שימוש בשתי מערכות הפעלה

שימוש בשתי מערכות הפעלה../images/Emo35.gif

שלום. יש לי מחשב מסוג פנטיום III 600. בפעם האחרונה שפירמטתי, התקנתי מערכת הפעלה וינדוס 98' בעברית ועליה התקנתי XP HOME EDIT בעברית. כרגע, אני רוצה להעלות את המחשב בוינדוס 98' (לצורך התקנת והפעלת משחק ספציפי לוינדוס 98'). ניסיתי להעלות את המחשב בSAFE MODE ושם לבחור ב וינדוס 98'. הבעיה, שהמערכת הפעלה היחידה שמופיעה לי שם זה ה XP. מה צריך לעשות כדי שניתן יהיה להעלות את המחשב גם בוינדוס 98' (רק כשאני רוצה לשחק באותו משחק)?

AP16

New member
--->

אם הבנתי נכון אתה שדרגתה את ווינדוס 98 ל XP ולכן לא קיים יותר ווינדוס 98 אלא רק XP . אתה יכול להתקין במחיצה נפרדת ווינדוס 98 או למחוק את XP ולחזור ל 98 ( אבל אני לא בטוח שזה אפשרי )

מעדיף שלא למחוק

איך מתקינים את ה 98' במחיצה נפרדת? אם כוונתך למחיצות של הארד-דיסק, אז הארד-דיסק שלי מחולק למספר מחיצות. כוונתך להתקין את ה 98' על אחד הכוננים (מחיצות)?

quiet251

New member
היה הרבה יותר פשוט וקל

אם היית מתקין xp על מחיצה נפרדת. כשתתקין עכשיו 98 היא תדרוס את קבצי האתחול של xp. בסדר הפוך- xp בודק, ומודיע לך אם מצא מערכת קיימת, ושואל אותך אם להתקין עליה או במקום אחר.ואם במקום אחר, אז קבצי האתחול שלו יהיו ליד, ולא על, קבצי האתחול הקודמים. עכשיו יש לך ברירה- למחוק ולהתקין מחדש- לפי הסדר שקודם 98. (בכל מקרה- כל מערכת במחיצה נפרדת). אפשרות שניה- להתקין 98 במחיצה אחרת. אחרי זה תצטרך לתקן את סקטור האתחול של xp. (זה בהנחה שלא עשית פירמוט בעת התקנת xp.אחרת- שאלה איזה מערכת קבמים יש על כל מחיצה).

DaedalusAP

New member
--->

אתה יכול לקחת מחיצה אחרת ( לא זאת שיש עלייה את ה XP ) ופשוט להתקין עלייה את ווינדוס 98 וכאשר תעלה את המשחב תיהיה לך בחירה לאיזה ווינדוס להיכנס XP \ 98 גם בעבר התקנתי ווינדוס 98 אבל לצערי גילתי שאין דרייברים מתאימים לחומרה שלי :\

JohnDoe5

New member
כפי שציינו

להתקין 98 כשיש כבר XP על המחשב זה בעיה בגלל ה"דריכה" על קבצי האתחול. מכיוון שמדובר על משחק לוינדוס 98, מה שאומר שכנראה המשחק לא כזה "צרכן זכרון" גדול, הייתי מציע לך אפשרות של התקנת אמולציה ל-98. ישנן תוכנות המאפשרות הרצת מערכת הפעלה בתוך מערכת ההפעלה הקיימת (מעין אמולציה של מערכת הפעלה). תוכנה לדוגמה הינה תוכנת ה-virtual pc של מיקרוסופט. קיימות עוד תוכנות בשוק, אתה יכול לעשות חיפוש כאן בפורום ל-virtualpc ולראות שמות של תוכנות נוספות שאנשים שמו יחד איתה (או לחילופין לחפש מידע בגוגל).

זה לא משחק כזה ישן

מדובר ב"כוכב כחול" שמשום מה חלק מהאופציות שלו לא עובדות על XP (ביררתי אפילו בחברה).

גם אצלי זה עובד (עם בעיות)

נתחיל בזה שאני מתקין את הגרסה המלאה והמחשב עדיין מבקש ממני להכניס את התקליטור לפני הפעלה של המשחק. נמשיך בזה שלא ניתן להיכנס להגדרות ולשנות אופציות (כמו למשל, תחמושת בלתי מוגבלת וכדומה). התקשרתי להד-ארצי וגם הם אמרו לי שהמשחק לא אמור לעבוד על XP. אגב, המחשב אותו מחשב.

למעלה