שואלת גם פה- הנקה.. בבקשה צריכה עזרה

כוכב34

New member
שואלת גם פה- הנקה.. בבקשה צריכה עזרה

אני לא יודעת מה לעשות.. בשעות הערב והלילה החלב מסרב להשתחרר... לוקח לו כמעט 5 דקות!!! הילד מוותר ובוכה כל הסיפור נמשך כמעט רבע שעה של בכי עצירת נשימה הפסקות הרגעה לפעמים הוא כבר לא מוכן לנסות. ניסיתי לשתות לפני ניסיתי לעסות את הפטמות ניסיתי לנשום עמוק כלום לא עוזר !!! כמעט כל יום אותו סיפור בסוף הוא ישנא את ההנקה!! נלחמתי 7 חודשים על ההנקה הזאת הכל כבר קרה לנו בבקשה אם למישהי יש רעיון.. פתרון .. אם משהי שמעה שזה קורה למשהי אחרת. מירי 22 הציעה שאלך לדיקור עוד משהי שמעה על זה? מישהי מכירה מדקר/ת טוב/ה באזור רחובות? חשוב לציין שכאשר החלב משתחרר הוא זורם ללא בעיה ובשעות היום לרוב אין בעיה אני מותשת נפשית מסיפור ההנקה לא רוצה לוותר!!!

שושונלה

New member
אני לא יודעת למה זה קורה... אבל יכולה לחשוב

שכבר נכנסת ללופ שכולל חרדה שזה הולך לקרות. ואולי - אולי אפשר לתקופה לנסות לשאוב במועד אחר בקבוק שיהיה לך לתת לו בערב וכך להמנע מהלחץ. ואולי אם פעם אחת תדלגי כך על הנקה (ותתני בקבוק) אז בפעם שאחרי כבר יהיה כל כך הרבה חלב בשד שהוא יצא בקלות? האם יש לך יועצת הנקה? אם לא, שווה להתייעץ - אפילו במפגש של ארגון לה לצ'ה אם יש בעיה כלכלית - לי בסופו של דבר זה מה שהציל את ההנקה שלנו אחרי יועצת מוסמכת שלא אבחנה בעיה (לשון קשורה) ולא ידעה איך לטפל בבעיה אחרת (שפע חלב) פגשתי יועצת במפגש לה לצ'ה שעזרה (וגם הלכתי אליה בתשלום לאחר מכן). בהצלחה! ורד

rayshlomi

New member
אין לי פתרון רק המלצה על מדקרת טובה

ברחובות. שמה שלומית טובי ויש לה קליניקה בטלר.

rayshlomi

New member
150-200 בערך. הכי טוב שתדברי איתה

תגידי לה שהגעת אליה דרך רעות.

tzurtzur

New member
יש לך משאבה ידנית?

את יכולה להניח ליד המיטה. קצת לפני ההנקה עצמה את יכולה לנסות לשאוב ואולי לזרז קצת את הענינים. תוך כדי השאיבה עסי את השד וכמובן כשאת מחברת לשד אחד תשאבי בנתיים מהשני ,ככה את בעצם כבר מתחילה את הגרוי ליציאת החלב מהשד השי (בהנחה שזה לא קורה סימולטנית כמובן). אולי בציצי אחד זה יקח קצת זמן ובכי אבל לפחות בשני זה ירוץ יותר מהר. וד"א את צריכה לעסות את השד ולא את הפטמות. תנסי גם לנער את השד לפני ההנקה -תאחזי את השד מבסיסו כשארבעת האצבעות שלך אוחזות בשד בתחתית והאגודל מסנדבצ'ת מלמעלה ואז נערי בקלילות ,אח"כ תוך עיסוי של השד נסי להניק. לא הולך? נסי לעשות את כל הנ"ל אבל לשאוב קצת לפני עד שאת מרגישה את הרפלקס מגיע ואת השפריץ הראשון. הלוואי שיעזור.

כוכב34

New member
תודה תודה

לגבי המשאבה אין לי ידנית. אבל אני בהחלט אנסה את כל העיסויים והכנה לפני הנקה. אני גם מקווה שיעזור

tzurtzur

New member
גם חשמלית הולך כמובן

אם יש לך אחת כזאת, רק שזה קצת יותר מסרבל את העניין

כוכב34

New member
אוף עניתי לך ותפוז גנב לי..

