שינויים... ראיתי תוכנית בערוץ בית פלוס שבה

סמאדי

New member
שינויים... ראיתי תוכנית בערוץ בית פלוס שבה

מלווים אנשים שעשו שינוי בחיים. אני חושבת על עצמי, האם הייתי משנה משהו בחיי ולא מצליחה למצוא תשובה. אחשוב על משהו. מה אתכן? מה הייתן משנות?

סימה53

New member
סמאדי אהובה ויקרה

כאילו שהיית איתי עכשיו באימון האישי שלי.. כידוע שאני באימון אישי דרך העבודה כבר שלושה שבועות עבודת הבית שלנו לבצע שינוי אפילו שינוי קטן נגיד למזוג סוכר במקום מיד ימין ביד שמאל-נגיד המאמן האישי שלנו טוען ששינוי קטן מביא לשינוי גדול ת'אמת?זה נכון מה כן?הרבה מפחדים לבצע שינוי כי כבר מכירים את המקום בו נמצאים,כי מפחדים ממה שיהיה אם נשנה משהו מה נותן לנו השינוי הקטן הזה -להחליף יד במזיגת הסוכר?להראות לנו שלא הגיע סוף העולם עם ביצוע השינוי וחשוב לבצע שינויים. אם לא הייתי מפחדת הייתי משנה את מקום העבודה שלי -אבל מפחדת שזה לא יילך ושיהיה לי קשה עם אין ספור שעות כשהתרגלתי להיות מוקדם בבית..

סמאדי

New member
כתבתי על כך פעם. ''יציאת מצריים אישית''

.מי שמכיר אותי יודע שאין לי זיקה לדת מסויימת. מאמינה בבריאה אחת שכולנו ילדיה. שכולנו חלק ממנה. כמו שכל עץ ופרח הם חלק מהטבע. מתייחסת לתנ''ך כספר של קודים. גם לספרים שקדושים לעמים ודתות אחרות. למשל, חשבתי על כך שהג'יהד, מלחמת קודש של המוסלמי בכל מי שאינו תואם את אמונתו, היא רעיון גאוני אם מתייחסים לרעיון קקוד שאומר שאם קיים באדם משהו שאינו תואם את הדרך הרוחנית שלו, את המוסר, את ההתפתחות ואת מערכת האמונות, עליו למצוא דרך למגר אותה. אותו הדין בברית החדשה. מודה שאין לי ידע מספק אבל ישו הנוצרי היה ההילר הראשון בתולדות האנושות ואני חושבת שאם מתבוננים בסיפור של ישו כקוד, כתובה בו אהבת האדם והרצון להיטיב. כמובן שקיים פה לימוד גדול לכולנו. הפוסט הזה נכתב כשעבדתי בבית. התעוררתי לבלאגן שלא ניתן להעביר באמצעות מילים. אני רחוקה מלהיות ''אשת חייל'' וכזו שמעסיקה עוזרת פעמיים בשבוע, שלא אופה ומסרבת להכנס לדמות האישה הסטראוטיפית, לצאת מהמיטה ולהתחיל לנקות, זה פשוט דוחה בעיני. אבל מה? רוצה בית נקי... העוזרת לא מגיעה עד יום ראשון. אז התחלתי לנקות. ''עבדות''. חשבתי לעצמי. אבל אז נזכרתי ביציאת מצריים כקוד. המסע הזה לא היה קל לאף אחד. אבל המסר הוא שאם רוצים להשיג מטרה, יש להקריב קורבן בכדי ליצור שינוי שיאפשר את הגשמתה. יש לעשות מאמץ בכדי להשיג תוצאות. נכון, הפוסט נכתב מסיבה כל כך לא מקדשת מילים על ספרים קדושים, אבל אם אני מביאה את התובנה לשטחים אחרים בחיי, הרי שזכיתי בהבנה ומודעות שיכולה לשרת אותי. יש דברים שאני רוצה שיקרו לי אבל לא הייתי מוכנה ''לשלם את המחיר''. כשהמודעות הגיעה, ניתנה לי בחירה. לא. לא החלטתי להפוך להיות מנקה/מבשלת/אופה או כובסת. ממש לא. אבל יש לי ספר שעלי ללמוד. ספר שמכיל ידע מאוד חשוב לי ברמה המקצועית. הוא קצת כמו סינית, אבל הוא מסמל בשבילי את יציאת מצריים הפרטית שלי. הוא יהיה האתגר שלי. מציעה לכל אחד ואחת לבדוק ולחקור מהי יציאת מצריים שלו. מה הוא רוצה ומה עליו להקריב לשם כך. ההצלחה היא החופש. החופש להצליח.

ריקי1963

New member
ואני מכנה זאת 'חומות'

שהרי גם בכדי שיציאת מצרים תצא אל הפועל... היה צריך לשכנע עם של עבדים, עבדים שדבקו בכל כוחם ב'סיר הבשר'... ו'סיר הבשר' הזה מתבשל כל הזמן... בין אם זה בחיפוש ה'עושר' במקומות אחרים... ובין אם זה במשרד... שמשלם שכר מינימום בקושי... לשיטתי אני ב"ה יצאתי ממצרים - פעמיים...!!! בפעם הראשונה שיצאתי לעצמאות כלכלית. אם כל הרע שביציאה הלא טובה הזו... והרי אין טוב בלי רע ורע בלי טוב... אבל הוכחתי את עצמי... ובעיקר לי... שיש בי יכולות שמעולם מעולם לא יכולתי לדעת שהם קיימים בתוכי... וכשהיה השדה חרוש... היכולות האלה פשוט פרצו... ואני שעבדתי עד 20 ש' ביממה למרות הקשיים, למרות היחס שקבלתי מכל מיני גורמים... ידעתי שהכל בא מקנאה ואכילת כובעים... היה לי כיף לקום בכל בוקר... היה לי כייף בכל פעם שהגעתי למו"מ כזה או אחר... עד כי לעיתים הכל נראה לי כמו חלום... וכל זה לא אמיתי... אבל עובדה וכנגד העובדות מי אני??? לא פעם באותם הימים הייתי נכנסת לשירותים או נעמדת מול מראה... הבגדים שעל הגוף... מביטה בנעליים... בכל ההופעה... האיפור השיער ובתוך תוכי צוחקת... ובקול רם אומרת 'ריקי לוי...' יעני תראי מאין באת ואיפה את היום... אותן תחושות של 'היי את בסך הכל ריקי לוי...' ליטפו אותי ופנקו לי את עור הפנים... כשהייתי נכנסת אם המזכירה שלי אל בית הקפה 'שלנו'... או המסעדה הקבועה שלא להזכיר את הספא... ואם ריקי לוי אז למה לא כל הריקיות? וכל הלוי/יות????? למדנו שבכל חומה... יש דלת... ובשביל 'סיר בשר' להירקב?????????????? יציאת מצרים השניה שלי... בחזרה שלי אל ה'ריקי לוי/יות' אל המשפחה... אל האיש שכל כך אהב אותי ואני כמו טיפשונת לא הבנתי את זה כמו שזה... כי הרי במי בחר הוא בימים ההם? הוא לא התאהב... אלה ב'ריקי לוי' המקורית... לא??? והיום? כשאנחנו אם עדר הכבשים... אני מומחית ויכולה לאמר לכל אחת... 'סיר הבשר'???? איזה בשר?????????????????????????

אני הייתי משנה כמה דברים

אבל נותנתלעמי את הזמן והיכולת. אני בשנת הלמידה שלי.

mykal

New member
משהו....

באחת השיחות עם אחי--שבהן 'התלונן ' על עבודתו (בצדק) אמרתי לו--חבל שאינך לומד אתה כ"כ כשרוני, יכלת להיות מנכ"ל , ראש ממשלה או.... הוא בשק שלו ענה לי--"יכולתי? עובדה שלא יכולתי... אם הייתי באמת יכול הייתי עושה והייתי שם--העובדה היא שמה שיכולתי זה מה ומי שאני..." יש משהו יפה בתשובה הזו שבאה ממקום של השלמה וקבלת --מי שאני, כמו שאני לפעמים--הרצון הזה להשיג, לחולל שינוי כדי... באה ממקום שאיננו שבעי רצון, ולא משלימים עם מציאות חיינו, אז ממרום גילי, אני שמחה בהחלט עם מה שעשיתי ואני עושה. עם החיים שלי. ומקוה להיות אשה מאושרת גם בעתיד.

סמאדי

New member
תשובה מקסימה.

עדיין, בתוך חיים שיש בהם קבלה אנחנו מבצעים שינויים, או שהאבולוציה מבצעת אותם בנו... אבל תמיד נדמה לנו שאננ אלה שיוזמים אותם...

mykal

New member
תודה, שמחה בתגובתך,

כל חיי 'נלחמתי' על שינויים, על עבודה עצמית, נעתי בין מגזרים, הלכתי עם אמת שלי--לפעמים נגד המערכת נגד הממסד, והכל עשיתי בקול רם אבל בלי לצעוק. אני נמצאת בעמותה--'בסוד שיח' (בהנהלה) שעוסקת בדיאלוג בין פלגי האוכלוסיה במדינה, כך שאני מודעת לשינוי, ליכולת להשתנות ולצורך בשינוי, רק בהדגשה--שגם למי שפחות נוח לחשוב ולחולל שינוי יש מקום להיות שמח, במקום שלו. וכן יש ללא ספק שינויים מאולצים ממציאות החיים--ההתבגרות הכרונולוגית, שטומנת הפתעות. האחריות לילדינו--שמתבגרים ןמתפתחים וזקוקים להורים יותר בשלים. בכל מקרה נושא מענין.

dubit1234

New member
אני חיה כמו שאני בוחרת לחיות

ובמהלך החיים עוברת שינויים כאלה ואחרים, שינויים שמתאימים לאותו גיל ולאותו מצב. אם הייתי עושה שינוי בחיים? אני מאד מרוצה מהתנהלות חיי , אבל, מבצעת מידי פעם שינוי קטנטן שיוצר אצלי שינוי עצום בפנוכו, זה יכול להיות שינוי חיצוני בתספורת או בציפורניים או בשינוי קטן בהרגלי האכילה. השינויים הקטנטנים האלה יוצרים אצלי עניין וריגוש.

למעלה