמעותית של השירות, השכונה הפכה להיות כמעט מנותקת מהאזורים המרכזיים בעיר. וירידה של התדירות מפעם ב 20 דק' לפעם בחצי שעה.

פריסת תחנות - היינו מצפים שהבשורה הגדולה של מסלולים דו כיווניים תביא איתה גם התקנה של תחנות מקבילות לכל כיוון אבל לא. כל התחנות נשארו אותו דבר ועכשיו גם בגבעת רם וגם במכוש הקווים עושים את אותו מסלול ב 2 הכיוונים ועוצרים באותם תחנות לאורך כל השכונה. בתחנת קניון לב כרמיאל יש מצב מצחיק שקו 5 עוצר בתחנה שפונה לכיוון העיר כאשר הוא נוסע דווקא לכיוון השכונה ובתחנה שפונה לכיוון השכונות כאשר הוא נוסע לכיוון מרכז העיר.

באופן כללי מנסיעה שעשיתי בעיר רואים הרבה פחות אוטובוסים ברחובות הראשיים, מעניין יהיה לראות מה יקרה בתחילת השבוע כאשר אנשים נוסעים לעבודה

בנימה אישית יכול להגיד שעבור רב הנסיעות שלי בעיר האוטובוס הפך ללא רלוונטי והרכב הפרטי לוקח בגדול.
יש לפחות דיילים בתחנות עם חוברות?

בכרמיאל, אני רואה זאת בנתונים מ"תלתן" 35% מהנוסעים בשירות העירוני הם עם פרופיל גמלאי. בהתחשב בדמוגרפיה של העיר גם לא עם שליטה בעברית שתדע למי לפנות, להציף את הבעיות.

הנוסע הצפוני

Well-known member
יש לפחות דיילים בתחנות עם חוברות?

בכרמיאל, אני רואה זאת בנתונים מ"תלתן" 35% מהנוסעים בשירות העירוני הם עם פרופיל גמלאי. בהתחשב בדמוגרפיה של העיר גם לא עם שליטה בעברית שתדע למי לפנות, להציף את הבעיות.
לא ראיתי דיילים באף תחנה משמעותית. גם האוטובוסים נראים ריקים מהרגיל, אולי השפעת סוף החופש הגדול אז נראה מה יהיה בימי השבוע.
עוד דבר לגבי מידע בתחנות, מידע דל מאוד שמציין בעיקר שקו 1א בוטל ומוחלף על ידי קו 5, זה כל מה שראיתי

ohadg09

Active member
לא ראיתי דיילים באף תחנה משמעותית. גם האוטובוסים נראים ריקים מהרגיל, אולי השפעת סוף החופש הגדול אז נראה מה יהיה בימי השבוע.
עוד דבר לגבי מידע בתחנות, מידע דל מאוד שמציין בעיקר שקו 1א בוטל ומוחלף על ידי קו 5, זה כל מה שראיתי
אני דווקא נתקלתי בכמה וכמה דיילים, בעיקר בתחנת הרכבת, בביג ובכמה תחנות על נשיאי ישראל

הנוסע הצפוני

Well-known member
לא מהתנסות אישית (אני בינתיים מוותר על התענוג), אבל מאנשים שאני מכיר בעיר. הבלאגן חוגג, אנשים בתחנות מבולבלים, אין לאף אחד מושג מה נוסע לאן. הנהגים כבר מאבדים סבלנות לשאלות של הנוסעים ובציר הראשי יש עומסים מורגשים מאוד. ועוד לא התחילו בתי הספר

EHP12

Well-known member
לא מהתנסות אישית (אני בינתיים מוותר על התענוג), אבל מאנשים שאני מכיר בעיר. הבלאגן חוגג, אנשים בתחנות מבולבלים, אין לאף אחד מושג מה נוסע לאן. הנהגים כבר מאבדים סבלנות לשאלות של הנוסעים ובציר הראשי יש עומסים מורגשים מאוד. ועוד לא התחילו בתי הספר
זה קורה בכל עיר בהם נעשים שינויים משמעותיים בקווים, במיוחד שקהל התחצ הכבד הוא קהל מבוגר עם שליטה נמוכה באפליקציות ובעברית.

ושאלה, בנשיאי ישראל כבר יש גם ככה הרבה שירות בינעירוני ואזורי. יכול להיות שביטול מגבלות איסוף והורדה יקל על העומסים.

הנוסע הצפוני

Well-known member
זה קורה בכל עיר בהם נעשים שינויים משמעותיים בקווים, במיוחד שקהל התחצ הכבד הוא קהל מבוגר עם שליטה נמוכה באפליקציות ובעברית.

ושאלה, בנשיאי ישראל כבר יש גם ככה הרבה שירות בינעירוני ואזורי. יכול להיות שביטול מגבלות איסוף והורדה יקל על העומסים.
1. הבעיה היא לא בהסברת השינויים, שגם פה אפשר היה יותר טוב, אלה בכך שאף אחד לא מבין מה השתפר בשירות בהשוואה למצב הקודם.
2. לגבי איסוף והורדה דווקא החמירו, לפני השינויי קו 263 היה אוסף ומוריד בעיר עכשיו לא.
3. לא חושב שזה הפתרון כי מדובר באוטובוסים בינעירוניים גבוהים וזה לא עוזר כאשר יש ריבויי נוסעים. הפתרון הוא להחזיר את קו 4 למסלולו הקודם בנשיאי ישראל. הקישור לשכונה המערבית כבר קיים באמצעות קו 8 למי שצריך.

EHP12

Well-known member

1. הבעיה היא לא בהסברת השינויים, שגם פה אפשר היה יותר טוב, אלה בכך שאף אחד לא מבין מה השתפר בשירות בהשוואה למצב הקודם.
2. לגבי איסוף והורדה דווקא החמירו, לפני השינויי קו 263 היה אוסף ומוריד בעיר עכשיו לא.
3. לא חושב שזה הפתרון כי מדובר באוטובוסים בינעירוניים גבוהים וזה לא עוזר כאשר יש ריבויי נוסעים. הפתרון הוא להחזיר את קו 4 למסלולו הקודם בנשיאי ישראל. הקישור לשכונה המערבית כבר קיים באמצעות קו 8 למי שצריך.
אני באמת לא מכיר את כרמיאל, אז אין לי דעה בנושא אופי השינויים.

צריך שמספיק אנשים ישלחו תלונה למשרד התחבורה שיסבירו במדויק איזה קישורים נפגעו להם עם שינוי המסלולים, ואז יעשו פעימת תיקונים. (ההסברים שנתת פה למשל, לא מפורטים מספיק). ככה למשל עשו באשדוד ובנתניה, שפתחו קווים קיימים על חשבון הקישורים שנותקו. אבל רוורס שלם לא עושים אף פעם.

הנוסע הצפוני

Well-known member
אני באמת לא מכיר את כרמיאל, אז אין לי דעה בנושא אופי השינויים.

צריך שמספיק אנשים ישלחו תלונה למשרד התחבורה שיסבירו במדויק איזה קישורים נפגעו להם עם שינוי המסלולים, ואז יעשו פעימת תיקונים. (ההסברים שנתת פה למשל, לא מפורטים מספיק). ככה למשל עשו באשדוד ובנתניה, שפתחו קווים קיימים על חשבון הקישורים שנותקו. אבל רוורס שלם לא עושים אף פעם.
כבר ראיתי עצומות שרצות בפייסבוק לגבי זה
בינתיים מצרף תמונת מסך של מצב התדירות ב 8 בבוקר על הציר הראשי (תחנת כיכר השלום). מתוך 3 הקווים שמופיעים רק 1 ו 3 נכנסים לתחנת הרכבת. Screenshot_20260831_082244_HopOn Rav-Pass.jpg

EHP12

Well-known member
כבר ראיתי עצומות שרצות בפייסבוק לגבי זה
בינתיים מצרף תמונת מסך של מצב התדירות ב 8 בבוקר על הציר הראשי (תחנת כיכר השלום). מתוך 3 הקווים שמופיעים רק 1 ו 3 נכנסים לתחנת הרכבת. צפה בקובץ המצורף 150272
בעצומות בפייסבוק לא משנים קווים. כי זה לא מגיע למי שצריך. צריך שאותם אנשים ישלחו תלונות שונות, למשרד התחבורה, או להיעזר בחבר מועצה שאכפת לו. שיפנה עם פניה מה לא בסדר ומה צריך לשנות. ולא בסגנון "הרפורמה גרועה להחזיר את הכל למה שהיה" כי את זה לא קיבלו.

