שימוש בסאב וופר אקטיבי

eranm

New member
שימוש בסאב וופר אקטיבי

אמש רכשתי כזה ואשמח שתעזרו לי בכמה שאלות : 1- האם יש צורך לחבר את הרמקולים הקדמיים דרך הסאב או עדיף להשאירם דרך המגבר? 2- האם יש מיקום מומלץ לסאב ? 3- האם עלי להוריד למינימום את עוצמת הBASS ברמקולים הקיחדמיים כדי לעדן את השמיעה ואם לא לעשות כך זה לא ייצור עודף BASS ? - (שאלה חשובה לי) 4- כיצד ניתן להצטרף לסדנא?

ובכן

את הרמקולים הקדמיים תחבר לרסיבר וכך גם את הסאב. מיקום מומלץ לסאב אין באופן ספיצפי כיוון שתדרים הנמוכים מתאפינים בחוסר כיווניות ולכן אתה יכול למקם אותו קרוב אליך על מנת לקבל את תחושת הבאס. לגבי חלוקת התדרים תגדיר ברסיבר שתדרי הבאס ילכו לשניהם BOTH . או כל הגדרה קימת. באשר לעוצמת הסאונד של הסאב זהו משחק של מספר ימים עד שתגיע לצליל האופטימלי בו צליל הבאס אינו מאפיל על שאר הצלילים - לזה נדרשת סבלנות. בהצלחה ותתחדש מוטי לגבי הסמינר דומני שבשל ריבוי משתתפים ההרשמה נסגרה אך פנה לארנון מיכאל או תומר ותדעדכן.

ל.יואב

New member
ובכן ככה

1. חבר את הקידמיים דרך המגבר 2. בעיקרון מיקום הסאב אינו קריטי כי אוזן האדם מתקשה להתמקד במקור הצלילים הנמוכים אולם תנסה במספר מקומות לפעמים יש הבדל מסויים. 3. במידה ויש לך רמקולים קדמיים שמסוגלים להפיק בס נמוך רצוי להגדיר ברסיבר שהבאס יגיע גם מהם וגם מהסאב. אתה צריך לבדוק באיזה נקודה הקרוס אובר ברסיבר שלך חותך את התדר ואז לכוון את הסאב בהתאם. לדוגמה במידה והרסיבר חותך ב- 75HZ זה אומר שכל התדרים מתחת ל-75 יופנו לסאב ואז את הקרוס בסאב אתה מכוון ל75HZ או הכי קרוב אליו. רצוי לדייק בקטע הזה כי אחרת אתה עלול לקבל עודף באס כי תהיה לך חפיפת תדרים בין הסאב לקידמיים. 4. עד כמה שידוע לי הרישום לסמינר כבר ניסגר. נסה לדבר עם מיכאל לנג בענין. בהצלחה יואב

למעלה