שווה את ההשקעה?

Ancient

New member
שווה את ההשקעה? ../images/Emo13.gif

ראשית כל, מה זה SGRAM? מה היתרונות \ חסרונות שלו מול SDRAM ? שנית, תראו איזה כרטיס! חתיכת כרטיס עם שתי יציאות מסך (כך זה נראה בתמונה...), והכי חשוב רזולוציה של 2048 על 1536.

noam01234

New member
תשובה

זכרון SGRAM מיועד לכרטיסי מסך והוא שונה מזכרון SDRAM בכתיבה הישירה לזכרון, במאיצי תלת מימד היתרון הזה חשוב. הכרטיס מסך הזה טוב למי שרוצה לעבוד בשתי מסכים עם תלת מימד, טוב בעיקר לאנימטורים. אני עובד גם עם שתי מסכים, עם Matrox DualHead G400 ואני מאוד מרוצה - נוח לעבודה בעיקר לעריכות וידאו ששם אני חייב שתי מסכים. לדעתי למשתמש רגיל ממש לא שווה את ההשקעה.

Ancient

New member
עריכת וידאו...

האם המטרוקס שלך משמש גם לעריכת וידאו? אם לא, באיזה כרטיס אתה משמש לעריכת וידאו, ובאיזו רזולוציה הוא שומר את העריכה? ועוד משהו קטן: מה המחיר שלו?

noam01234

New member
עריכה

אני משתמש במטרוקס בגלל שקבלתי אותו ממשהו, הוא לא משמש לעריכה אלא לצפייה בלבד כדי לעבוד עם שתי מסכים. לעריכה אני משתמש ב AV-MASTER 2000 (בקרוב אני נפרד ממנו לטובת אחי ולעצמי אני אקנה חדש) היום הכרטיס הזה לא משווק אבל כרטיס דומה יכול לעלות בסביבות 700-800 דולר. בפועל אני משתמש ב 4 מסכים, 2 מוניטורים שאחד מהם מחובר לכרטיס וידאו (כדי לבצע Preview) והשני למכשיר הוידאו ועוד שתי מסכים. יש לכרטיס יכולות גבהות - צריך רק מחשב חזק עם הרבה זכרון כדי לעבד את זה.

Ancient

New member
ולשאלה הנשאלת...

מה המפרט של המחשב, שאתה משתמש בו לעריכה?

noam01234

New member
המפרט

המפרט שיש לי כרגע די צולע, פנטיום 3 733 עם 512 מגה זכרון 2 דיסקים סקזי 18 ג´יגה ועוד 2 דיסקים של 40 ג´יגה IDE. בתכל´ס המפרט הזה מספיק למה שאני משתמש - סרטים 20-30 דקות.

למעלה