יש לי משאבה הבעיה שלמשאבה עוד יותר קשה לשד לשחרר וגם ששתיים מההנקות הבעיתיות הן במהלך הלילה. בנתיים ניסיתי את עיניין המסאז' והניעור והיום בערב לפני השינה הלך בסדר מצד שני היום זה יום שהוא פתח פערים גדולים בין האכלות ואז יש בדרך כלל פחות בעיה הבעיה היא בימים שהוא אוכל צפוף.

צרת רבות.... נחמה?

אין לי כ"כ המלצות רק יכולה לומר לך שבבן השלישי שלי אני פתאום גם שמה לב למשהו דומה. בן 8 חודשים, אוכל קצת יותר מוצקים (גם כן אפשר לחשוב כמה, אבל כן מתלהב) והיו לי כמה לילות שממש נכנסתי לבהלה שנגמר לי החלב. זה היה לי ממש מוזר כי בשני הילדים הקודמים לא היה ולא נברא בשום גיל. אני לא יודעת. אני מודה שאני כנראה מוכנה מהר יותר לשחרר אותו, כי עובדה: הוא אצל מטפלת שלוש פעמים בשבוע (וממחר אודה, ארבע). אני שואבל לו בקבוק לחצי יום שם ועכשיו מתחילה להתעייף. נותנת למטפלת ולזוג גם אוקיי לחלב אורז עכשיו בשביל הנוזלים. אבל התחושה היא באמת שההתגברות באה כשהוא בקפיצת גדילה או השבוע גם היה לו חום שנראה כמו שיניים. נדבק אלי וזה היה ממש באופן מפתיע.... כיף. בהצלחה... אני עוד דרוכה לראות מה יהיה פה עם התופעה הזו הלא מוכרת לי....

כוכב34

New member
גם אני נלחצתי שאין חלב

אבל זה פשוט לא היה נראה לי הגיוני שבשעות היום יש ובלילה לא. אני לא רוצה להתנחם מבעיות של אחרים
הלוואי ולא לי ולא לך יהיו בעיות מתסכלות שכאלה. מעניין אותי דווקא אצלי כשהוא הוציא שיניים עשה רושם כאילו הוא רוצה לינוק פחות ומעדיף את המוצץ... מוזר...

daphnasr

New member
מה מצב המשקל והגובה שלו?

אני שואלת, כי יש מצב שהוא מתעצבן לא בגלל שהוא רעב אלא בגלל שהוא עייף. הצעד הראשון לבדיקה הוא לודא שהמשקל לגובה תקין ושאין שינוי במגמה של העלייה במשקל. אפשר גם לבדוק ולראות שאין שינוי במידה שבה בולטות העצמות (תסתכלי בשכמות). אם ודאת והכל בסדר, יש מצב שהיניקה היא לא בשביל להביא חלב אלא בשביל להרדם.

כוכב34

New member
העליה במשקל מדשדשת

תודה דפנה. הוא מתנדנד בין אחוזון 5 ל-10 במשקל ולפני כשלושה חודשים ירד באחוזון גובה מ-50 ל- 25 ומאז נשאר שם. אני לא חושבת שהוא רוצה סתם למצוץ כי הוא יודע להרדם לבד עם מוצץ ובלילות שיש בעיה של זרימה כשבסוף החלב משתחרר הוא אוכל בתאווה.תודה

daphnasr

New member
אשמח לשמוע מה עזר מכל הדברים שהציעו

יועצת הנקה? דיקור? צמחים ? (לא זוכרת אם הציעו צמחים)

כוכב34

New member
הי דפנה

לא הציעו צמחים. בנתיים לצערי עוד אין שיפור משמעותי אני מנסה לעסות את השד לפני ולנער זה נראה לי עושה שיפור מסויים אך לא תמיד .. בימים האחרונים יש שיפור מסויים כי הוא פתח קצת ערים יותר גדולים בין ההנקות. אני לוקחת חילבה אבל לא נראה לי שהבעיה היא מחסור בחלב רק בשיחרור שלו מתכננת לנסות את הדיקור אם כי מעולם לא הייתי ... אני אשמח לספר לך כשאמצא מוצא

למעלה