שושנת אידוי

הילית111

New member
שושנת אידוי

הי חברות שאלה לגבי אידוי ירקות עם שושנת אידוי מאחר והקטן אני מתחילה לתת לו טעימות התחלתי להשתמש בשושנת אידוי הבעיה שלי איתה היא כזו למי שמכיר. היא עומדת על "רצפת הסיר" אני ממלא מים כמובן עד לגובה השושנה כי אסור שהמים יגעו בירקות שבפנים אחרת זה לא אידוי ואני רוצה אידוי על כל פנים זה אומר שהסיר מלא בערך שתים שלוש כוסות מים ממש מעט מים . ומה שקורה שהמים נגמרים לי בסיר ממש מהר (אני שמה הירקות בשושנה ממלא מים עד גובה השושנה ומכסה ) והירקות עוד לא מוכנים כלומר הם חצי קשים ! וזה לוקח לי גם ים זמן היום איזה שעה וחצי על הגז לאדות בטטה וקישוא.. הזוי ...  וזה אחרי שכמה פעמים המים נגמרו ושמתי שוב מים ,(באחת הפעמים זה כבר היה רגע לפני שהסיר נשרף) אז מה עושים כדי לאדות טוב ומהר בעזרת השושנה הזו ? תודה חברות נ.ב לצערי ניסיתי לאדות פעם תירס גרגירים המים נגמרו לי לא שמתי לב ושרפתי את אחד הסירים שלי לגמרי בצורה שגם אבקת כביסה לא היתה עוזרת. ומזל שזה רק הסיר

adigreen

New member
לוודא שהמיכסה אוטם היטב. גם מקצר את

זמן האידוי הנחוץ וגם מקטין את הצורך בהוספת נוזלים. אגב אפשר להשתמש בשושנת אידוי גם בסיר לחץ. 1/3 זמן בישול מרגע שנוצר הלחץ.

הילית111

New member
אין לי סיר לחץ

וגילית בסיר במכסה של הסיר שלי יש חור 'קטן ז הבא עם חור קטן איך אפשר לסגור אותו<? או שאשתמש במכסה אחר תודה

IliAsh

New member
בוקר אור הילית
! גם לי יש כזו

ופעם גם הייתי מאדה בשביל הבן שלי והייתי מוסיפה מהים כל פעם, נראה לי אין הרבה בררה כי ה"רגליים" של השושנה ממש קצרות. תנסי לחתוך את הירקות לקוביות קטנות יותר כי שעה וחצי נראה לי ממש מוגזם, כדי שיתבשלו מהר יותר ונסי לסגור את הסיר הדוק ככל הניתן. אולי אפשר לנסות להכניס לסיר איזו קערה כבדה וחסינת חום שתשתש כמעמד לשושנה
? שיהיה בהצלחה!

הילית111

New member
תודה

אני חושבת שאני יודעת מה הבעיה בסיר שאני משתמשת יש במכסה חור קטן אז זה לא אטום לגמרי... אשתמש בסיר אחר אגב את הירקות את שמה וסוגרת את השושנה עצמה או משאירה אותה פתוחה

IliAsh

New member
הייתי משאירה פתוחה, כדי

לשים כמה שיותר ירקות, אבל בשכבה אחת כדי שיתבשלו מהר יותר.

למעלה