שוק הפלדה בברזיל?

שוק הפלדה בברזיל?

האם למישהו יש נסיון עם שוק הפלדה בברזיל? קניתי מניית GGB (גרדאו) על סמך הערכות שלקראת האולימפיאדה בברזיל בשנת 2016 צפויות השקעות בתשתיות.

ניתחתי את החברה

יצרנית הפלדה המובילה בברזיל, נוכחות רחבה ברזיל+ארה"ב, יחסי הון ותמחור מעולים :
Debt to Equity 0.55
Current Ratio 2.8
PE Ratio 12.3
P/B 0.72
P/S 0.52
שער דומה לשפל של מרץ 2009 למרות שהחברה מציגה עליה עקבית בהכנסות מאז 2009
חברה קיימת 100 שנה
אני יודע שקניתי נכס טוב במחיר מציאה (5.7$), פשוט רוצה חוות דעת נוספות על השוק הזה.

עיטם57

New member
כנראה שאנו חלוקים על הפרוצדורה של ניתוח חברה

מבחינתי בחינת השוק בו פועלת החברה הוא אחד המרכיבים הראשוניים בניתוח חברה יחד עם הערכת מתחרותיה העיקריות והבידול בינה לבינם.
יחסים פיננסים זה בסה"כ אינדיקטור יחסי. והם יחסיים לשוק כלומר למדינה למדד ולסקטור שאליה החברה שייכת.
מחיר גבוה או נמוך - לא רלוונטי. שוב המחירים הם יחסיים לשווי החברות האחרות בשוק ולמחירי הפלדה בעולם כמו כן יכול להיות שהחברה חילקה סכומים גבוהים כדיבידנדים או ביצעה ספליט/הנפיקה מניות וכו'... האם בדקת זאת?
אני לא מכיר את החברה או השוק בברזיל אבל מהיכרות (שיטחית) עם AA אני יכול לומר לך שמחיר החברה מושפע בעיקר בצד ההיצע ממחירי מוצריה שמושפעים בעיקר ממחיר חומרי הגלם ואלו מושפעים בעיקר ממחירי ההפקה תגליות חדשות וכו'... כמו כן המחירים מושפעים מהצפי לביקוש ועם כל הכבוד לאולימפיאדה לא בטוח שהברזילאים לא גידרו כבר את מחירי הפלדה שהם זקוקים לו בחוזים עתידיים או שהם יקנו דווקא מחברה זו רק בגלל שהיא ברזילאית.

למעלה