שוב שלום

y a n i v 20

New member
שוב שלום

ממשיך ושואל בהמשך לשאלותי הקודמות: לגבי אימון מתבגרים - מבקש הבהרה: האם אימון כוח במטרת גדילת מסה (המטרה של 99% מהם, לא מדובר ממש על בודיבילדינג) יוכל לפגוע בצמיחה עקב עיסוק ההורמונים בשרירים? ואם כן מה אתה ממליץ? ולגבי בטן - 1. האם כוונתך בגיוס הרחב ביטני בזמן כפיפות בטן היא להכנסת הבטן פנימה בזמן הכפיפה? (שהרי זה מה שהשריר עושה) מה התועלת בכך (אני מבצע גם תרגיל לרחב ביטני בשכיבה באוויר על מרפקים ואצבעות רגליים והכנסת הבטן). 2. האם עבודה על שרירי הבטן בהתנגדות גבוה יותר כמו אימוני כח יהיו אפקטיביים עבורו לצורך היפרטרופיה? תודה רבה, נהנה להחכים מתשובותיך.

לא ללכת עם הזרם

שלום יניב (?), לא נראה לי שאימון שפוי ומבוקר יפגע בתהליך הצמיחה של המתבגרים. ברור שאימון לא מבוקר עלול לגרום לנזק, בעיקר נזק מבני ועיוות יציבה. בעיקרון אימון כוח לא פוגם בצמיחה! מה שכן, אני לא הייתי הולך עם הזרם ומעודד מתבגרים לאימון פיתוח גוף מקצועי אלא עוסק יותר בחיזוק שרירי "הליבה" - בטן, גב, אגן, עכוז, מקרבי ירך חגורת הכתפיים. רק לאחר מכן הייתי עובד לעבודת כוח שמטרתה פיתוח מסה, ורק לאחר שבחנתי את הגיל הביולוגי של המתאמן. אכן כן, הכנסת הבטן פנימה. בכל תרגיל ותרגיל! יש הגיון בתוספת התנגדות לשרירי הבטן אבל יש כל כך הרבה מה לעשות באמצעים טבעיים וללא תוספת משקל חיצונית. אני מעדיף שימוש בפיזיובול, תרגילים בתלייה ותרגילים שמבוססים על איזון וייצוב. בברכה,

למעלה