שיחות של ילדים בגן שעשועים ....

ברוכה הבאה מיה ../images/Emo140.gif

וכן....דור העתיד באמת נראה בסדר!

שיחות של ילדים בגן שעשועים ....

אספתי את האבירים מהגן היום, עם חברה נוספת (בני 6) לגן שעשועים. הם משחקים ואני בעיקר מעלעלת בעיתון. הגיעו לגן השעשועים עוד שתי בנות "גדולות", בנות 9 וחמישתם שיחקו ביחד. מדי פעם, כשהם היו קרובים שמעתי חלקי שיחות... אומר אביר "לא, לא האמא הזאת. האמא השנייה שלי" שואלת אחת הגדולות "מה זאת אומרת?" עונה האביר "יש לנו שתי אימהות" שואלת הגדולה "מה, אבא שלך התחתן פעמיים?" עונה האביר "אין לנו אבא. יש לנו רק שתי אימהות!" שתי הגדולות מסתודדות.. האביר השני אומר "לא אומרים סודות בחברה" הילדים ממשיכים לשחק ואז אני שומעת את אחד האבירים מסביר: "הרופא שם לאמא שלי זרע בבטן" מזל שהיה לי עיתון..... אחרי כחצי שעה הגדולות אמרו שצריכות ללכת ותוך כדי שהן נועלות נעליים השיחה נמשכה (לא שמעתי). פתאום מגיע אחד האבירים עם הגדולות ואומר לי: "אמא, תרשמי את מספרי הטלפון שלהן" סליחה????????? לא היה לי דף, אז הכנסתי לזיכרון של הנייד שלי את שני מספרי הטלפון של שתי הגדולות (נייד כמובן, כל אחת החזיקה ביד...), וגם האבירים מסרו להן את מספר הטלפון שלנו.... מה אתן אומרותים?

n e r u t

New member
first of all

kol ha'kavod lahem!!!!! i think that they are great. and about the phone #, that is a different thing. 6 with 9 is abit

tookmy

New member
הם פשוט ענקיים ../images/Emo88.gif

יודעים להסתדר בחיים ולדאוג לעצמם, ללא כל ספק.

אבא גאה

New member
כבר מחליפים טלפונים? ../images/Emo12.gif

אותי זה מדאיג.... כל אחד מחבב מישהי אחרת? לא, שלא יריבו..... צריך לעשות חלוקה ברורה מגיל קטן, תאומים תאומים - יש דברים שלא מתחלקים בהם

מגניב לראות אותם מחצינים

את מה שאנחנו מפנימים בהם. וכמובן שבדרך המיוחדת להם. וחוץ מזה מייד לברר לגבי המשפחות של נערות החמד (רק נסיכות לאבירים...)

ושיחה בין הנסיכים אחה"צ

הנסיכה הולכת עם בובת תינוק, ומציעה לנסיך לשחק איתה . הנסיך רוצה להיות האח הגדול, הבובה התינוק והנסיכה היא האמא. הנסיך שואל: ואיפה האבא שלנו? הנסיכה: הוא נהרג. הוא בעצם מת. הנסיך: איך הוא מת? הנסיכה: הוא נפל לבור. ונהרג בצבא. ואז היטלר הרג אותו בבור. סלט שלם של צוררים ומלחמות, והשמדות. ואני מקפלת כביסה ומקשיבה. מה שמדהים, שהכל ללא רגש של עצב או רגש אחר. רק משהו מאד ענייני.

../images/Emo5.gif

מאיפה בא הבור הזה? סיפרו להם ביום השואה בגן על יריה ביהודים אל תוך בורות? אני מקווה בכל ליבי שלא..... בגן של המתוקיק גם דיברו על היטלר ביום השואה. מיותר לציין שחסכו בתיאורים פלסטיים. לאלה עוד לא הגיע הזמן לחשוף את הילדים הרכים. מה שכן, הישוו את היטלר לפרעה, שציווה להרוג ביהודים על לא עוול בכפם. השוואה נהדרת בעיני.

(רק הבהרה)

שההשוואה נהדרת בעיני, לא משום שהיטלר הוא כפרעה, ומיותר לציין שהוא גרוע ממנו בהרבה, אלא משום שהדמות של פרעה כרשע, נטועה היטב בלב הילדים ומוכרת להם, וכך האנלוגיה מתקבעת במהירות.

אני לא חושבת שדיברו על הבור אליו

השליכו את היהודים וירו, או בואי נאמר שגם אני מאד מקווה שלא כך סופר להם. אבל קשה לי להיות בטוחה, עם הגננת הערכית והציונית שיש לנסיכה, שעל ערכי ארץ ישראל מגדלת את הילדים (היא אמרה לי שילד "שלה", שגדל בגנה, אם עוזב את הארץ היא רואה בזה כשלון אישי). אני חושת שהם שמעו על השואה בלי הזוועות, ולנסיכה יש מנגנון מופלא שהיא לא זוכרת זוועות מסויימים למרות זכרונה המופלא. הדחקה קוראים לזה אצלינו, או הכחשה. בכל אופן לא זוכרת. אני גם חושבת שהשוואה לפרעה היא טובה, כי זה צורר ידוע ומוכר, וגם קרוב בזמן לחג הקודם. אף פעם לא חשבתי על החגים כאוסף צוררים שרוצים להפילנו לים, והיום עם הילדים אני מזדעזעת מחדש בכל חג על המסר שעובר אליהם, שכל הזמן רוצים להשמידנו, וכל הזמן אנחנו ניצלים מהשמדה. מ-ז-ע-ז-ע.

אבא גאה

New member
זה תמצית חגינו

היה צורר שניסה להשמידנו, נלחמנו מעטים מול רבים, ניצלנו - יאאלה בואו נאכל.

אני לא בטוחה שהטלר גרוע מפרעה

אבל הזמן עושה את ההבדל. הרי אין לנו תמונות של זועותיו של פרעה. ויש תמונות של זוועותיו של הטלר. וכמו שאנחנו זוכרים את פרעה 3000 שנה או יותר כך גם נזכור את היטלר. רק עדיין אני חושבת שבשביל לזכור לא צריך לזעזע ילדים. להפחיד ילדים זו לא המטרה של יום השואה. די כבר 3 דורות של מופחדי שואה יש כאן. אין סיבה להמשיך עם זה הלאה.

היטלר היה גרוע מפרעה

רק כי היו לו אמצעים יותר מפותחים טכנולוגית. האידאולוגיה היתה זהה.

את בטוחה...

שהאידיאולוגיה של פרעה כללה גם דוקטורינות כל כך "מפותחות ועמוקות" של נחיתות הגזע? של אנטישמיות שיונקים אותה עם חלב האם? נראה לי שפרעה "בסה"כ" ניסה להילחם בעם של עבדים שניסה להתמרד נגדו.

למעלה