שומעים את בוגי יעלון ושאר זקני קפלן ומבינים כמה רבי שמעון בן עקשיא צדק

marabo

Well-known member
רבי שמעון בן עקשיא אומר, זקני עם הארץ, כל זמן שמזקינין, דעתן מיטרפת עליהן

marabo

Well-known member
ובכל זאת לפני שהעם דרש מלך מנהיגי האומה היו הזקנים.
לא הזקנים האלה
רבי שמעון בן עקשיא אמר בהמשך

"אבל זקני תורה אינן כן, אלא כל זמן שמזקינין, דעתן מתישבת עליהן"

ai27

Well-known member
ובכל זאת לפני שהעם דרש מלך מנהיגי האומה היו הזקנים.
רבי שמעון בן עקשיא דיבר על עמי הארצות - שלא למדו
מועצת הזקנים - הייתה מורכבת מאנשים שחייהם היו מוקדשים ללימוד, וניכר מדבריהם שהם הכירו היטב את חומשי התורה

ליוונים בספרטה היה מוסד דומה: הגירוסיה
השיטה שם הייתה מאוד שונה: ורק אזרח ששירת בצבא עשרות שנים, והגיע לגיל 60, היה זכאי להיבחר.
כי הספרטנים לא העריכו ידע וחוכמה - אלא גבורה צבאית.

בשני המקרים - מדובר על ערכאות שיפוט, ולא על הנהגה.
מנהיגי האומה העברית טרם המלוכה - נקראו "שופטים" - ומצב זה מתואר בספר שופטים.
מה היה מעניין אז - הוא שרוב הזמן, העם התנהל כקונפדרציה - וההנהגה הריכוזית הייתה לצורך ניהול מלחמה בלבד.
אפילו מוסד "נשיאי השבטים" התדלדל ולא הוזכר אחרי שהעם התיישב בארץ ישראל

עוד עניין מעניין - הוא שלא היה אז צבא סדיר - והצבא גוייס כמיליציה למילואים בשעת צורך בלבד
מצד אחד - זה חסכוני מאוד - ואיפשר להפנות את הכספים לחיזוק הכלכלה והתבססות בארץ
מצד שני - זה הוביל למצב בו הגבולות היו מטושטשים, ועמים אחרים גבו מיסים משבטים חלשים

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
עזוב. הסיפור של בוגי יעלון הוא סיפור עצוב. לכלל עם ישראל. טוב הייתה עושה משפחתו אם הייתה מתעקשת שיסרב להתראיין. חבל שהתשקורת לא מספיק (בעצם בכלל לא) מקפידה על כבודו ונמנעת מלראיין אותו, אך ורק מתוך סברתה שהיא תוציא מזה איזה 2 נקודות של השמצת ראש הממשלה הנבחר. גועל נפש.

רפואה שלמה, מלאה ומהירה למר יעלון ושכמותיו.

evglev1

Well-known member
מנהל
עזוב. הסיפור של בוגי יעלון הוא סיפור עצוב. לכלל עם ישראל. טוב הייתה עושה משפחתו אם הייתה מתעקשת שיסרב להתראיין. חבל שהתשקורת לא מספיק (בעצם בכלל לא) מקפידה על כבודו ונמנעת מלראיין אותו, אך ורק מתוך סברתה שהיא תוציא מזה איזה 2 נקודות של השמצת ראש הממשלה הנבחר. גועל נפש.

כל הכבוד לירון אברהם שראיין אותה וחשף את צדקת מארבו בעניין השיטיון של האיש.

