שוב אני והגור הקטנטן..

  • פותח הנושא motzi
  • פורסם בתאריך

motzi

New member
שוב אני והגור הקטנטן..

היי...שוב אני והצוציק הקטן(גור שמצאתי בעבודה לאחר שאימו נטשה אותו ,כנראה בגלל שנגעו בו והעבירו אותו ..) אז ככה: הוא אצלנו מיום חמישי ומחזיק מעמד...שותה מטרנה של חתולים,עושה צרכיו כראוי...ובכלל נראה חזק ביותר... כמה שאלות: מה סכוייו של גור כזה (בן שבוע) לשרוד באופן כללי?(עם טיפול מסור כולל בלילה) מתי נפתחות העיניים? מתי הוא יתחיל לאכול אוכל מוצק?(במילים אחרות מתי כבר יהיה אפשר לישון לילה שלם...בלי להאכיל אותו באמצע בבקבוק) האם הוא צריך בקבוק חם גם בימים חמים?(אין לי מושג מהי טמפרטורת הגוף של הקטנטנים האלה) תודה מראש על התשובות ענת
 

GeJuFan

New member
בוא נלך שלב שלב:

מה סכוייו של גור כזה (בן שבוע) לשרוד באופן כללי? 50 על 50 אי אפשר לדעת הם יכולים פתאום ככה בלי אזהרה לתפוס משהו ולמות. מתי נפתחות העיניים? בעוד כשבוע בערך העיניים שלו יתחילו להיפקח. מתי הוא יתחיל לאכול אוכל מוצק? החל מגיל חודש יהיה כדאי להתחיל להרגיל אותו לאוכל מוצק. אני חושבת שבערך בגיל שלושה שבועות הוא כבר לא צריך לאכול בלילה אבל אל תסמכי על המילה שלי כי רוב הגורים שאני מטפלת בהם נמצאים בגבול החודש ומעלה. האם הוא צריך בקבוק חם גם בימים חמים? תמיד לשים לו בקבוק מים חמים, כדאי בכל האכלה להחליף לו את המים בבקבוק, כדאי אולי שתקני עוד שני בקבוקים כרזרבה. וכמובן הכי חשוב לכסות את הבקבוק בשכבה אחת של משהו(מגבת או שמיכה) בשביל שהגור לא ישרף מהחום. ככה השמיכה תעביר את החום אבל לא ברמה חמה מדי. אל תשכחי לתת לו מים(את המים תתני בקבוק אחר) זה חשוב מאוד שלא יתייבש לך.
 

bilbolim

New member
מה זאת אומרת להביא לו מים?

גור בן שבוע לא שותה מים, בדייסה אמורים להיות מספיק נוזלים.
 

motzi

New member
מים לגור..

הוטרינר לא אמר לנו לתת לגור מים בנוסף למטרנה....אני רק מוודאה שמה שאמרת זה לתת לגור מים בנוסף למטרנה????? אנא חיזרי אלי בדחיפות כיוון שעד עתה הקטן שתה רק מטרנה תודה ענת
 
חיפשתי בפורום מה כתבה הווטרינרית

קיטה על מים לחתולים יונקים והיא כתבה פה בקישור שלא צריך לתת לגורים יונקים מים. אני חושב שאם תתני לגורים מים הם יהיו שבעים ולא ירצו לינוק את תחליף החלב שיזין אותם. קישור לקיטה הווטרינרית
 

GeJuFan

New member
לא אמרתי להביא רק מים, אלא בנוסף

למטרנה אולי לתת לו קצת מים, נגיד כל שתיים או שלוש ארוחות לתת לו שינק בנוסף לאוכל(הכמות המלאה שהוא אמור לקבל בכל ארוחה) קצת מים. זה כמובן לפי הידע ודעתי האישית.
 

bilbolim

New member
תשובות

הלוואי והייתי יודעת את הסיכויים, הגורים האלו ממש לא צפויים ורוב הגורים שהיו אצלי לא החזיקו מעמד. בגיל שבועיים, הגוריקו שאצלי עכשיו פתח כבר בגיל 10 ימים עיניים. בגיל חודש+ הם נגמלים, יש שלבים לגמילה, שתגיעי לזה נעזור לך כאן, הגור אצלי בגיל שבוע קיבל רק ארוחה אחת בלילה והסתדר עם זה מעולה. הוא צריך בקבוק חם, קשה לגורים לווסת את חום גופם בגיל הזה והם החימום מצריך הרבה אנרגיה שהגור יאבד ללא חימום.
 

motzi

New member
הגור....

