שוקולד לבן...

נוWה

New member
שוקולד לבן...

היי לכולם, כמה נפלא לראות שיש פורום לאנשים כמוני שסוגדים להמצאה הזאת... אני לא יודעת מה איתכם, אבל כשמישהו מעלה את המושג "שוקולד לבן, בלוטות הרוק שלי מתחילות לעבוד מהר מאוד... חשבתי אולי להכין עוגת שוקולד לבן, אבל אז נוכחתי לדעת שבחיים לא נתקלתי בעוגה כזאת! מישהו יודע על מתכון של עוגה שמיימית כזאת?
 
בבקשה- מתכוני עוגות שוקולד לבן../images/Emo140.gif

לא עוגה אחת ולא שתיים... אל תשכחי לשלוח ביס מאפינס עם שוקולד לבן 2 ביצים 375 מל חלב 160 גרם חמאה ללא מלח מומסת 125 גרם סוכר דק 2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק 375 גרם קמח תופח 200 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות 45 גרם שקדים טחונים גס 1. מחממים את תנור לחום גבוה של 210 מעלות. משמנים בחמאה מומסת או בשמן תבנית שבה 6 שקעים, בעלי קיבולת של 250 מל כל אחד. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הסוכר והשוקלד, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. 2. טורפים בקנקן קטן את הביצים, החלב וקליפת הלימון המגוררת ומוזגים לתוך גומה. מוסיפים את החמאה ובוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים. יש להמנע מבחישת יתר- בתערובת צריכים להישאר גושים. 3. מעבירים את העיסה לתבנית - ממלאים כל שקע עד לכ- 3/4 מגובהו. זורים את השקדים הקצוצים מעל העיסה שבתבנית ומהדקים בעדינות. אופים כ- 25 דקות, או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפינס יוצא נקי. משאירים את את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים על רשת קירור עוגת שתי גבינות ושוקולד לבן לבצק: 1.5 כוסות קמח 120 גרם חמאה רכה 3 כפות סוכר 1 חלמון 1-2 כפות חלב קר למלית: 7 ביצים 1 כוס סוכר 400 גרם גבינת שמנת 400 גרם גבינה לבנה 9% 1/2 מיכל שמנת מתוקה 350 גרם שוקולד לבן לציפוי: 2 גביעי שמנת חמוצה 3 כפות סוכר 4 יחידות שוקולד מקופלת מפוררות 1. להכנת הבצק מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית, ודוקרים במזלג בכמה מקומות. 2. אופים אלת הבצק כ-15 דקות עד שהוא מזהיב, ומוציאים מהתנור. מנמיחים את התנור לחום נמוך (160 צ.). 3. להכנת המלית: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר ושני סוגי הגבינה. 4. ממיסים בסיר כפול על אדים את השמנת והשוקולד ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כשעה. מנמיכים את החום ל-130 צ. ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. 6. להכנת הציפוי: מערבבים שמנת+סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור, ומעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית. מורחים את העוגה בציפוי השמנת. מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתוכו לחצי שעה נוספת. שומרים במקרר. 7. מגישים למחרת בעיטור פרורי שוקולד לבן. בראוניז שוקולד לבן 2 500 גר´ שוקולד לבן קצוץ 75 גר´ חמאה רכה 3 ביצים 170 גר´ סוכר 180 גר´ קמח תופח קורט מלח 180 גר´ אגוזי לוז קלויים, קלופים, וקצוצים דק 1 כפית תמצית וניל מעל ביין מארי ממיסים 100 גר´ שוקולד+חמאה. במיקסר מערבלים ביצים+סוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. מחממים תנור ל180 מעלות. מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד ומוסיפים קמח + מלח ומערבבים יחד. מקפלים את יתרת השוקולד הקצוץ והאגוזים לתערובת ומוסיפים תמצית וניל. יוצקים לתבנית מלבנית 17X27 מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דק´. עוגת גבינה ושוקולד לבן לבסיס 1.5 כוסות פירורי עוגיות שוקולד 6 כפות חמאה מומסת לקרם שוקולד לבן: 120 ג` שוקולד לבן קצוץ 1 כף חמאה 3/4 כוס שמנת להקצפה לשכבת הגבינה 3 גביעי נפוליון (גבינת שמנת) טבעי 1/4 1 כוסות סוכר 3 ביצים 2 כפיות תמצית וניל לרוטב שוקולד חם 100 ג` שוקולד מריר 1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה 100 ג` חמאה 100 ג` סוכר הבסיס מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה ומרפדים בהם את תחתית התבנית. מצננים במקפיא. קרם השוקולד שמים את השוקולד והחמאה בקערה, יוצקים עליהם שמנת מתוקה רותחת, מערבבים לתערובת חלקה. שכבת הגבינה:מקציפים את הגבינה במיקסר במהירות איטית עד שהגבינה חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד, את הווניל ואז את קרם השוקולד הלבן. יוצקים את התערובת לתבנית. עוטפים את התבנית והדפנות ביריעת אלומיניום כדי שלא ייכנסו מים. מניחים את התבנית בתבנית אחרת עם מים חמים. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום די נמוך (150 מעלות) עד שהעוגה מתייצבת. מצננים 24 שעות. רוטב השוקולד מביאים לרתיחה את כל המרכיבים. מגישים את העוגה עם רוטב השוקולד. טרין שוקולד מריר עם שבבי שוקולד לבן אם אתם מכינים את המתכון הזה, הכי חשוב לא להתפשר על חומרי גלם. רק שוקולד בלגי מעולה, מקל וניל וקקאו משובח. בלעדיהם זה סתם עוד קרם שוקולד. חומרים לתבנית טרין בנפח של 900 מ"ל - 1 ליטר: 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ 125 גרם חמאה 300 מ"ל חלב 1 מקל וניל, חצוי לאורכו 1 כף קקאו הולנדי, משובח 3 חלמונים 50 גרם סוכר 85 גרם שוקולד לבן, משובב או מגורר גס * מעל ביין מארי ממיסים את השוקולד המריר. מוסיפים חמאה, מערבבים היטב ומצננים. * בסיר בעל תחתית עבה מרתיחים חלב עם מקל וניל. מכבים את הלהבה, שולפים את המקל ומגררים את התוכן (הגרגירים), מוסיפים קקאו ומערבבים היטב. * במיקסר מערבלים במהירות גבוהה את החלמונים עם סוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. * מוסיפים את החלמונים לחלב הרותח בהדרגה, ומבשלים יחד, תוך כדי עירבוב, עד שמתקבל קרם סמיך. מצננים (עד לחום הגוף בערך). * מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב יחד, בעזרת מטרפה ידנית. מצננים 40-30 דקות. * מרכיבים את הטרין: יוצקים כרבע מכמות הקרם ומעליה מפזרים שליש מכמות השוקולד הלבן, וכך ממשיכים בשכבות. מקררים את הטרין במשך יממה. * לפני ההגשה פורסים בעזרת סכין מחומם, או שמגישים שלם לשולחן, וכל אחד גורף את המנה שלו בעזרת כף.
 
ו-ו-א-ו!!! תודה!!

נשמע מגרה... כל אחד ואחד מהמתכונים האלה... יאמי! אם זה לא היה כל כך משמין, הייתי מנסה את כולם... אבל לא נורא... לאט לאט, אני אתחיל מהמאפינס ואספר איך זה
 
תודה!!!

רק רציתי להודות לך שוב... המאפינס יצאו נהדרים! כעבור יומיים כולם נגמרו, הכנתי כ20 יח'... אבוי
 
למעלה