1ספי11

Well-known member
כל הכבוד לירון אברהם שראיין אותה וחשף את צדקת מארבו בעניין השיטיון של האיש.
הטענה של ירון נגד יעלון היא מטופשת להפליא.
ישראל לא יכולה לבצע פשעי מלחמה כי הצבא הישראלי הוא המוסרי בעולם.
האם זאת אקסיומה?

evglev1

Well-known member
מנהל
הטענה של ירון נגד יעלון היא מטופשת להפליא.
ישראל לא יכולה לבצע פשעי מלחמה כי הצבא הישראלי הוא המוסרי בעולם.
האם זאת אקסיומה?
הטענות של בוגי יעלון מטופשות יותר שבגלל שסמוטריץ', בן גביר וסטרוק מביעים את משאלות הלב שלהם זה אומר שישראל מבצעת פשעי מלחמה. ובכלל בוגי יעלון דיבר על טיהור אתני בצפון הרצועה, כשמרבית ישובי גוש קטיף היו בכלל בדרום הרצועה.

ואכן צה"ל הוא הצבא היחיד שמזהיר אזרחים לפני ההפצצות, כל הצבאות האחרים מאז שהומצאו מטוסי הקרב מפציצים אזרחים בלי חשבון.

1ספי11

Well-known member
הטענות של בוגי יעלון מטופשות יותר שבגלל שסמוטריץ', בן גביר וסטרוק מביעים את משאלות הלב שלהם זה אומר שישראל מבצעת פשעי מלחמה. ובכלל בוגי יעלון דיבר על טיהור אתני בצפון הרצועה, כשמרבית ישובי גוש קטיף היו בכלל בדרום הרצועה.

ואכן צה"ל הוא הצבא היחיד שמזהיר אזרחים לפני ההפצצות, כל הצבאות האחרים מאז שהומצאו מטוסי הקרב מפציצים אזרחים בלי חשבון.
משאלות הלב של הבן גבירים למיניהם הן מה שמתבצע בשטח.
כשמכניסים את דניאלה וייס לסיור נדלני כמו שהכניסו את ארליך בלבנון.
מחזיקים את החטופים כבני ערובה להישארות הצבא על פי החזון של זוממי ההתיישבות.

אתה לא על הכדור.
משפחתו התנתקה ממנו מחמת הבושה. הוא אפילו נזרק מקיבוצו . הבן אדם הוא פושע מלחמה ופושע פלילי. כל סיפור הצוללות נגד נתניהו התגלו כשקרים מצוצים מן האצבע. נתניהו הסמרטוט לא תובע אותו על הוצאת דיבה כי הוא מפחד מהיועמשית והעליון פחד מוות.
ואתה כמה שטויות יכול מוח של שמאלן ישראלי יהודי (אני מניח שאתה יהודי ) להמציא? התקשורת שמחה לראיין אנשים כאלה. כל מי שמשמיץ את ישראל הופך להיות אתרוג של מערכת המשפט והתקשורת.

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה לא על הכדור.
משפחתו התנתקה ממנו מחמת הבושה. הוא אפילו נזרק מקיבוצו . הבן אדם הוא פושע מלחמה ופושע פלילי. כל סיפור הצוללות נגד נתניהו התגלו כשקרים מצוצים מן האצבע. נתניהו הסמרטוט לא תובע אותו על הוצאת דיבה כי הוא מפחד מהיועמשית והעליון פחד מוות.
ואתה כמה שטויות יכול מוח של שמאלן ישראלי יהודי (אני מניח שאתה יהודי ) להמציא? התקשורת שמחה לראיין אנשים כאלה. כל מי שמשמיץ את ישראל הופך להיות אתרוג של מערכת המשפט והתקשורת.
דווקא משפחתו התנערה ממנו כשהצטרף לליכוד והיה נגד ההתנתקות וארגון את חיסול סאלח שחאדה למרות הילדים שהיו איתו, כי הוא גדל בקיבוץ שמלאני ובכל זאת חיסל את סאלח שחאדה על פי הקם להרגך השכם להורגו וטען שנסיגה חד צדדית היא רוח גבית לטרור.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה לא על הכדור.
סורי, אני לא בקטע של להקשיב לרכילויות לא מבוססות או לא מוכחות רק כדי להשמית אדם או להלבין את פניו. כאמור, לטעמי על משפחתו על מר יעלון למנוע את ראיונותיו התקשורתיים כדי להגן עליו ועל שמו (הטוב, אם עדיין אפשר להציל ממנו משהו). עובדתית זה לא קורה כרגע וזה לא משנה לצורך העניין אם כן או לא נזרק מקיבוץ מגוריו או מה כן או לא נכון בשמועה הלא מעניינת (מבחינתי) הזאת.