תודה על התשובות.... לגבי הבקבוק...אני מקפידה לבדוק שהמצע חמים. כיוון שסידרתי לגור מעין מאורה (מסל נצרים) שיש בה פתח לא גדול(אחרי שכיסיתי את הכל בבדים רכים)אני לא מחליפה כל ארוחה את הבקבוק כי עדיין חמים ונעים בתוך המאורה... השאלה היא האם זה מספיק או שהוא ממש צריך חום חום(לפעמים שנראה שחם לו קצת הוא זוחל לכוון הפתח) בנוגע לאוכל...אני נותנת לו במשך היום כל שעתיים שלוש כשהוא מתעורר לבד ומבקש.. ובלילה פעם אחת בסביבות אחת לפנות בוקר ופעם אחת בשלוש וחצי...ואח"כ בסביבות שש שבע האם זה בסדר? תודה ענת
 

bilbolim

New member
לפי טבלה שקיבלתי

עם המזון המיוחד לגורים גור בן שבוע צריך לאכול 7 פעמים ביום, בין 2-4 מ"ל אבקה שהיחס הוא ל2 מ"ל אבקה -4 מ"ל מים. עדיף ללכת על הכמות היותר גדולה זאת אומרת 4 מ"ל אבקה ו-8 מ"ל מים. כל עוד חמים אין בעיה, גם אני לא מחליפה כל האכלה את המים בבקבוק.
 

