שימוש ברוטר

gilad1987

New member
שימוש ברוטר

האם עבודה עם רוטר למתחילים היא בעייתי,זאת אומרת שצריך ללמוד ממשהו אך משתמשים או שפשוט לאט לאט לומדים טכניכות אבל אפשר גם לנסות לבד וללמוד מנסיון? האם יש חומר תאורתי שיש לקרוא לפני השימוש? על איזה רוטר אתם ממליצים?( של איזה חברה ומה ההבדלים בינהם?) אני אף פעם לא נגעתי בכלי... האם חייב שולחן לעבוד עם רוטר או שאפשר לעבוד גם ידני? תודה
 

yerets

New member
ראוטר הוא אחד הכלים היותר מסוכנים בנגרות

האינטרנט מלא בהסברים, דוגמאות וסירטונים. בכל זאת, מאחר ומדובר בכלי מאד מסוכן, ראוי לדעתי לקבל הדרכה מבעל מקצוע או לפחות מבעל נסיון.
 
הכלי בטוח אם לא מנסים לעצור אותו ע"י אצבעות.

א. הוא לא יוצר בסליקים של המחתרת הסינית. ב.עובדים בו תוך הקפדה על כללי בטיחות ולא מנסים לעצור את סיבובי הכרסום עם האצבעות,הוא לא יעצור וזה עלול לכאוב. הכנת הכלי לעבודה (החלפת כרסום,כיוון גובה ועומק ,חיזוק והוצאת הכרסום )יעשו תמיד ,אבל תמיד שהמכשיר מנותק מהחשמל. את העץ המיועד לכרסום צריך לקבע למשטח עבודה ישר, הכרסום מגיע למגע עם העץ שהוא פועל ,לא מפעילים אותו שהוא מונח על משטח העבודה,ובתום העבודה לא מניחים אותו לפני שהכרסום הפסיק להסתובב. חג שמח וכשר.
 

Ron 99

New member
כול דבר לומדים גם עבודה ברוטר

כמו שכתבו, צריכים להזהר אבל זה לא יותר מסוכן מיתר הכלים בנגריה ובמיוחד מסור שולחן. כמו כול עבודה בנגריה יש להקפיד על כללי בטיחות, מישקפי מגן, מגיני אוזניים. על רגל אחת: יש להקפיד על כיוון התקדמות: העץ צריך לזוז יחסית לביט כנגד הסיבוב שלו: ישנו חוק האצבעות: האגודל ביד ימין מצביע על העץ והאצבע מצביע על כוון ההתקדמות. יש להתקדם בצורה רציפה ללא הפסקות. יש לחתוך רק קצת בכול פעם. המלצה שלי: להשתמש רק בביטים איכותיים ולא סינים זולים. מומלץ שולחן רוטר לצורך עבודה מדוייקת יותר. אני משתמש ברוטרים של בוש ואפילו יש לי אחד מיותר. חג שמח!
 
למעלה