שופינג בלי למדוד

רומי 007

New member
שופינג בלי למדוד../images/Emo57.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מה דעתכן (אני פותחת הודעה חדשה בשל הנושא הנפרד) - האם אפשר בשליש השלישי כבר לקנות דברים לתינוק? אמא שלי נוסעת לחו"ל ונורא רוצה להביא לי דברים. היא התקשרה עכשיו ואמרה לי שאבא שלי מתנגד. כשהייתי בהריון עם בתי אסרתי עליה לקנות והיא קנתה בניגוד לדעתי ובלי שאבא שלי ידע על כך והפתיעהא אותי מיד אחרי הלידה. הפעם, האמת היא שלא אכפת לי שהיא תקנה אבל אבא שלי חושב שזה מוקדם מדי. מה אתן אומרות? כמה אחוזים צריך להקדיש לפחדים ואמונות טפלות וכמה לאופציה להשתתף בשלט רחוק וללא עלות בחיסול סוף העונה לתינוקות בלונדון?

אני הייתי קונה!

הלוואי עלי להשתולל במחירות סוף העונה בלונדון... בזמן ההריון, גיסתי שלחה לי חבילה גדולה מארה"ב. הבגדים היו נהדרים והשתמשנו המון. וכן כן, כיבסתי וקיפלתי בעצמי בזמן ההריון.

אמא שלי מלאת אמונות תפלות ולמרות

זאת כשהיתה בארה"ב ואני הייתי בקושי ברביעי - בדיוק גילינו שיש לנו בן ובת היא קנתה מזוודה עמוסה בהכל כמעט ואפילו לא סיפרה לי - מיד אחרי הלידה פתחנו הכל ונחסך לי המון המון כסף וזמן. אז אני ממליצה בחום

kathi

New member
בעד לקנות

למרות שבעלי החמוד והלחוץ אסר עליי ועל אמא שלי לקנות. אבל אני הייתי קונה בטח בלונדון. אני לא ממש מאמינה בעין הרע בהקשר הזה לפחות, יכול להיות שמחשבות או משאלות רעות של אנשים יכולות להשפיע על מהלך הדברים ( כמו גם המחשבות והמשאלות הטובות) אבל מעשה כמו קנייה לא נראה לי להפך אם אתה מתכונן למשהו ועושה הכנות לקראתו זה רק מועיל. אז בהצלחה בקניות.

venus13

New member
מציעה פשרה ../images/Emo57.gif

קודם כל - על מנת שלא לפספס הזדמנות - לקנות מאידך - על מנת להימנע מעין הרע (חמסה) - להתייחס לזה כאל הזמנת לידה - ולא להביא את המוצרים הביתה ! בכל מקרה שיהיה המשך הריון קל ותקין ונוס

דש1דש

New member
לקנות!!!!

חבל להצטער אחר כך - אחרי הכל - אם חס וחלךילה קורה משהו - זה מה שיכאב?! אני גם בטוחה שיש לך כבר בגדים משומשים מהקודמת - אז מה ההבדל - זה שעוד לא לבשו אותם?! אבל אני חכמה גדולה - יש לי בגדים ודברים עוד מלפני ההריון - כי מרגע שהחלטתי אני בשוונג של לקנות ולתפור - אז אולי אני לא קריטריון לאמונות תפלות....

אפרת12

New member
בלונדון../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif אני הרבה פעמים הייתי

על סף לקנות שם אפילו בלי לראות את הצל של הזנב של הריון... איזו שאלה - ברור שכן

שתקנה...

ולא תספר לך מה, לא תביא לך הביתה עד הלידה, וככה העין הרעה מכוסה... וגם המצפון (איך הוא יכול אחרת לוותר על סופעונה בלונדון???).

LeeLoo1

New member
לקנות כמובן... ולא להביא לך...

עד הלידה כמובן...... וזה רק אם את מאמינה באמונות תפלות...

