שווי רכב בחופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

oritcl

New member
שווי רכב בחופשת לידה

שווי רכב בחופשת לידה
חופשת הלידה שלי מסתיימת עוד שבוע והרכב שקיבלתי מהעבודה נשאר אצלי כל תקופת החופשה, כשאני אחזור לעבוד איך התשלום הרטרואקטיבי על הרכב יתבצע? אני אראה בתלוש את הסכום בנטו? בברוטו? כי שילמתי עד כה 1100 שווי מס אז אני אראה באותו סעיף 3300? שנית אם אני ארצה להתפטר, איך יקחו לי את שווי המס? 3300 מהפיצויים? ושאלה אחרונה חביבה, האם לאחר חופשת לידה אני חייבת לתת הודעה של חודש מראש? או לאחר החופשה אני יכולה להודיע אני לא מגיעה וזה מספיק? תודה על עזרתכם

שיר ורד

New member
תשובות

שווי רכב בחופשת לידה
חופשת הלידה שלי מסתיימת עוד שבוע והרכב שקיבלתי מהעבודה נשאר אצלי כל תקופת החופשה, כשאני אחזור לעבוד איך התשלום הרטרואקטיבי על הרכב יתבצע? אני אראה בתלוש את הסכום בנטו? בברוטו? כי שילמתי עד כה 1100 שווי מס אז אני אראה באותו סעיף 3300? שנית אם אני ארצה להתפטר, איך יקחו לי את שווי המס? 3300 מהפיצויים? ושאלה אחרונה חביבה, האם לאחר חופשת לידה אני חייבת לתת הודעה של חודש מראש? או לאחר החופשה אני יכולה להודיע אני לא מגיעה וזה מספיק? תודה על עזרתכם
תשובות
המעביד צריך לכלול באחד התלושים שהוא נותן לך את שווי הרכב לכל תקופת חופשת הלידה בהתאם לסכומים שהיו בתוקף בחופשת הלידה. (כאשר חופשת הלידה מתפצלת בין שתי שנות מס, עשויה להיות בעיה מסוימת, אך זה לא המקרה שלך). לאחר חישוב מחודש של המס המגיע ממך, יתכן והמעסיק יצטרך לקבל ממך כספים בגין המיסים שהופרשו, בעקרון הוא רשאי לקזז סכומים אלו, מתוך כספי הפצויים, שכר שלא שולם, פדיון חופשה, דמי הבראה וכדומה. בעקרון , את צריכה לתת הודעה מראש בהתאם לתקופה המוגדרת בחוק (שתלויה בתקופת עבודתך ושיטת תשלום השכר). אבל, אם עבדת מעל שנתיים, את זכאית לצאת לחל"ת של לפחות 3חודשים, החוק לא דורש לתת הודעה מראש על יציאה לחל"ת, לכן, אם את רוצה להתפטר מידית והמעסיק מתעקש על הודעה מראש כחוק (מקסימום חודש) תשלחי לו מכתב בו את מודיעה כי את יוצאת לחל"ת של 23 ימים בסיום חופשת הלידה וכן מתפטרת לצורך טיפול בילד, כאשר ההתפטרות תכנס לתוקף בעוד 30 יום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה