שוהה בלתי חוקי (סיפור)א'

שוהה בלתי חוקי (סיפור)א'

הימים של לאחר אירועי האחד עשר בספטמבר היו מן הימים העצבניים ביותר והטרגיים ביותר שעברה האומה האמריקאית למן היווסדה. אזרחים היו חסרי ביטחון כשראו אנשים בעלי חזות זרה מסתובבים ליד בתיהם והיו מזעיקים את המשטרה ואת שירותי הביטחון על מנת לבדוק את אותם חשודים לכאורה. שירות ההגירה האמריקאי עצר מהגרים בלתי חוקיים רבים ואף עצר כאלו שלא עשו דבר. חוסר הביטחון והיד הקלה על האזיק וגירוש תיירים חשודים, עשו שמות בקרב התיירות הנכנסת למדינה. והנה מתחיל לו סיפורנו באחד מן הימים הבהירים והיפים של התקופה המכונה "סתיו אינדיאני" השורה לו במדינות הרצועה הצפונית של החוף הצפון מזרחי. שני זרים בעלי חזות ערבית הלכו ברחוב הצדדי בבוסטון והסתודדו ביניהם,בגדיהם היו בגדי לבן וזיפי זקן פיארו את פניהם, החצרות והמבנים בעלי הדמיון לאנגליה סוככו עליהם מעלי השלכת הנושרים. נער צעיר על רולר בליידס שעבר בסמוך, ראה את שני הזרים וחשד עלה בו לנוכח מראם והתנהגותם המוזרה, הוא עקב אחריהם מספר מטרים ואחר גמלה בלבו ההחלטה. הוא הרים את הסלולרי שלו וחייג: "משטרה? יש כאן חשודים בעלי חזות זרה המסתודדים ברחוב הנרי או" דיווח הנער "מיד נשלח את מחלקת ההגירה" ענה הקול המתכתי משהו, מעברו השני של הקו שני הזרים עצרו ליד קשיש בעל כובע קסקט,שערו האדום עדיין של אותו קשיש התנפנף ברוח, סוודר טוויד בעל משבצות כיסה את גופו המלא, והוא פסע ברחוב נהנה ממזג האוויר. "חבר, יש לך סיגריה ?" ביקש אחד מהם במבטא זר "אני מעדיף כוס בירה טובה בפאב של או'בראיין" השיב הקשיש במבטא אירי מעגלי. ובדיוק שהשלים הקשיש את מעגל דיבורו הממובטא,הופיעה מאי שם ניידת כחולה של מחלקת ההגירה,אצבעות מורות ומבט עצבני של סוכנים ממושקפי שמש, נראו מאחורי חלונות הרכב. "אתם, עיצרו במקום, שלושתכם, עכשיו!!!" שלשת האנשים והקשיש ביניהם, הובלו לניידת ונלקחו לחקירה, הקשיש ניסה למחות בניגוד לשני הזרים שהיו שקטים ונראה כי השלימו עם גורלם, אך הסוכן שהיה ברכב השתיק אותו באומרו: "בתחנה נברר הכל, אם אתה בסדר, אז הכל בסדר" בתחנה הופרדו שלשתם, שני הזרים בעלי החזות, נלקחו לחדרי חקירות שונים ואילו הקשיש נלקח לחדר החקירות של קצין החקירות ג'ו, היה זה חדר לבן קירות, מסויד היטב בצבע טרי. שולחן ושני כסאות היו בחדר, ריהוט בסיסי ופשוט. "מה שמך ?" תבע הקצין "ומה שמך?" תבע הקשיש בעקשנות שאופיינית למוצאו "שמי לוטננט ג'ו וילסון, אם אתה רוצה לדעת" "אז כמו ששמך ג'ון וילסון, שמי נולן או'סליבן..." השיב הלה בתמימות הומוריסטית. "תעודות בבקשה" תבע והביט בקשיש במבט מחוייך "רשיון נהיגה של מדינת מסצ'וסטס" הטיח נולן וזרק כרטיס פלסטיק. "ביטוח לאומי ומספר דרכון !" "אה... זה בבית שלי" מלמל נולן "מה בבית, תן את המספר ואני מייד מריץ אותו במחשב" "תן לי ללכת, מה יש לך, תפסת אזרח תמים באמצע טיול לפאב" השיב במבטאו "תן מספר ואתה הולך" התעקש הקצין, אחר אמר " אוקיי, נולן או'סליבן, אני בודק את השם במחשב המרכזי,אבל כידוע לך, במדינת מסצ'וסטס יש אולי אלפי או'סליבן, אז תן את הגיל שלך" "שמונים ואחת" אמר נולן כמעט בלחישה ג'ו יצא מן החדר, השתהה מספר דקות ואחר חזר אל החדר: "אתה לא קיים ברשומות שלנו, אתה מוכן להסביר את זה?" "הוי, ידעתי שיום אחד זה יבוא!" "מה יבוא?" "אין לי אזרחות אמריקאית, אני שוהה בלתי חוקי"ענה ביושר "מה?" נדהם גו' "באיזו שנה נכנסת לארצות הברית?" "משנת 1929 ! נכנסתי דרך קנדה" גו' נראה כאילו קיבל את הלם חייו, הוא הסתובב מסביב לנולן ומלמל כאילו ראה את השד יוצא מבקבוק: "אתה רוצה לומר לי שלא התאזרחת מאז אותה שנה??,איך לא עלו עליך אף פעם?" "אני אזרח ישר והגון, אפילו לא יצאתי מגבולות ארצות הברית, תמיד גרתי באותה השכונה, גידלתי ילדה אחת, אשתי נפטרה לפני חמש שנים" "שהאל יהיה בעזרך" ספק גו' את כפיו. ------------------ ------------------------ נולן הקטן גדל עד גיל תשע במחוז קורק באירלנד, שערו האדום הגלי היה מתנפנף מול צוקי הענק של חופה הדרומי של הארץ היפה, בייחוד לאחר שהיה רץ על פני האחו הנושק לצוק האדיר אשר הגלים האדירים מנסים להשתבר אל חופיו,יתום היה מאב, זאת מפני שאביו מת בעת מלחמת האזרחים. אך כמה שהתברכה ביופי, לא התברכה אירלנד בשגשוג וענף היצוא העיקרי של מדינה זו,מזה דורות, היה ההגירה אל מעבר לים, בעיקר לארצות הברית של אמריקה. עזיבת בני משפחה לווה תמיד בטקס שכלל שירה בציבור, ניגון חליל נוגה, ומחיית דמעות לנוכח בני המשפחה העולים לרכבת או לספינה אשר תוביל אותם אל העולם החדש. באותה עת, החל משנת 1924, הוגבלה ההגירה לארצות הברית והמהגרים האירים העדיפו להגר לקנדה או אוסטרליה. אמו של נולן לקחה הלוואות משכניה וידידיה וקנתה כרטיסי נסיעה לנמל הליפקס שבחוף האטלנטי הקנדי, משם, כך האמינה, תוכל לחצות את הגבול לארצות הברית בספינת דיג ולהנות מסיוע הקהילה האירית שם. ואכן כך באמת קרה, הגבול הפתוח באופן יחסי בים, איפשר לנולן הרך ואמו להבריח את הגבול הימי אל נמל בוסטון, שם נבלעו בקרב הקהילה האירית הגדולה, שסיפחה אותם בחום יחסי. אמו של נולן עבדה בפאב "עלעל ירוק" כטבחית וכן גם הוא, משנפטרה לאחר מספר שנים, לקח את מקומה עד שלעת זקנה הצטמצמו שעות עבודתו במקום, מאז ועד לאותו היום לא חשב להתאזרח, על אף רבים שעשו כן. בתו היחידה נישאה לפקיד ממשלתי ועברה למערב מסצ'וסטס.נולן היה רואה אותה ואת שני בניה פעמיים: בחג המולד וביום סנט פטריק (החג הלאומי האירי) לה כמובן הייתה אזרחות אמריקאית מכוח לידה..והיא עצמה הייתה כבר סבתא... ----------------- ---------------------------- נולן הקשיש ישב על מיטה ישנה בחדר המעצר המסוייד,היה זה בבוקרו של יום, לאחר לילה של מעצר נוח באופן יחסי, הוא הביט בתקרה ואחר ידלל מזמור שיר אירי בשם "אהבה מאגם לגאן": "כמו חולה אהבה היה לה לבי כעבד לא חופשי ולא כחובה לאהבה - אדון חסד" שוטר חדר המעצר,אדם מלא גוף ובעל שם אירי שהתנוסס על תגו,שמע את השיר והביט בו בחיבה,הוא הכיר אותו מן הפאב ההוא וידע על נסיבות מעצרו, עתה קרב אל הסורגים ואמר במבטא אירי רך: "נולן בוי, מה אוכל לעשות בשבילך" "אולי תספר לחבר'ה בפאב "עלעל ירוק" על מצבי?"ביקש נולן "מגיע לך עורך דין, הלא כן?" השיב השוטר "כן, הבת שלי מטפלת בזה, בעלה כבר מושך בחוטים" "אתה יודע שבעיקרון יגרשו אותך בחזרה לאירלנד, זה החוק היבש" "לאן יגרשו אותי? הכפר שלי כבר לא קיים, רק חורבות, כל הילדים שהכרתי עזבו את הארץ, אני אזדקן שם למוות..." השוטר הביט בו ברחמים ואחר השיב: "נראה מה אפשר לעשות בפאב,אחרי שכמובן אסיים את יום העבודה ואפשוט את המדים" ---------------- ------------------------

שוהה בלתי חוקי - חלק ב'

ג'ו הקצין ישב בחדר החקירות, לפניו עמד הדו"ח של תפישת שני הזרים, הסתבר שהם היו מאלג'יריה, הדו"ח של הוועדה המליץ על גירושם לאלתר. הדלת נפתחה וסגן מפקד משטרת בוסטון נכנס, מדיו עטורי דרגות, אך כפתוריו מאיימים להתפקע מחמת כרס הבירה שלו... גו' קם והצדיע: "במה זכיתי" אמר "מה להציע לך לשתות?" "תודה ידידי, שתיתי כבר בתחנה, גם פה בכניסה" "מה העניין" סח ג'ו "אתה יודע מי הקשיש שעצרת אתמול?" "זקן אירי, בלתי חוקי, כבר שבעים שנה, לא תאמין" "קשיש קשיש, אבל אתה יודע עם מי יש לך עסק?" "עם אדם תמים ומנותק" השיב ג'ו "תמים תמים, הוא חתנו של ראש האף בי איי במדינת מסצ'וסטס, מר שון קולינס בכבודו ובעצמו!" ג'ו החוויר והאדים חליפות "חוק זה חוק" מלמל "כמו כן" הרעים סגן המפקד "הקהילה האירית בבוסטון נזעמת ורותחת, כתבה עצבנית ביותר פורסמה במקומון ויושבי הפאבים מתכוונים להפגין מול מטה משטרת ההגירה" "אגש לממונה עליי ואראה מה אפשר לעשות, אולי יש תקנה מקילה" השיב גו' בהבעה מתנצלת סגן מפקד המשטרה הביט בו ואמר: "כדאי שלא תרגיז את הנמר הקלטי, אין לך מושג עם מי אתם מתעסקים !, 11 בספטמבר או לא, ההיסטריה שלנו מסכנת את שלום האזרח הקטן! ואת שלום התיירות" ----------- ----------------------------------- נולן ישב בספסלי האולם בפני שני קציני משטרת ההגירה , האחד ג'ו וילסון והשני הבכיר יותר היה אמור לנהל את השימוע. בתו של נולן, אשה נאה בגיל העמידה, ישבה עמו כמסוככת עליו מפני הרעה,וחתנו ישב מצדו השני ועיניו מזרות אימה בפני שאר נוכחי האולם. כשהקצינים נכנסו,הוריד נולן את כובעו בנימוס. "נולן או'בראיין!" פתח הקצין בעל הדרגה הגבוהה וקולו רם,הוא הביט בעיני מפקד האף בי איי ואחר המשיך בקול מרוכך יותר: "אתה מואשם בכניסה שלא לפי החוק למדינה, וכן שהייה בלתי חוקית על אדמת ארצות הברית במשך כשבעים שנה, חוק ההגירה קובע כי תגורש לאלתר לארץ מוצאך, קרי אירלנד. ואולם, עקב הנסיבות המיוחדות והעדינות שנוצרו, ועקב מעמדך בקרב הקהילה האירית בבוסטון, המלצנו על כך כי באופן מיידי תוגש בקשה להתאזרחות מהירה בשמך, קרי גרין קארד, אי לכך אתה משוחרר מרגע זה ורשאי ללכת לדרכך" נולן חייך בהקלה, הוא החווה קידה אל עבר הקצינים ונישק את בתו,אחר לחץ את ידו של חתנו שקרץ לו עין: "בוא ונלך לחגוג בפאב" פלט שוטר חדר המעצר ניגש אל נולן ואמר: "הו נולן בוי, יש לך מזל אירי"

תאר לעצמך

תאר לעצמך שהיו עוצרים זקן בן מאה וחמש שנולד באימפריה האוסטרו הונגרית וכעת הם מחזירים אותו למקומו...(לממלכה שלא קיימת) תודה על המשוב

רותי ב.

New member
חה... נחמד.. שבסוף הכל

בא על מקומו בשלום. וחוץ מזה, פעם כתבתי גם סיפור (אומנם סיפור מהחיים שגם קרה) על צעיר שנסע לארה"ב, ועל החקירה שעבר במשרדו של פקיד ההגירה, ג'וני...
ואכן מזלו של אותו צעיר היה מעט שונה ממיסטר נולן או'בראיין. סיפור יפה ומעניין, כמו תמיד.

תביאי את הסיפור על ג'וני ../images/Emo9.gif

ג'וני היה תלוש ולא הכיר שם אנשים רבים... נולן לעומתו היה חתנו של פקיד ממשלתי... שלמעשה היה ראש הFBI במדינת מסצ'וסטס וכן חבר מכובד בקהילה האירית רבת ההשפעה בבוסטון שמשקלה אינו מבוטל... שהרי -משפחת קנדי המפורסמת יצאה משם... תודה על המשוב

רותי ב.

New member
לסיפור על ג'וני קראתי -

הסרט היקר בחייו הוא היה בחור כבן 21 - לאחר שרות צבאי ביחידת שדה. שירות קשה, מתיש. רצה לקטוף את העולם, רצה לעשות את זה בארץ האפשרויות ההיא - קבע עם חברים שכבר נסעו לשם, ועבדו שם, להצטרף אליהם. חבר'ה שגדלו איתו, ששירתו איתו. קנה כרטיסי טיסה - הלוך ושוב, לזמן בלתי מוגדר - חודשיים, שלושה, אולי יותר. גם סידר לעצמו טיסה פנימית, בסמוך לזמן הנחיתה, ליעד אחר שם, נעזר בקרוב משפחה כדי לסדר לעצמו ויזה, וקיבל - ויזה מכובדת, שאיפשרה לו לנוע ולנוד שם, לחזור ולנסוע שוב, כך במשך 25 שנה, אולי יותר. הוציא כסף לנסיעה - 300 $ - מעט מידי לטעמם של הוריו, הרבה מידי - לטעמו - הרי הוא יעבוד שם -למה הוא צריך יותר… הוריו נתנו לו כתובות של קרובים, שיעזר בהם, אם צריך, השביעו אותו שיכתוב, שיתקשר. ליוו אותו לשדה התעופה, הם, וחברתו ליוו ילד אחד, עם מזוודה אחת, קטנה, והוא נסע. חמישה ימים חיכו לצלצול הטלפון, לאות שהגיע בשלום, שמצא את ידידיו, ואין אות, ואין עונה. והימים - ימי טרום האינטרנט. ביום השישי הגיע הצלצול הגואל, ובנם על הקו. קולו חלש, עייף, ולהם - אוסף של שאלות, דאגות שהצטברו בהם, רצון לשמוע מה מעשיו שם - איך הגיע, האם הספיק לטיסה הפנימית ההיא שסידר, האם חיכו לו ידידיו, היכן הוא, מה כתובתו, איך הסתדר – תנו לי להתארגן, אמר - אדבר אתכם עוד מעט. נרגעו טיפה ההורים, העיקר שהגיע בשלום. הבטיח לצלצל וקיים, בטח בשיחה הבאה גם יספר קצת יותר. ביום השביעי, בשעת ערב מוקדמת, נפתחה הדלת בביתם של הוריו, ובנם יקירם עומד מולם. התדהמה היתה רבה… חיבוקים, נשיקות, ועוד נשיקות, ועוד חיבוקים, קפה, פיצוחים (אפילו שהשעה היתה שעת ערב מוקדמת). האמא ישר הורידה את הסינר, כיבתה את הכיריים, שמה על השולחן עוגה, האבא אמר - טוב, הערב נאכל משהו קר וסלט, וישבו עם הקפה והשאלות והתהיות כולן, אלו שנשאלו ממקודם, ואלו שנוספו בשעת הערבית ההיא, תלויות בין הנער והוריו. מתי חזרת? איך היתה הטיסה? - שואל אבא. אתמול, חזרתי אתמול - אמר הבחור. התקשרתי אליכם, והלכתי לישון, הייתי הרוס מעייפות. כלומר - השיחת טלפון היחידה היתה מאצלו, מהבית, במרחק 3 רחובות מביתם. לדוד צלצלת? - שואל אבא. עוד לא - עונה הבחור. וככה - שאלות קצרות, תשובות קצרות עוד יותר, ועדיין הסיפור לא ממש מתחבר להם בראש. הם רק הרוסים מתדהמה, מסקרנות, מפצירים בו לקחת עוד פרוסת עוגה, ולהשכיב את הסיפור. הרי לא סתם בנאדם נוסע לחודשיים-שלושה, אולי יותר וחוזר אחרי ששה ימים.

רותי ב.

New member
ג'וני (חלק שני)

" המטוס מהארץ יצא בזמן, הוא מספר - שלא כמו בפעם הראשונה שטסתי לדוד, הפעם פחות התרגשתי, הצלחתי אפילו לישון קצת, הסרט - תייר מזדמן - היה לא רע. לא היו טלטולים חריגים. הדיילות היו שאפות, ולא היתה לי התנגדות שמישהי מהן תשען עלי עקב טלטלה כלשהי. האוכל סביר. הגענו לתפוח בדיוק בשעה הנכונה, עד הטיסה הפנימית, עמדו לפני שעתיים - זמן מספיק בשביל לעבור את ביקורת הדרכונים, המכס, ועדיין היה לי נותר לי איזה פרק זמן לחטוף משהו לאכול, להספיק להגיע בנחת לטיסה. לפני הנחיתה הטייס סיפר על מזג אויר נוח. למזוודות לא צריך הייתי לחכות, היתה לי רק זו שסחבתי איתי. הגעתי לביקורת הדרכונים, החתימו את הדרכון, בדקו ואשרו את הויזה, ואמרו - עלה בגורלך שנעשה בקורת יסודית יותר - גש לחדר הצדדי ההוא - שם מחכה לך אופיסר ג'וני, נניח שכך קראו לו. נכנסתי לחדר ההוא, לג'וני." נכנסתי לחדר ההוא, לג'וני - ממשיך ומספר הבחור. " ג'וני עמד כשגבו אלי, ואחר הסתובב והזמין אותי לשבת. בדק את הדרכון, את הויזה. בדק בעיון. 'מה במזוודה - אפשר לראות?' פתחתי, רוקנתי זוג סנדלים, עוד זוג נעלי ספורט, כ- 3 זוגות מכנסיים, חולצות, טי-שרטס, מעיל-רוח קל, בגדים תחתונים, גרביים, אחד ספר - גטסבי הגדול, ערכה להכנת קפה (הדבר היחיד שאני מכור לו), תקע מותאם ליבשת, 3-4 שפופרות חלב ממותק. זהו, קפה, בגדים, כלי רחצה, גילוח, וספר. ג'וני עזר לי לארוז את הדברים חזרה למזוודה, היה אדיב. 'מישהו נתן לך להעביר משהו, עזר לך לארוז, אתה מזהה את כל הדברים כשלך?' שואל ג'וני. כן, הכל שלי, אף אחד לא עזר לי לארוז, לא ביקשו להעביר כלום, הכל שלי, עניתי. 'בסדר', כך ג'וני, 'עכשיו - הארנק'. רוקנתי את הארנק. 330 דולר, כרטיס האשראי הבינלאומי שסידרתי, רשיון נהיגה כנ"ל, פיסת נייר עם הטלפונים של החברים, כרטיס הטיסה הלוך-חזור, וגם כרטיס לטיסה הפנימית ההיא, והשעה המיועדת לאותה טיסה הלכה והתקרבה. ג'וני בדק הכל בעיון רב, בקפדנות, שעתו היתה בידו. 'בא, חביבי, שב, אשאל אותך קצת שאלות ואתה חופשי' - הזמין אותי לשבת והתישב בעצמו, רושם לעצמו רשימות קטנות, שם, תאריך, מספר אשרת הכניסה ליבשת, ועוד שכאלה. איך עברה עליך הטיסה? בסדר, עניתי. ישנת קצת? כן. איזה סרט הציגו שם? תייר מזדמן, אני אומר לו. האנגלית שלי תיכונית, בסיסית, צריך להתרכז כדי לקלוט את שאלותיו, בודאי שצריך להתרכז כדי להסביר לו שזמן הטיסה הפנימית שלי מתקרב והולך, לשאול אם אפשר לאסוף את תוכן הארנק שמפוזר על השולחן. 'אם זה ימשך יותר זמן מהמתוכנן אעזור לך לעלות על הטיסה הבאה, אדאג שתגיע ליעדך, ועוד מעט תוכל לאסוף גם את הארנק' - עונה ג'וני באדיבות. 'מה מטרת ביקורך?' טיול, אני אומר. קרובים - יש לך בתפוח? יש, אני אומר. נותן שמות. רק שמות. אתה מתכוון לבקר אצלם? אולי, לפני שאחזור לישראל, אני אומר. חייל ישראלי (במיל.) לא ילך ויערב את הדודים שלו בחקירות יסודיות יותר שלמשטרת הגבולות מתחשק לעשות. קטן עלי, השאלות שלו, אני, שלמדתי לפרק פצצות, ושיצאתי בשלום מכך וכך שדות מוקשים לא אפול על שאלות טפשיות של איזה אופיסר ג'וני, גם האקדח שתקוע לו שמה לא מפחיד בחור ש"האשה" שלו היתה תמ"ק במשך 3 שנים, שרימונים הם ידידיו הטובים. כמה זמן אתה מתכוון לטייל? חודש חודשיים, אולי יותר, אני אומר. עם 300 דולר? אמממ - מהמהם ג'וני ומלטף את סנטרו. אמממ… ורושם את הרשימות הקטנות שלו בניירותיו. זמן הטיסה שלי מתקרב, אני אומר, מה יהיה? 'כן, הזכרת לי, הטיסה - את מי אתה טס לפגוש שם?' חברים, אני אומר. 'מה הם עושים? איפה הם גרים? איפה אתה תגור?' אנחנו נפגש ונצא לטיול, אני עונה לו. מה פתאום שחייל ישראלי במיל. יסגיר את החברים שלו, מהצבא, מהבי"ס, ויספר לאיזה שומר-גבולות שהם כבר מסודרים, שיש להם עבודה, מקום ללון. לא, זה לא, עד פה. סתם, טיול, אמרתי. למה - יש איזה איסור לטייל בתפוח? אולי הם גרים במוטל, מה אני יודע? 'לא, לא', אומר האופיסר. 'אין איסור לטייל. זהו, למעשה אין לי יותר שאלות, אתה יכול לאסוף את חפציך, ותבלה יפה. אם אתה מעונין שאסדר לך את הטיסה הבאה, אעזור עכשיו'. הוא מרים טלפון, מוסר מספר טיסה, יעד, ומזמין מקום על שמי בעוד אני אוסף את הארנק ותוכנו מעל השולחן. שעתיים וחצי נוספות יעזרו לי קצת להתאושש מהחקירה המתישה. אני יוצא מחדרו, מחפש דרכי למסוף הנוסעים הלאה, לחברים, שבודאי כבר אינם מחכים לי, כפי שסיכמנו. הם בטח דואגים, אני חושב לעצמי. נכנס לאיזה ברנץ', הורג את הזמן שנותר, וטס ליעד הבא.

רותי ב.

New member
ג'וני (חלק אחרון)