הנוסע הצפוני

Well-known member
בעצומות בפייסבוק לא משנים קווים. כי זה לא מגיע למי שצריך. צריך שאותם אנשים ישלחו תלונות שונות, למשרד התחבורה, או להיעזר בחבר מועצה שאכפת לו. שיפנה עם פניה מה לא בסדר ומה צריך לשנות. ולא בסגנון "הרפורמה גרועה להחזיר את הכל למה שהיה" כי את זה לא קיבלו.
עקרונית אולי זה נכון אבל לא במקרה הנ''ל. אף אחד לא מצליח להבין את השינויים שנעשו בכרמיאל, מי ביקש אותם, במה הם משפרים (אפילו לדעת המתכננים) את המצב בהשוואה למה שהיה קודם, ומה הנוסע הרוויח. אין כאן חסכון בתשומות כי כמות הנסיעות נשארה אותו דבר, אין שיפור תדירות או כיסויי. אין הפעלה של קווים חדשים.
קשה לי להאמין ששינויים כאלה נעשו רק על דעתו של משרד התחבורה ללא שיתוף של גורמים בעירייה או באגד כרמיאל בשלב התכנון. ולכן אותם גורמים צריכים לתת את התשובות ולקחת אחריות על הבלאגן בדיוק כמו שראש העיר יודע להציג שינויים לטובה כהישג שלו.
אני ממש לא מצפה מסבתא שעומדת חצי שעה בשמש כי אין לה אוטובוס לכתוב פניות למשרד התחבורה ולחשוב על דרכים לייעל את השירות מה גם שלא מדובר כאן בתיקנון נקודתי של קו מסויים או תגבור תדירות מסויימת. קודם כל יש להחזיר את המצב לקדמותו ואז שיחשבו נקודתית מה באמת רוצים לשפר ואיך לעשות את זה נכון.

EHP12

Well-known member
קשה לי להאמין ששינויים כאלה נעשו רק על דעתו של משרד התחבורה ללא שיתוף של גורמים בעירייה או באגד כרמיאל בשלב התכנון. ולכן אותם גורמים צריכים לתת את התשובות ולקחת אחריות על הבלאגן בדיוק כמו שראש העיר יודע להציג שינויים לטובה כהישג שלו.
אני ממש לא מצפה מסבתא שעומדת חצי שעה בשמש כי אין לה אוטובוס לכתוב פניות למשרד התחבורה ולחשוב על דרכים לייעל את השירות מה גם שלא מדובר כאן בתיקנון נקודתי של קו מסויים או תגבור תדירות מסויימת. קודם כל יש להחזיר את המצב לקדמותו ואז שיחשבו נקודתית מה באמת רוצים לשפר ואיך לעשות את זה נכון.
אף פעם לא עשו רוורס מוחלט לפעימת שינויים מקיפה בעיר. יכולים להחזיר בקו אחד, אבל לא את כל המצב כמו שהיה לפני. לכן אין לצפות שזה יקרה הפעם. בשביל להבין אם עשו את הכל ללא תוספת קילומטרים, צריך להסתכל על מספר קילומטרים כולל לפני אחרי. ואת זה אפשר רק מי שעם הרשאות שאין לי. אותם אנשים שמתלוננים בפייסבוק יכולים לשלוח מכתב למשרד התחבורה. הוא צריך להיות ממוקד איזה קישורים נפגעו. כי טענות כלליות כאלה יביאו איתם תשובה גנרית.