motzi

New member
תודה על התשובות המהירות

אתם פורום נהדר...אני מקווה באמת שהקטנטן יחזיק מעמד.... ענת
 

tuli היחיד

New member
הצלתי כ-25 גורים. אף אחד לא מת לי

אז ברשותכם על ההתפרצות, אבל אחרי שקראתי את השרשור אני חייבת להודות שאני די מזועזעת מההמלצות שנשמעו כאן. גידלתי גורים שמצאתי או שהובאו אליי וגילם כשנמצאו נע מיום (כן, יום!) ועד שבועיים. לא מת לי אף גור! לטפל בגור דורש סבלנות, חשיבה אמהית חתולית, אינטואיציה ורגישות לרך הקטן. יחד עם זאת כשסייעתי והדרכתי אחרים, תוך מעקב שלי, התוצאות היו טובות לא פחות. כרגע זוג מטפל בשלושה שנמצאו בגיל 3 שבועות עם הדרכתי, אחרי ש"פוק" שלהם נמצא בגיל שבוע וטופל על ידי ועל ידם והיום הוא ברנש בן 7 חודשים. אז ככה, כמה טיפים: האכלה: לגורים עד גיל 5-6 שבועות יש לתת מטרנה של חתולים שניתן לקנות בחנויות חיות. המינון נקבע ע"י היצרן ולרוב יש כף מדידה בתוך הקופסא. לאחרונה השתמשתי הרבה ב"פטלק" והמינון שם הוא כף מידה אחת + שתי כפות מים רותחים! שימו לב, מים רותחים. מנערים היטב את הכלי עד שמתקבל נוזל ללא חתיכות. לוקחים חלק מהכמות, אפשר להכין מראש 2-3 כפות אבקה עם כמות המים המתאימה ולאכסן בכלי נקי במקרר ולהוציא כל פעם כמה שצריך. זה עוזר כשצריך לקום להאכיל בלילה. את התערובת החמה שרק הוכנה אפשר לקרר מתחת לברז, או להניח לזה לעמוד קצת, להעביר לבקבוק ולתת לחתול. כשהם קטנטנים - שבוע - הם שותים מעט מאוד 2-6 ס"ס כל שעתיים, אז לא להתפלא אם הם לא גומרים את הבקבוק.(הקו התחתון בבקבוקים קנויים הוא 12 ס"ס, אז תבינו כמה מעט). בין שבוע לשבועיים הכמות 5-10 ס"ס כשבלילה אפשר כל 4 שעות ולא שעתיים. מגיל 3 שבועות הכמות 10-15 ס"ס ואפשר מאוחר בלילה ואחר כך רק בבוקר. זה גיל שהם כבר יכולים לישון לילה שלם רצוף. הכמויות גמישות, לא לדחוף בכוח, יחד עם זאת לא לוותר מהר מדי אם הכמות שנאכלה קטנה מאוד. הם בהתחלה מאוד לא מתלהבים מהמטרנה. לוקח זמן להתרגל. כדי לחמם בקבוק עם אוכל קר, יש לחמם מים בקומקום, לשים בכוס ולהכניס לתוכו את הבקבוק. חשוב מאוד - צריך אחרי 2-3 האכלות לזרוק מה שנשאר בבקבוק - לא מה שנמצא בכלי הסגור ובמקרר, זה יכול להחזיק יומיים - לשטוף היטב את הבקבוק, רצוי להשרות במים רותחים. את הפטמה צריך לפני כל האכלה להכניס לכמה שניות למים רותחים כדי שהיא תחוטא. הקטנים רגישים לכל דבר וצריך להקפיד על הגיינה. הדבר נכון גם אם נותנים את האוכל במזרק, יש גורים המעדיפים מזרק, יש להשרות את המזרק במים רותחים אחרי כל האכלה, כדי שיהיה מחוטא לקראת האכלה הבאה. אני מנסה אוכל רטוב לגורים, או אוכל יבש שהורטב עם מים רותחים, בגיל 5 שבועות לא לפני. כשאני רואה שהשיניים יוצאות והניבים כבר בחצי הדרך החוצה. צריך לתת להם מעט, כי מבחינתם הם יכולים לטרוף הרבה וזה אול כיף לראות, אבל זה מזיק להם מאוד. תפקידנו לשמור על חייהם ולא לתת להם להינות מהרגע. הם קטנים, אין להם עדיין בקרה עצמית, אז הם אוכלים. לתת בהתחלה כפית ולהעלות. חשוב מאוד - בתקופה שנותנים מטרנה מתחילים להרגיל בהדרגה לבשר. ההדרגתיות חשובה מאוד. אם נותנים 4 ארוחות ביום שזה הנורמלי בגיל 5 שבועות, צריך שאחת האורחות, בבוקר, בערב, תהיה הבשרית. הכי חשוב להקפיד לא לתת מטרנה לפני שעברו לפחות 5 שעות ממתן הבשר. הבשר מתעקל לאט, המטרנה מהר. לא אחת קורה שלא עבר זמן מספיק בין האכלה אחת לאחרת, כי החתול ילל ומחליטים לתת עוד אוכל, ואז יש להם בשר ולב בקיבה וזה עלול לחסל אותם. לכן חשוב להקפיד על מרווח זמן בין הבשר והחלב. למי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות מטרנה, כי זה לא זול למרות שזה נוח, אפשר להכין תערובת לבד, שהוכיחה את עצמה אצלי הרבה פעמים. גם קורה שגורים מסוימים לא אוהבים את המטרנה וכן אוהבים את התערובת: אז ככה: כוס חלב, ביצה, כף שמן זין, כף סוכר. לערבב היטב את החלב, ביצה, וסוכר, ביד או בבלנדר או מעבד מזון, ואז להוסיף בהדרגה את שמן הזית ולערבב. את כל התערובת לשים במקרר ולהוציא כל פעם קצת ולחמם. לא לתת מים חוץ מהמטרנה! חוץ מאוכל אצל גורים כאלה חשוב מאוד להקפיד על יציאות. אחרי כל האכלה לגרות עם צמר גפן לח וחמים את איברי המין כדי שישתינו ויחרבנו. קורה לא אחת שבהתחלה הגור מוציא קיבה טובה, כי היא עדיין שייכת לחלב האם שהוא שתה, ואחר כך לא מחרבן כלל במשך יומיים שלושה. לעתים דרוש קצת זמן לקיבה להתרגל למזון החלופי. קורה גם שהם משלשלים, שוב בגלל המזון החדש. צריך לעקוב ולוודא שהם לא אוכלים הרבה מדי, כי זה גם גורם לשלשול. בגיל חודש צריך לשים לב שהבטן לא נפוחה מדי. זה נגרם מחוסר מתן צואה, ובעיקר מתולעים המועברים לגורים על ידי חלב האם. זה מחייב ללכת לוטרינר שיתן טיפול נגד פרעושים המתאים לגורים קטנים. פרעושים: ניתן לקחת ספריי של פרונט ליין ולרסס אותם מעט כדי להרוג אותם. החברה מציינת מפורשות כי הספריי- לא האמפולה - מתאים לגורים מגיל שבועיים. עשיתי זאת הרבה. אם הם מלוכלכים מאוד, רצוי לעשות אמבטיה, כלומר מים חמימים וסבון ושטיפה עם טוש, יבוש טוב ובעדינות במגבת ואחר כך יבוש עם פן ואז לעשות טיפול נגד פרעושים. ייתכן שפעם אחת לא תספיק ותראו פרעושים אחרי שבועיים. אפשר לעשות שוב. הכול במינון מבוקר ולשמור על העיניים. חום - בחורף זה קריטי לשמור על חום גופם. הם פגיעים מאוד מפני קור ולכן חייבים לשים בקבוק מים חמים כל הזמן ולהכניסם למקום סגור ונעים. בעונה הזאת פחות הכרחי לשים בקבוק מים חם. תלוי איפה גרים ומה מידת החום בערב וביום. לעתים מספיק שהם בבית נעים, במקום נעים שאין בו רוחות או מקור קור אוחר. יציאות - מגיל חודש אפשר לנסות לשים אותם בארגז שיתנסו לבד. מדהים איזה אינסטינקטים יש לפצפונים האלה. כל פעם זה מדהים אותי מחדש. מצטערת על האורך. בטח לא כתבתי הכול. מה שחשוב - אני מדברת רק רק רק מניסיוני האישי עם הרבה גורים. מעבר לכל הנאמר פה צריך, כפי שציינתי, רגישות, אינטואיציה ולחשוב תמיד כמו אימא חתולה. כשמעסים את הבטן עם צמר גפן חמים, לדמיין שזו הלשון שלה, כי זה מה שמרגיש החתלתול. כשמכניסים את הפיטמה של הבקבוק, לוודא שיש זרימה (בלונים), כי לפעמים נוצר ווקום והוא מוצץ ולא יוצא כלום, המסכן. אז לעצור, לפתוח את המכסה, לסגור שוב, להפוך כדי לוודא שמטפטף ובפה לסובב את הבקבוק תוך כדי שהוא שותה ולראות שיוצאים בלונים - כמו עם תינוקות אנושיים. אני מעדיפה תמיד לעטוף את הגור במגבת כשאני נותנת לו לאכול. כלומר לא להחזיק אותו ככה. אני מרגישה שהוא מרגיש כך פגיע מאוד, חשוף וזה מלחיץ אותו, לכן אני עוטפת אותו במגבת, מצמידה אותו לחזה שלי וכשהוא ממש לידי אני נותנת לו את הבקבוק. אני לא נכנסת לפורום לעתים קרובות, אז אם תרצו לשמוע עוד דברים, תשלחו בפרטי ואשמח מאוד לעזור.
 