ברור לגמרי וכך בדיוק כתבתי שהתשקורת הישראלית שמחה לראיין אדם כזה, שנחשב בעל מעמד לאור דרגתו הצבאית מחד ומשרת את מה שהתשקורת מנסה לקדם, קרי משמיץ את ראש הממשלה בכיף. ועדיין. אם טיפת יושרה והגינות עיתונאית נותרה בקרב אותם אנשי תקשורת, היה עליהם להימנע מלקיים ראיונות עם האיש. זאת גם על חשבון ויתור על עוד נקודה באטרף ה'השמץ את ביבי בכל מחיר'.

The Real Big Joe

Well-known member

הנסיון שלך להצביע עליו כבלתי כשיר לא יצלח. מה שבוגי אומר, וזה חמור וחריף, הוא שהממשלה באמצעות צהל מגשימה את חלומותיו של בן גביר. לא נעים לשמוע?

Harrington

Well-known member
מנהל
הנסיון שלך להצביע עליו כבלתי כשיר לא יצלח.
אני לא מנסה לעשות זאת. רק מצביע על מה שהאיש מנסה לעשות בעצמו ולעצמו.
מה שבוגי אומר, וזה חמור וחריף, הוא שהממשלה באמצעות צהל מגשימה את חלומותיו של בן גביר. לא נעים לשמוע?
לא מפריע לי לשמוע כלל ועיקר. כרגיל, אתה טועה בקביעתך את מה שאני מאמין בו ומניע אותי :). לי אין שום בעיה עם מצב בו הממשלה תממש את דרכו של השר איתמר בן גביר. אני פשוט לא חושב שזה מה שהיא עושה. אבל כל זה כלל לא העניין מבחינתי. דיברתי על מר יעלון ועל מה שמניע אותו. על צורת התבטאויותיו. על מה שכבר נקבע כשקרים כרוניים שלו שהוא מקפיד לחזור עליהם דרך קבע.

לטוב ולמוטב, בעיני מדובר בסיפור עצוב. מלהיות קצין משכמו ומעלה, איש עקרונות ובעל יושרה, הוא הפך לאדם שהאטרף להשמיץ את ראש הממשלה הנבחר בכל מחיר, אבל לגמרי ב-כ-ל מחיר, העביר אותו על ד(ע)תו. התכוונתי לכל מילה שכתבתי בעניין זה. אולי תחשוק נפשך, במקום פשוט לשלול בסיסמאות את עמדת האחר כהרגלך או לנסות למשוך את הדיון למקום אחר שיותר נוח לו בו, להתייחס עניינית לדברים. אם כך יקרה, אני כאן לדיון ענייני. עד אז, מיצינו.

evglev1

Well-known member
מנהל
הנסיון שלך להצביע עליו כבלתי כשיר לא יצלח. מה שבוגי אומר, וזה חמור וחריף, הוא שהממשלה באמצעות צהל מגשימה את חלומותיו של בן גביר. לא נעים לשמוע?
זה בערך ברמת הטענות של ביבי והליכודניקים שבנט ולפיד היו המשרתים של מנסור עבאס.

certified.woke

Well-known member
אז הוא אמר!
עולה לומר?
אין הנחתום מעיד על עיסתו (בראשית רבה פרשה לד סימן י)
יהללך זר ולא פיך. נכרי, ואל שפתיך (משלי כז ב)...

למעלה