אף פעם לא עשו רוורס מוחלט לפעימת שינויים מקיפה בעיר. יכולים להחזיר בקו אחד, אבל לא את כל המצב כמו שהיה לפני. לכן אין לצפות שזה יקרה הפעם. בשביל להבין אם עשו את הכל ללא תוספת קילומטרים, צריך להסתכל על מספר קילומטרים כולל לפני אחרי. ואת זה אפשר רק מי שעם הרשאות שאין לי. אותם אנשים שמתלוננים בפייסבוק יכולים לשלוח מכתב למשרד התחבורה. הוא צריך להיות ממוקד איזה קישורים נפגעו. כי טענות כלליות כאלה יביאו איתם תשובה גנרית.
אני גם אוסיף ואומר שאי אפשר להגיד שאין בשינויים האלה שום שיפור.
בימי שישי, למשל, השירות העירוני של הקווים הרגילים היה מסתיים בסביבות 14:00 ומאותו הרגע נתון לחסדיהם של קווים 6 ו7 המאספים בהגזמה ובתדירות נמוכה. היום, לאחר השינוי, כלל הקווים העירוניים פועלים עד סביבות 17:00 ואפילו מעט אחרי כאשר השאירו את קווים 6 ו7 שפועלים עדיין עד 17:50.
במוצ"ש השירות שולש מכל שעה לכל 20 דקות ולראשונה קו לילה מופעל בכל לילות השבוע גם לא בחופשות.
בנוסף, עד השינוי, לרכבת האחרונה שמגיעה לכרמיאל הותאם רק קו 4. כעת זה קו 1 בלבד, אבל הוא מגיע ליותר שכונות ככה שיותר תושבים יכולים לחזור באוטובוס מהרכבת האחרונה. ככה שיש גם נקודות אור בשינויים.

הנוסע הצפוני

Well-known member
בימי שישי, למשל, השירות העירוני של הקווים הרגילים היה מסתיים בסביבות 14:00 ומאותו הרגע נתון לחסדיהם של קווים 6 ו7 המאספים בהגזמה ובתדירות נמוכה. היום, לאחר השינוי, כלל הקווים העירוניים פועלים עד סביבות 17:00
עכשיו כל הקווים הפכו למאספים בהגזמה כך שלמעשה ניתן לבטל את 6 ו 7. את הנסיעות שהוסיפו בשישי אפשר היה לעשות גם במסלולים הישנים.
לגבי הנסיעה האחרונה מהרכבת, דווקא השינויי נתן הזדמנות לעשות התאמה טובה יותר וזה לא נעשה. קו 1 עדיין משאיר את חצי מהעיר ללא שירות, אפשר היה להוציא באותה שעה את 1 ו 8 למשל כדי שיהיה כיסויי גם לשוכנה המערבית, או את 4 ו 3 כדי לתת מענה לציר הראשי של נשיאי ישראל.

הנוסע הצפוני

Well-known member
לאחר שבוע של בלאגן התייחסות ראשונה של ראש העיר משה קונינסקי בעמוד הפייסבוק שלו. בחלק הראשון של הפוסט הוא סוקר את העקרונות עליהם התבססה הרפורמה, אם לשפוט לפי זה אז כבר רואים כישלון.
מסלולים דו כיוונים - בפועל בחלק גדול מהשכונות המסלול נשאר חד כיווני מעוות כי הקו עובר באותם תחנות ב 2 כיווני הנסיעה
מסלולים קצרים ויעילים יותר - בפועל המסלולים התארכו
הגברת תדירות - אין הגברת תדירות למעט הארכה נקודתית של שעות הפעילות בשישי (במקום 6 ו7), התדירות הראלית בצירים הראשיים ירדה
הוספת 50 תחנות חדשות - לא מובן על איזה תחנות הוא מדבר חוץ ממסופי הקצה ואולי עוד 10 תחנות שעברו מקום
חיבור אזור התעשייה והמסחר לכלל השכונות - זה היה גם קודם, אלה שעכשיו הדרך לשם התארכה פי שתיים מרב השכונות.

החלק המעודד שנראה שהלחץ הציבורי עושה את שלו ולפחות כרגע יש הבטחה לבחון מחדש חלק מהשינויים ובעיקר הוספה של תדירות על הציר הראשי. במקרה הנ''ל הפעלת לחץ ציבורי על ראש העיר הוא כנראה פתרון טוב יותר מאשר פניות טכניות למשרד התחבורה.

למעלה