רומי 007

New member
תודה../images/Emo70.gif יש החלטה ועוד שאלה../images/Emo35.gif

בסך הכל אני רואה שכולכן תומכות בקניה מוקדמת. אני מאמצת את ההמלצה ומה שהוחלט זה שאמי תקנה הרבה לנכדתה הגדולה (מצחיק, הכינוי "גדולה" חדש לנו) ומעט לתינוק שבדרך וכפי שסוכריה הציעה האינפורמציה תהיה חסויה לחלוטין ללא הדלפות עד ללידה. באמת נראה לי טפשי להפסיד את המומנטום ולא תהיה לה נסיעה נוספת עד ללידה. עכשיו הבעיה שלי היא באילו מידות לקנות. אני אלד בסוף אפריל או בראשית מאי. באולטרסאונד ראו תינוק גבוה (טפו טפו) אז אולי לא כדאי לקנות בגדים לNB מצד שני - הבגדים לגיל 3-6 חודשים אולי לא צריכים כבר להיות בגדי חורף? כי זה ממש שיא הקיץ ועונת המעבר שבארץ שונה מאוד מזו של אנגליה (אוגוסט - אוקטובר). הזכרון שלי קצת נפגע מהמשאפים של השנתיים האחרונות אז אשמח לקבל עצות בעניין: פרט להלבשה התחתונה שכבר יש לי, מה מלבישים לתינוק הכי הרבה בחודשיים הראשונים ואילו פריטים הכי שימושיים בגילאי 3-6 חודשים? וכמו כן - כמה צריך מכל דבר באופן ריאלי? אני זוכרת שבפעם הקורדמת היו דברים שהספקתי להלביש פעם אחת בלבד כי לא היה מתי להלביש והופ היא כבר גדלה.

עידית ד

New member
ההורים שלי חזרו אתמול מאיטליה

וממש לא מצאו פריטים לקיץ. הם הביאו לי (יותר נכון לנכד שלהם
) מבנטון כמה סוודרים שיתאימו לחורף הבא כך שהם קנו דברים שמתאימים ל 6-8 חודשים. ולשאלתך הקודמת: אני פשוט משאירה את הכל אצל ההורים שלי אבל לא יכולה שלא לראות קודם. איזה כייף, נכון?

אוברולים!!!

שתקנה את כולם עם שרוול ארוך - כמה דקים במידה 0-3 (בהתחלה בין כה מלבישים רק ארוך...) וכמה יותר חמים 3-6. טוב, נו, ואחד או שניים קצרים לגיל 3 חודשים (זה יצא בערך אוגוסט - אפשר להניח ברמה די גבוהה של בטחון שיהיה פה די חם
).

רוני@30

New member
נסיוני הקצר מלמד אותי ש:

גם תינוקות שנולדים יחסית גדולים, לא מתחילים ישר מגודל 3-6, וגם אם בגיל חודשיים תעברו כבר למידה הבאה - אז בכ"ז כדאי להנות מתינוק שלא הולך לאיבוד בבגדים שלו ונראה טוב ומרגיש טוב. את בגדי ה-nb כדאי לקנות ארוכים, כי ללא קשר לעונת השנה (ובמאי עוד בכ"ז הרבה פעמים קריר), מי שרק נולד לובש ארוך עד שהגוף לומד לווסת את עצמו. אני לא חושבת שצריך לקנות בגדים מפליס (או פליז? איך כותבים את זה?), אבל דברים טובים מפלנל וטריקו עבה ממש כדאי (ואם יהיה צורך אז השמיכה תהיה מפליס...). לנו היה מאוד נוח בהתחלה עם בייבי-גרואוס עם תיקתקים לכל האורך. הרבה תינוקות שונאים שמעבירים להם בגדים דרך הראש (וזה גם קצת מפחיד בהתחלה), ויותר נוח לעבוד עם בגד שנלבש כמו חולצת כפתורים, עם כמובן גם תיקתקים לכל אורך המכנס (כדי להחליף חיתול מבלי להפשיט את כל הבגד). לעומת זאת, בגדי ה-3-6 כבר באמת יכולים להיות קיציים (כבר יש קיץ בחנויות בלונדון?). לא עברנו קיץ במידות האלה, ואולי זה עובד אחרת, אבל אני מעדיפה בגדי גוף לחלק העליון ולא חולצה/חזייה: איתי מייד מוציא את החולצה מהמכנסיים, מרים אותה עד לפה (אוכל אותה) וחושף את הבטן שלו לכל עבר. בקיץ זה אולי נחמד, אבל בחורף אני מעדיפה שלא... עוד משהו חשוב: עד גיל חצי שנה, כל זמן שהם לא אוכלים מוצקים ולא זזים בעצמם, הבגדים מתלכלכים די מעט, ולא בכתמים מהסוג שלא יורד. אם את הטיפוס שמתאים לזה, אז זו תקופה מצוינת לקבל בהשאלה בגדים מחברים ולהשתמש בהם בלב שקט ובחיסכון ניכר. כמויות אני מתקשה להעריך או להמליץ. זה תלוי במידה רבה בהרגלי הכביסה והייבוש המשפחתיים שלכם. הדבר היחיד שאני חושבת עליו, הוא שלא כדאי לך לבקש כמויות גדולות, כדי שתוכלי גם את להנות מלקנות בגדי תינוקות - זה מהנה וממכר ופשוט אי אפשר להתאפק.... איך תמיד יוצאות לי מגילות? נסיעה טובה לאמא שלך.

