שורשים- משפחת פישר

שורשים- משפחת פישר

אני מחפש מידע על המשפחות הבאות: מסלובקיה: פישר,הובש/היבש,מארר,בריכטה,לוי,ואראדי,מנצר, פוקס,וייס,טרנקל,למינדורפר,פליישמן,לוינגר,שוורץ, אונגר,שפיגל,אולמן,שפיגלר,שויברגר,נוסבאום,רוזנפלד, דוידוביץ,קובץ,אלדר,רוטשטיין. מצכיה: בראמר. מהונגריה: פישר,פרישר. אמנון פישר

בקשר לכל המשפחות:

האם לכולן "אב משותף", אשר הינו הורה קדמון שלך? ז"א, איך הגעת לכל כך הרבה משפחות? ארנון

איליה.

New member
אולמן

rings a bell
יכול להיות שיש לו קשר למשפחה שתרמה לבניין אולמן בטכניון?

סבתי שם לפני נישואין

היה פישר אבל היא חיה באוסטריה.... ויש הרבה "פישרים" אז רוב הסיכויים שאין קשר... אבא שלה רוברט פישר נולד בפראג- בצ´כיה להוריו קראו פרידריך ואידה פישר שגם את הארץ הזאת (צ´כיה) הזכרת אבל לא בהקשר של פישר-אך עברו לוינה ב-1900 כשרוברט היה בן 10. יש לי תמונה על המחשב של משפחת פישר (סבתי, אחותה והוריה)

אילה1

New member
רוזנפלד מסלובקיה

אחד הצאצאים של אחת ממשפחות רוזנפלד מסלובקיה הוא חנוך רוזן. אולי יכול לתת לך כוון. קשור גם (ולא ברור לי בדיוק איך למשפחתי "מרמורשטיין" מסניצה, סלובקיה) אילה

איריסא

New member
יש לי עץ יותר מעודכן אבל לא ברשת

שלחתי אימייל לאמנון אבל עדיין לא קיבלתי תשובה יש לי עץ גם של הצד השני במשפחה משפחות חינגה חיים דדו ארבילי (עירק)

shoshi1

New member
פישר מהונגריה

מאיזו עיר? אמא של סבי הייתה פישר מהבית ואם תתן לי עוד פרטים אני אוכל לברר אם יש קשר.

דדיחתם

New member
פישר

יש בידי דף בהונגרית שהוא הזמנה לאזכרה או משהו בסגנון, שהודפס בבודפשט ב-1906, בו מופיעים אנשים ממשפחתי שאינני יודע בדיוק את הקשר אליהם וביניהם, ומופיעים שם מספר אנשים ששם משפחתם פישר, והם : Lajos, Jolanka, Sandor, Gusztika, Jakab, Jakabne. משפחות נוספות המופיעות בדף : שטרן, צ´ילג, בלייר, szekely, Gyulai, Ronai, Spiller, Recht, אנגלמן. כמו כן הרופאה היהודיה הראשונה בהונגריה, שרולטה שטינברגר, קשורה, וכמו כן הצייר הידוע לאזל פולופ. אנא כתוב אם יש איזשהו קשר. משפחה נוספת : SCHON. מאילו ערים הגיעו משפחת שוורץ שאתה קשור אליהם?

arnonher

New member
אם תרצו, אפשר לשים את זה

בגלריות של הפורום (שעדיין אין), תחת קטיגוריה: "מי מכיר?" או משהו כזה...

tcdb

New member
Jakab & Jakabne

בהונגרית הסיומת NE מסמנת "אשתו של". לכן DudiNE תהיה אשתו של Dudi לא משנה מה שמה המקורי. שלחתי לך פרטי שמות של משפחתי - יש חפיפה מסוימת. אילן סקלי

דדיחתם

New member
ראה הודעה למטה לגבי פישר

ובנוסף - אחד מהחוקרים הבכירים של גנאולוגיה הונגרית-סלובקית הוא מנשה דוידוביץ´ מרמת השרון, אז כדאי שתפנה אליו לגבי משפ´ דוידוביץ´.

פישר

שלום, תודה על הודעתך מתאריך 25/012/01 לגבי דוידוביץ מנשה, שוחחתי איתו ואני מקווה שהוא יוכל לעזור לי במשהו במחקר שלי.

למעלה