שיא עולם נוסף לרודישה!

שיא עולם נוסף לרודישה!

הערב באיטליה קיזז הרץ הקנייתי 8 מאיות נוספות מהשיא שקבע בשבוע שעבר. שיא העולם החדש - 1:41.01 דקה

portero

New member
ועוד כמה תוצאות ראויות לציון

נסטה קרטר השווה את תוצאת השנה של גיי, 9.78 שמהווה עבורו שיא אישי. כריסטוף למטרה שיפר את שיאו במאיות כשקבע 9.97(9.98 במוקדמות).

pertal

New member
כרגע יש לג'אמייקה ב4 שלושה רצים שירדו ב9:80

ועוד אחד בן 21 שכנראה הולך לעשות את זה בקרוב....

עלהמצפה

New member
למישהו יש השערה מה מיוחד ברייטי?

למה נשברים שם כל כך הרבה שיאי ריצה? אני זוכר שכבר לפני כמה שנים הציע מישהו לחדור לשם באישון לילה ולמדוד את המסלול. האם 400 מטר שם שווים 40,000 ס"מ? האם 100 מטר נמדדים שם בצעדים כפולים? זו תחרות קטנה יחסית שבה נשברים שיאים רבים מעבר לכל הגיון סביר.

מרמני

New member
השערות, השערות

בוא נוריד את האפשרויות של מסלול מקוצר... לצערי האפשרות הנראית לי ביותר היא התחייבות של מנהל התחרות להימנע מלבדוק אתלטים של מנג'ר מסויים (או כולם) במיוחד בריצה ל100 מ'. אתלט שמובטח לו שלא ייבדק עלול מייד להשתמש חומר מעורר חזק. זה כנראה נותן קיזוז של עשירית השנייה של מרבית הרצים במוקדמות ובגמר ה100. מפליא לי במיוחד מריו פורסייט. הבנאדם רץ בשנה שעברה לנגד עייני שיא אישי בלברקוזן 10.16 (ועונה קודם לכן 10.30) קבע מוקדם יותר העונה 10.09. שיפורים כאילו - חבל על הזמן... (או כמו שאומרת הבת שלי - אין דברים כאילו...)

עלהמצפה

New member
השערה מעניינת לגבי הספרינט

אבל אייך להסביר את השיאים בבינוניות? השיא האחרון ב - 800 לא זקוק להסברים, גם לא השיאים שקבע שם נור א דין מורסלי ב - 1500 ובמייל אבל מה עם השיא שקבע שם סטיב אובט ב - 1500 בשנת 1983? הזדמן לי לראות את אובט באליפות העולם בהלסינקי כחודש לפני השיא. קשה לומר שהוא היה שם במיטבו, אם כי כמובן זו הייתה ריצה טקטית. אני חושב שהשיא שלו ברייטי היה מאד בלתי צפוי. יש שני שיאים מרייטי שעדיין לא נשברו וגם לא ממש מתקרבים אליהם: השיא של נח ניין ב - 1000 מ - 1999 והשיא של דניאל קומן ב - 3000 מ - 1996. בעוד קומן היה רץ ברמה הכי גבוהה שיש, ניין, למרות העובדה שזכה בתואר האולימפי ב - 1500 בשנת 2000, לא היה רץ ברמה של סבסטיאן קו (שהחזיק קודם בשיא ב - 1000). אני בהחלט לא שולל את האפשרות שמרחק הריצה לא היה מדויק (או שיש השהייה בהפעלת השעון...). לאיטלקים רקורד לא ממש מחמיא בשיפוט. זכורות ודאי השעררויות בקפיצה לרוחק ב - 1987 (אוונגליסטי) , 1995 (פדרוסו בססטריירה) ו - 2009 (סבסטיאן באייר , 8.71 בטורינו. מישהו שמע עליו מאז?)

לגבי בינוניות

מישהו טען שמבנה האצטדיון נותן בדרך כלל רוח גבית בישורת הקדמית וחסימה של הרוח בישורת האחורית, כך שהשיקלול הוא יותר רוח גבית לאורך ההקפה כולה.

amih77

New member
כמה השערות

רק כדי להזכיר, שיאי עולם נוספים מרייטי - 3000 של דניאל קומן, 1000 מטר של נואה נייני וגם מורסלי בזמנו שבר שם שיא עולם ל1500. יש כמה השערות בנוגע למסלול ברייטי: 1. גובה מעל פני הים מיטבי בתוספת ללחות נמוכה מאד. 2. האיצטדיון נמצא באזור מיוער, בדומה להויסדן וטבורג למשל. יש לכך השפעות על איכות החמצן באויר (?). 3. מסלול קצר. וכהנא וכהנא. להמשך עיון, סטיב קראם: http://www.guardian.co.uk/sport/blog/2007/sep/10/whyisasmalltowninitalys ושירשור בלטסראן עם דעתו המלומדת של רנאטו קאנובה: http://www.letsrun.com/forum/flat_read.php?thread=3685517&page=2

עלהמצפה

New member
ואיפה באייר קבע את הישג השנה שלו?

ניחשתם נכון! ברייטי! תודה למי ששלח את הקישורים על מה שכתב סטיב קראם והדיונים בלטס ראן. מה שמעניין שגם הישגו הטוב ביותר של סבסטיאן קו ב - 1500 נקבע ברייטי, בשנת 1986, חמש שנים אחרי שהיא בשיאו. אכן, מקום מופלא!

מה זו איכות החמצן באויר?

אני מניח שאנחנו מדברים על אחוז החמצן באויר. זה אינו נתון קבוע , אלא משתנה לפי שעות היום. הריצות הבינוניות מתקיימות בין 5:40 ל-7:00 אחה"צ - שעות בהן יש אור, מתקיימת פוטוסינטיזה ומשתחרר חמצן. השאלה היא אם זה משנה בצורה משמעותית את ריכוזו על המסלול.

goldbu1

New member
לא נכון לגבי סבסטיאן קו

בריצת 1500 מטרים סבסטיאן קו היה בשיאו ב-1984 בגמר האולימפי, גם אם לא באותה ריצה קבע שיא עולם (ריצה על מקום, אתה זוכר...). ב-1986 היה בכושר טוב מאוד. המסלול ברייטי באורך תקין. הסיבה היא אחרת ובטח לא סביר שיש כאן שיפור פתאומי כתוצאה מ"סימום פתאומי" במרווח הזמן הקצרצר בין ליגת הזהב (אז) וליגת היהלום (עכשיו) ורייטי

למעלה