מרב.

New member
מצטרפת לרוני-

הרבה בייבי גרואו עם תיקתקים לכל אורכם בההתחלה, זה נוח כי נורא מלחיץ להעביר את החולצה דרך הראש כשהם קטנים כ"כ. עד גיל חודשיים זה מה שהלבשתי לאיתם וכל הבגדים בלי התיקתקים שנקנו לו שכבו די מיותמים. וכן- כ"כ כיף לקנות בגדים לתינוק כשהוא מחוץ לבטן... למרות שקיבלתי המון בגדים, לא התאפקתי מלקנות- זה פשוט כיף מדהים.

רומי 007

New member
תודה איזה כיף לי! ואיך לא? עוד שאלה

רוני ומרב באמת אוברולים עם תיקתקים זה הבגד הנכון אתן צודקות. רוני - לגבי השאלת בגדים - אני לא שאלתי מאף אחד אבל בהחלט השאלתי לחברים ואף אחד לא טרח להחזיר לי (הכל דברים יפיפיים). עם השנים גם לא ביקשתי בחזרה כי לא רציתי שישאלו אם אני בהריון (וגם ההריונות שהיו הסתברו תמיד כמחוץ לרחם) בקיצור - נושא הבגדים מאוד כאוב אצלי. כך נעלמו גם כל בגדי ההריון. אז היום לא בא לי להשאיל מאף אחד. הכל חדש והכל לתינוק שלי בלי שום תחנה בדרך. הדברים היפים ביותר שנשארו לי הם דברים של בנות שלא יהיו שימושיים - כל מיני שמלות סרוגות קטנות בצבעים מדהימים... נותרו לי הרבה מאוד בגדי גוף, רובם עם דוגמאות של בנות אבל מצד שני - אני מניחה שזה לא נורא כי זה רק בגד תחתון ומלבישים מעליו עוד שכבה. אגב - התינוק של השכנים שלנו לובש מעיל בורוד חזק וזה פשוט מקסים ואף אחד לא חושב שהוא בת. נזכרתי עכשיו שהבגדים הכי שימושיים נעימים ועוברים טוב כביסה היו מבד מגבת. מרב - לגבי הלקנות לבד - תאמיני לי שגם אם תהיה לי כאן מזוודה מלאה על השולחן זה לא יעצור אותי. אבל אני כל כך סומכת על הטעם של אמא שלי ששווה לי להתאפק עכשיו וגם אח"כ. תודה לכולכן, זה עושה כיף על הנשמה לדבר על זה. ולשאלה: אתמול ראיתי מכשיר של פיליפס - זה לא בייבי סנס אלא מן מוניטור כזה - כמו אוקי טוקי בשני חלקים - האחד מושם ליד מיטת התינוק והשני לידי מיטת ההורים. מישהי מכירה את זה? זה עולה 94 ש"ח - זה כדאי? זה מחליף את הבייביסנס?

זה לא נשמע כמו משהו שמחליף את

הביבי-סנס אלא יותר כ"מכשיר קשר". אחד בחדר התינוק ואחד לידך וכך את יכולה לשמוע אותו. הביבי-סנס הרי מנטר את פעולת הנשימה, ומכשיר הקשר לא.

זה מחליף את פונקציית האינטרקום

שיש באנג´ל קר. אבל אם את בין כה קונה את המכשיר לניטור הנשימה - למה להסתרבל עם שני מכשירים? ובמחשבה שניה - המכשיר של פיליפס יכול לשמש כשהילד קצת יותר גדול ומשחק מחוץ למיטה שלו ואת נמצאת בחדר אחר (אני משתמשת באינטרקום בעיקר כשאני מתקלחת...).

למעלה