טולי - זה מעניין מה שכתבת

ומאוד אהבתי לקרוא את הוראותייך המדוייקות והמוקפדות. לדעתי - שווה להכניס את מה שכתבת לטאגליין.
 
../images/Emo140.gif וואו כל הכבוד, רואים שאת אוהבת

אותם. מאד מפורט ובאמת יכול לעזור כאן לכל האנשים המקסימים שמשמשים משפחה אומנת לקטנטנים.
 

tuli היחיד

New member
תודה על התגובות

שמתי לב שהפורום עסוק מאוד עכשיו בגורי חתולים, כל השרשורים כמעט עוסקים בזה, וזה הגיוני, כי זו עונה של המלטות רבות, אז אם כל מי שצריך יצא בהמלצות שלי עזר ובכך יציל חתולים, נפלא. זה זכרי ואושרי, כי הבנתם נכון, אני מאוד מאוד אוהבת חתולים. אני מקדישה לאלה שבביתי ואלה שבחוץ הרבה מחשבה, אהבה וטיפול ועושה את זה מכל הלב למען החברים הכי טובים שלי. לא ממש הבנתי היכן התכוונתם לפרסם את הדברים, אבל זה לא משנה, תפרסמו היכן שתחשבו שזה יכול להביא תועלת ולעזור ותבורכו גם אתם, כי האמרה שלי קצת שונה ואומרת "המציל חתול אחד, כאילו הציל עולם שלם". ואם תחשבו על זה, זה נכון לגבי כל חיה ונכון לגבי אנושות טובה יותר.
 

יוקה

New member
הסבר מאלף ויסודי. שווה טאג ליין

ובלבד שיתוקנו אי אלה שגיאות הקלדה מביכות (אומרת מי שמצטיינת בטעויות הקלדה...)
 

f e l i n e

New member
העליתי כמאמר בצהריים- אבל לא

תיקנתי שגיאות רבות- אני לא כל כך מרוכזת היום.. אבדוק אותו שוב מחר. בכל אופן
לtuli האחד על המידע המפורט.
 

יוקה

New member
2 הפניות:

האחת, כזכור לי, לגבי הבשר ש"מתעקל" לו (אולי בגלל המעיים המעוקלים? עקלתון כזה?) והשניה במירשם לתערובת להכנה ביתית....
 
למעלה