שולחן ניסור - כמעט הסוף

misterb

New member
שולחן ניסור - כמעט הסוף

ובכן, די סיימתי את פרוייקטון השולחן, תמונות להלן. מה שנשאר לי לעשות - מוביל לניסור ישר. קיבלתי את הרעיון של חובב (?) לשים שני פסים של מטר ולהשתמש בסרגל מתכת עם קליבות. הבעיה היא שהמטר יבלוט מפני השטח ויפריע לתנועה של העץ. חשבתי להצמיד אותו לדופן של השולחן, אבל אז צד אחד אני לא אוכל לראות. עוד אופציה זה לעשות תעלה עם רוטר, אבל אין לי כרגע...רעיונות ודעות בכלל יתקבלו בברכה.

רשר

Well-known member
מנהל
יפה מאוד. עכשיו סרגל מוביל

סרגל ממתכת רצוי ברזל זיות 35 מ"מ לפחות בורג (ירוק) עם ידית גדולה ומשטח לחיצה מבפנים. אפשר להשתמש בקליבה שחותכים ומרתחים לה את הזווית על השולחן סמן מידות מהמשור כלפי חוץ גם מלפנים וגם מאחור כך יהיה קל יותר לכוון את הסרגל.

misterb

New member
תודה....

מה הכוונה לסמן מידות ? אני צריך מידות מדוייקות ברזולוציה של מילימטר, כמו במטר, לא נראה לי סביר לסמן אותם ביד. חשבתי על להצמיד מטר בחלק הקדמי והאחורי, השאלה איך ?

רשר

Well-known member
מנהל
אצלי מסומן כל 0.5 ס"מ בשולחן מתכת

ולמידות יותר מדויקות ממילא אני מודד משני צידי המשור כי הרי הוא יכול לזוז ואני לא סומך עליו לדיוק של 1 מ"מ. הטוב ביותר זה להוריד מעובי השולחן עם רוטר תעלות ולהדביק סרגל נירוסטה או פס סרט מידה גמיש, אבל גם סתם סרגל פלסטיק של בית ספר יספיק.

misterb

New member
תודה !

כיוון שאין לי רוטר, שקלתי לעשות תעלה למטר באמצעות המסור (ידני) - לכוון לגובה מינימלי - 1-2 מ"מ, ולעשות ניסורים מקבילים עד שיתקבל הרוחב הרצוי. נראה לכם שזה יכול לעבוד ? דרך אגב,לא השתמשתי ברוטר כדי לעשות שקע למסור, פשוט הוספתי פלטה עליונה בעובי הפלטה של המסור, וכך על ידי יצירת חור בגודל שונה בשולחן ובפלטה התקבל הקנט. הפלטה העליונה היא MDF בעובי 8מ"מ. אני אאלץ לכסות את השולחן כדי לשמור עליה מלחות וגשם... יתכן שפעם אני אחליף אותה בפלטת סנדביץ'.

misterb

New member
מה לגבי הרעיון

של יצירת תעלה עם המסור העגול ? זה יכול להצליח ? לא בא לי סתם להרוס את הפלטה... עוד דבר חשוב : יש לי בעיה מרגיזה שהגיוני שיש לכל מי שעובד ככה : כשמנסרים כל השבבים עפים יש עלי לפנים ועל הגוף, חשבתי להתקין מגן עליון שקוף מפרספקס או משהו, עם ציר, כך שאם צריך אפשר להרים אותו. מה אומרים ? (לגבי שני הרעיונות ...)

כמו שרשר ציין.... לא יודע עם מטר על הלוח יהיה מדוייק. אני בכל אופן ,מודד כל פעם מחדש ,ולא משתמש במטר על הלוח. חוץ מזה לוח של 8 ממ הוא דק, להוסיף חריצים ,רק יחלישו אותו. ולגבי השבבים, הם אמורים לעוף מלמטה, בדוק למה הפתח שיש במסור חסום. ומגן , תמיד יהיה טוב ,גם ללא קשר לשבבים.

misterb

New member
למה אתה מתכוון?

איזה פתח במסור חסום ? הבעיה מתחילה בגלל שהמסור מונח הפוך , לעומת השימוש הידני שבו השבבים עפים למטה.

למעלה