שוב פעם - GBS

שוב פעם - GBS ../images/Emo4.gif

אז אני עדיין נשאית של החיידק הזה. אני יודעת שאני צריכה לקבל במהלך הלידה 2 מנות של אנטיביוטיקה תוך 4 שעות ושאם לא אספיק אז הפצפונת שלי תקבל גם. השאלה היא אם לא היה עדיף לקבל אנטיביוטיקה רגילה עכשיו (הכוונה בכדורים) ולחסל את החיידק הזה כבר עכשיו? למה לחכות עד הלידה?

מכיוון שמדובר בחיידק עמיד

אז מתן אנטיביוטיקה עכשיו לא יעזור. החיידק יעלפם ויתרבה שוב עד הלידה. זו הסיבה שנותנים את האנטיביוטיקה ממש בסמוך ללידה

אם פי 3

New member
לא יעיל

מתן אנטיביוטיקה לפני הלידה הוכח כלא יעיל לטיפול ב-GBS. את יכולה לנסות טיפול בשום, למשך 10 ימים, ואז לעשות בדיקה חוזרת, כדאי לבדוק אם החיידק נעלם (ואז את לא נחשבת נשאית) או לא (ואז תצטרכי אנטיביוטיקה בלידה). הטיפול הוא כזה: קחי שן שום, שלמה או עם חתכים (ככל שיש יותר מה"בפנים" חשוף, ככה יותר חזק, לטוב ולרע). ותעבירי דרכה בעזרת מחט, חוט רקמה, אפשר כפול, שיהיה כמו טמפון עם חוט. את השן הזאת מכניסים לנרתיק למשך הלילה (בגלל הריח...), למשך 10 לילות. אם את מרגישה צריבה כלשהי - להוציא מיד, יש נשים שרגישות לשום ואז הוא עלול לגרום לכוויה. אם את בוחרת לעשות את זה, המיילדת (הישראלית) ג'ודי סלום, תשמח לשמוע מזה, כי היא מבצעת מחקר על הנושא. מצרפת לך מאמר שלה והזמנה להשתתף במחקר שלה (באנגלית).

יש רפרנס ל"לא יעיל" ? למיטב ידיעתי

יש פשוט שתי אסכולות - אחת גורסת טיפול דרך הפה לפני הלידה ומשטח חוזר לוודא שלא חזר החיידק, והשנייה גורסת טיפול דרך הווריד במהלך הלידה. בארץ נהוגה יותר האסכולה השנייה. היתרונות של הטיפול דרך הפה - חוסך אנטיביוטיקה לתינוק בכל מקרה, והאנטיביוטיקה עצמה הרבה פחות אגרסיבית מהטיפול IV. החסרון הוא כמובן החשש שהחיידק יחזור עד הלידה ולכן הטיפול צריך להיות בשבועיים שקודמים ללידה, שזה קצת הימור כידוע...

אם פי 3

New member
מתוך "מדריך לטיפול יעיל בהריון

ולידה" (זה קובץ PDF ולכן לא יכולה להעתיק קטעים) - מתן אנטיביוטיקה לתינוקות לאחר הלידה - לא יעיל. מתן אנטיביוטיקה לאמהות לפני לידה - תועלת זמנית בלבד (לא יודעת מה זה אומר לגבי השום...). מתן אנטיביוטיקה בזמן הלידה בלידות בסיכון - יעיל. מעניין שהם אומרים שגם מי שאותרה כנשאית GBS, לא בהכרח צריכה אנטיביוטיקה, אלא רק כשהלידה בסיכון וידוע שהאם נשאית, או שאין מידע - משקל עובר פחות מ-2500 ג', פקיעת מים ממושכת (מעל 18 ש'), או חום בלידה.

She Dolphin

New member
אמפי 3, שלחתי לך אתמול מסר, קיבלת?

יכול להיות שמערכת המסרים החדשה עשתה סמטוכה
שלחתי את המסר ומיד אחריו גיליתי שנזרקתי מהכרטיס האישי שלי
אם לא קיבלת, עני לי ואשלח עוד פעם

תּמר

New member
אין סיכוי שתהיה צריבה ולא ארגיש?

למיטב ידיעתי, שום גורם כוויה ללא קשר לרגישות כלשהי. זכור לי משהו על כך שאין עצבים בנרתיק, אבל אולי אני טועה

מניסיון - לקחתי אנטי' גם לפני ובחדר

לידה בכל מקרה יתנו לך את המנות שצריך. נראה לי שכך עדיף לתינוק בכל מקרה.

תּמר

New member
באחד ההריונות עשיתי כך

אבל מסתבר שזה לא יעיל, ולכן כבר לא עושים את זה. נשאות זה לא מחלה, וכנראה לא ניתן לטפל בזה באנטיביוטיקה. לא זכור לי שקיבלתי אי פעם שתי מנות של אנטיביוטיקה. הלידות שלי היו קצרות. התינוקות לא קיבלו אנטיביוטיקה, אלא לקחו מהם ספירת דם (כמה פעמים
כי זה יצא קרוש)

maayana25

New member
../images/Emo207.gif איך יודעים אם נושאים את

החיידק? האם צריך לקבל הפניה מיוחדת לבדיקה? האם זו בדיקה שגרתית או שאבקש מהרופא שלי לבדוק? תודה

לגבי עניין העמידות

בתשובה לבדיקה כתוב לי שהחיידק רגיש למגוון עמידויות (אפילו פניצילין), כך שמוזר לי שדרך הפה אי אפשר לטפל בו. אבל מהתשובות שלכן אני מבינה שאין טעם אפילו לפנות לרופא שלי עם התשובה הזו, אלא רק להודיע בחדר הלידה שאני נשאית כדי לקבל את האנטיביוטיקה. אגב, במצב כזה מתי כדאי להגיע לביה"ח? לפי קורס ההכנה ללידה צריך להגיע כשהצירים נמשכים 30-45 שניות כל 5 דקות. אולי כדאי להגיע קודם כדי להספיק לקבל את האנטיביוטיקה? סורוקה נמצא 5 דקות מהבית

תּמר

New member
לרוב, ממילא מגיעים מספיק זמן לפני

הלידה. לידות מהירות מאוד זה דבר נדיר, ואם זה קורה - פשוט מטפלים בילד.

בלינקה

New member
כל עוד לא פקע שק מי השפיר אין בעיה

התינוק מוגן. החשיפה לחיידק עולה ככל שהתינוק נמצא יותר זמן חשוף ללא הגנה של שק מי השפיר. בלידה שהתחילה בצירים וששק מי השפיר פוקע בשלב מתקדם של הלידה, לא נותנים אנטיביוטיקה.

תחפשי בפורומי הלידה השונים

כמו הפורום הזה, בדולה, בלידה ובאתר של זוהר. אני מצאתי בכל האתרים האלו המון אינפורמציה

למעלה