אחד החבר'ה חיכה לי בכל זאת, הפגישה היתה חמה, מרגשת, סחבקית. דאג, שאל מה לקח כל כך הרבה זמן, והציע לקחת אותי למקום מגוריהם. היום לא נדבר על עבודה, הוא אומר לי, אתה צריך לנוח. גם שתי טיסות וגם תחקיר בבקורת גבולות זה מתיש מידי. נסענו למקום המגורים שאמור הייתי לשהות בו בשבועות הבאים. נסיעה קצרה, והגענו. 'תשתה משהו? תאכל משהו? שאני אראה לך את הבית, השכונה, עד שיבואו החבר'ה?' לא, לא, אמרתי, לשטוף פנים אני רוצה, ידיים, ועדיף תראה לי מקום לשים עליו את הראש. אני עייף, אחי, עייף נורא. התישבתי על ספה באחד החדרים, ונרדמתי. לא יודע כמה שעות ישנתי, אך כאשר התעוררתי, ארבעתם היו בבית, היתה שעת בוקר. דיברנו, אכלנו משהו, מיץ תפוזים, קפה, ד"שים מהבית, כמו בין חברים. יומיים עבדתי איתם יחד, בחב' ההובלות שחברו אליה לעבוד בה, בוקר וערב, וחזרנו הרוסים ממאמץ, מותשים. קצת קניות, קצת טלויזיה, קצת דיבורים, וזהו - עוד יום עבר. ביום השלישי ואנו בדרכנו לעבודה, במשאית הענקית, נדחקים בקבינה, קצת לפני שמתניעים עוצר לידינו שוטר. היי, חבר'ה, מה נשמע, לאן אתם, ומלאן שאלות. מגמגמים משהו, מתבלבלים קצת, ולפני שהוא הולך הוא נותן לי פתק עם מספר טלפון רשום עליו - אופיסר ג'וני רוצה שתתקשר, מיסטר, הוא רוצה שתתקשר * עכשיו!!! * אני מתקשר לג'וני. שלום, שלום, איך אתה מבלה, מתי אתה נוסע לדוד שלך … ? 'לא בחודשיים הקרובים, כבר אמרתי לך, לפני שאני חוזר הביתה', אני אומר לו. 'בשביל זה רצית שאצלצל?' - אני מוסיף, מרגיש כבר חבר שלו. 'האמת, כן, עונה לי ג'וני, בדיוק בשביל זה, כי יש לך 48 שעות לעזוב את התפוח. אם תרצה עזרה בארגון הטיסה אשמח לעזור לך', אומר לי ג'וני באדיבות המוכרת כל כך. כלום, כלום לא עזר, בקשות, תחנונים, תירוצים, סיפורים - כלום. ג'וני עזר לי בהזמנת הטיסה חזרה, בביקורת הדרכונים ביטלו לי את הויזה הנפלאה שקיבלתי, אסרו עלי להגיע ליבשת למשך 4 שנים. 'זה כל כך מעט, בזכות ג'וני', הם אמרו לי בבקורת הדרכונים. תהנה בטיסה, בחור. בדרך חזרה, ראיתי את סוף הסרט, תייר מזדמן. " גטסבי הגדול חזר הביתה, עם ילד אחד, ומזוודה אחת.

מעולה ומרתק ../images/Emo24.gif

לא יאומן עד כמה ידה של רשות ההגירה כה ארוכה! את הבחור תפסו אחרי כמה ימים והוא חזר לאחר שהות של ששה ימים... את נולן האירי התמים תפסו אחרי שבעים שנה... מעולה סיפורך ובנוי טוב מאוד!

tsiporganeden

New member
בואנה נוצ'ה קרידוס, איזה יופי של

סיפורים הבאתם לי כאן, יישר כח, גם צורת הכתיבה שלך רותי, ממש הרשימה אותי, היידה עוד סיפורים.

Sarika

New member
רותי, נהנתי לקרוא ../images/Emo45.gif בבקשה....

עשי לך מנהג קבוע - כתבי לנו סיפור לפחות פעם בשבוע.

רותי ב.

New member
תודה רבה לך, ולכל מי שהגיב לי...

הכתיבה לא באה לי בקלות כל כך, בשנה האחרונה. לא יודעת למה. כך שזה נחמד, כזו הזמנה לסביפור אחד לפחות בשבוע, הלוואי שגם אלוהי המוזות ישמע את ההזמנה הזו, ויאפשר לאיזו מוזה להתיישב לי על הכתף.... ולגרום לי לכתוב ביתר קלות, כמו פעם.... שוב,
לכולם.

angelici

New member
רותייייייייייי??? ../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif

האם עיני רואות את מה שרואות או שעיני הטעוני לרגע????. אסטה קונסז'ה טו לסקרטביטיס מיאלמה? או כאס אינברדה? כי הסוף מאוד

רותי ב.

New member
אנג'ליקה קרידה...

אסטה קונסז'ה לה אסקריבי, אנטס די מאז די דוס אניוס, אי אז קונסזה קי אפיטו א'מי איז'ו גרנדה... אינברדה.

למעלה