שיבוץ

TheHock

New member
שיבוץ

הבן שלי התגייס ביום שני, ואת הטירונות הוא עושה ב"מחנה 80" - טירונות 02. בהיותו בבקו"ם היתה לו שיחה עם מפקד כלשהו שם והוא שובץ לשמירה במתקנים. כמובן שבאין ברירה וכחייל חדש הוא לא הביע התנגדות בפני מפקדיו, אבל הוא הביע בפנינו שהוא לא היה רוצה את התפקיד הזה (שבוע שמירה שבוע בבית), והיה רוצה משהו אחר. שאלותי: 1) האם הוא יכול להמשיך ל-05 כשהפרופיל שלו 64 ואולי כך לבקש תפקיד מענין יותר? 2) האם תהיה לו שיחה נוספת בסוף הטירונות הוא באמצע הטירונות בה הוא יוכל להגיד שהוא לא רוצה את התפקיד ומה האפשרויות שלו בצבא ואיזה תפקיד אחר הוא יוכל לקבל? 3) האם בצה"ל מתחשבים ברצונותיו של החייל או שסתם זורקים לו תפקיד אפילו אם הוא לא רוצה אותו? האמא המודאגת

praetor

New member
זה מה שאני יודע -

למיטב ידיעתי אין לו דרך להמשיך ל-05 עם פרופיל 64. זה לא עובד ככה (גם טירונות 05 היא מהתחלה 05, ולא המשך של 02). הוא יכול לנסות להעלות את הפרופיל, ולהתנדב לקרבי, אם זה מה שהוא רוצה. בטוח יהיה יותר מעניין ממאבטח-מתקנים (עבודה משעממת בטירוף)... אני לא יודע לגבי שיחה בסוף הטירונות. אולי יש, אולי לא. (אני חושב שלא). וצר לי לומר שצה"ל, למרות שהוא טוען בתוקף להתחשבות, לא שם על מה שהחייל רוצה בדר"כ, ושם אותו איפה שנוח לצבא. כדי להשיג משהו צריך לעבוד קשה כדי לשכנע, ויהיה כמובן יותר טוב אם תהיה פרוטקציה (לא נעים להגיד, אבל ככה זה).

תשובות

צר לי אבל בנך נתגייס לצבא ההגנה לישראל ומה לשעות צה"ל משבץ לפי צרכיו שלו ונתוניו וממש במידה מעטה מיחס חשיבות לרצונותיו של המתגיס...אין מה לעשות. בקשר לטירונות 05 - ממש לא! טירונות 03 ו 05 זה טירונות שמכשירה לרמת רובאית כזאת ללוחמים, ובשביל להיות לוחם בכל חיל שהוא הבן שלך צריך פרופיל קרבי שזה אומר 72 ומעלה. 72 ומעלה זה שריון, תותחנים, הנדסה ומודיעין קרבי. כשכל חטיבות החי"ר (גולני צנחנים נח"ל וגבעתי) צריך פרופיל 82 ומעלה. האפשרויות שעומדות בפני הבן שלך הן: לנסות להעלות פרופיל לפרופיל קרבי זה עושים בועדה רפואית, או, לבקש שיחה עם אחד הקצינים בבסיס שלו - ולהתעקש על זה (הדבר הכי חשוב זה שהוא יעמוד על זה שהוא יקבל שיחה) ואז לבקש ממנו לראות קצין מיון או לחזןר לבקו"ם שם ישבצו אותו מחדש. המון בהצלחה.

a_goa

New member
הבן שלך הרוויח בגדול

הבן שלך הולך להיות מאבטח מתקנים מה שאומר שהשרות שלו הולך להיות שבוע שבוע והוא ישרת רק שנתיים במקום שלוש. שווה לו להשאר בתפקיד

bagira11

New member
שטויות

א תלוי מה סעיף הליקוי ב שיחה עם מפקד הבסיס אליו הוא נקלע ומילוי תופס 55 אצל משקית תש ג השיבוץ נעשה בהתאם למילוי מיכסות ולא לפי צורך אמיתי ד אם הבן שלך באמת רוצה להפוך ללוחם גם אם זה לא 05 אלא 03 שריון וכו נכון לו מאבק קשה ה יש מלא דרכים נוספות אם זה חשוב לך צרי קשר בפרטי

למעלה