שחרור זמני מצה"ל (פר' 24)

eeezzz

New member
שחרור זמני מצה"ל (פר' 24)

רוצים לתת לי שחרור זמני מצה"ל, כלומר פרופיל 24.והמשך טיפול במרפאה אזרחית ולאחר כמה חודשים ועדה רפואית וקביעת פרופיל קבוע ו/או שחרור מצה"ל. אני מתנגד לדבר זה כי אני חושב שצה"ל מנסה להתחמק מאחריות לגביי מכיוון שהוא פוחד מתביעה שלי נגדו. הבעיה שלי היא אם מישהו מכיר מקרה שבו נקבע למישהו פרופיל זמני ושחרור זמני מצה"ל ולאחר מכן לא החזירו אותו לצה"ל ולא הייתה לו ועדה. אם למישהו יש מידע בנושא אשמח לקבל תגובות

pookipsi

New member
פרופיל 24

פרופיל 24 הוא פרופיל זמני בלבד לתקופה של 6 חודשים. ברגע שנקבע לך הפרופיל, אתה מקבל טופס שבו אתה חותם על אחת משתי האפשרויות: 1. נידוב לטיפול רפואי- חייל מאושפז, חייל שלקה במחלה ממארת או במחלה המחייבת המשך טיפול רפואי, או שנזקק לניתוח, זכאי להתנדב לטיפול רפואי. מה שזה בעצם אומר זה שאתה נשאר בצבא בשביל לקבל טיפול רפואי דרך הצבא. בחודשיים הראשונים תקבל משכורת של ג'ובניק, ולאחריהם לא תקבל משכורת כלל. הנידוב מוגבל לתקופה בת 120 יום. 2. שיחרור בבקו"ם באופן זמני. לאחר 6 חודשים תקבל זימון לוועדה רפואית נוספת. בוועדה יכולים להעלות, להוריד או להמשיך לך את הפרופיל הזמני (24).

KaNiJa

New member
כן. אני מכיר.

אח שלי קיבל פרופיל 24 זמני לאחר שנפצע בשירותו כלוחם בנח"ל. עברו 6 חודשים ואף אחד לא זימן אותו... אחרי איזשהי תקופה הוא החליט ליזום ולבדוק מה קורה, אמרו לו שמבחינת הצבא הוא משוחרר. רק אחרי שהיתעקש שהוא רוצה להשלים את השנה שנותרה לו, הסכימו לקבל אותו לתפקיד בתל השומר.

למעלה