שגיאה בעת פירמוט והתקנת מע' הפעלה

SnipeR3

New member
שגיאה בעת פירמוט והתקנת מע' הפעלה

שלום, ברשותי מחשב ישן יחסית, כשקניתי מחשב חדש רציתי לפרמט את הישן ולהתקין חלונות מחדש. בשלב שבו אני מבקש לבחור מחיצה עליה תותקן מערכת ההפעלה ופרמוט המחיצה הנ"ל, התהליך מפסיק, אני מקבל מסך כחול שכתוב בו בלבן שהתהליך הופסק כדי למנוע נזק למערכת, שאסיר כל חומרה חדשה שהותקנה, ועוד כל מיני קשקושים טכניים ולא קריאים. (אין מצב להביא תמונת מסך של השגיאה) מישהו יודע למה זה קורה, ולמה תמיד זה קורה?

yaronus8500

New member
פתרון אפשרי

אצלי גם קרה אותו הדבר , עד שהורדתי את כרטיס הפקס שהיה על המחשב והכל עבד אם גם לך יש כרטיס כזה אולי שם הבעיה...יתכן גם כרטיס קול חיצוני או כל דבר שאינו חיוני למחשב אלא תוספת.

adia

New member
תסיר את כל ההתקנים למעט עכבר ומקלדת

נתק את החשמל מהמחשב ותאפס את הביוס. לאחר האיפוס תאפשר לו BOOT מה-CD ותראה מה קורה.

SnipeR3

New member
רגע, רגע, קצת הסברים.

מה בדיוק לנתק? אני חייב את הסי.די מחובר בשביל דיסק ההתקנה, ואת הכונן הקשיח כמובן. ואיך מאפסים ביוס?

frankthe

New member
אז ככה...

הכוונה היא לנתק את המודם, מדפסת, כל רכיב אחר למעט מקלדת, עכבר ומסך. איפוס הביוס - או דרך הביוס עצמו או דרך ניתוק המחשב מחשמל, פירוק המכסה, הוצאת בטרית הביוס מלוח האם (הבטריה בצורת עיגול כמו בטריות של שעונים) למספר דקות והחזרתה מחדש ללוח.

SnipeR3

New member
ואחרי האיפוס לחבר כוננים?

אחרי הכל המטרה המקורית הייתה לפרמט כונן.

frankthe

New member
אף אחד לא ציין שצריך לנתק כוננים

אלא לנתק התקנים שמחוברים למחשב, אם אתה לא מצליח לפרמט כונן דרך דיסק התקנה של חלונות אז או שתמחק את כל המחיצות או שתשתמש בתוכנה לפרמוט הדיסק תוצרת יצרן ההרד דיסק עצמו!

SnipeR3

New member
בשביל הידע הכללי...

מאחר והמחשב היה מנותק מכל התקן אחר למעט מקלדת עכבר ומסך, גם בעת נסיון ההתקנה והפרמוט, ומאחר וכל התהליך כבר היה אחרי אתחול מהcd שהוגדר בביוס, מה התועלת באיפוס הביוס? מעניין אותי לא רק לפתור את הבעיה , אלא להבין למה היא נגרמה?

SnipeR3

New member
אני ממש אשמח לקבל הסברים

מדוע איפוס ביוס יכול להועיל במקרים כאלו. איפסתי כבר, אך המחשב הישן קצת לא נגיש לי, ובקרוב אנסה שוב להתקין.

frankthe

New member
אז ככה

למה הבעייה נגרמה? קשה לדעת במדוייק. בעולם המחשבים גם לא כל-כך משקיעים בלדעת למה זה לא עובד. זה לא עובד? מחליפים לחדש וממשיכים האלה. למה adia המליץ על איפוס הביוס? לעתים, יש מצבים שכתוצאה משינוי בביוס או כל רכיב אחר שונו ההגדרות של לוח האם, שינוי ההגדרות גורם להתנגשויות בין רכיבי חומרה שונים, למשל כרטיס מודם מול כרטיס רשת מול כרטיס קול וכד'. לכן איפוס הביוס יכול להועיל במצב כזה. עוד פתרון בשבילך: בדוק את הזכרון בעזרת תוכנת memtest אותה תוכל להוריד מקשורי הפורום. עוד המלצה: בדוק את הכונן בעזרת תוכנה לאבחון הרדדיסק מאתר יצרן ההרד דיסק - קישורים תמצא בקישורי הפורום תחת כלי אבחון. אם הבדיקה לא מעלה דבר - פרמט פרמוט מלא את ההרד דיסק דרך התוכנה לאבחון שהורדת. בהצלחה!

SnipeR3

New member
תוצאות הניסוי...עזרה!!!

אחרי שהסרתי את הבטריה מלוח האם והשבתי אותה למקומה בדיוק, חיברתי למחשב רק מסך, עכבר ומקלדת. אך כשהדלקתי אותו, המסך לא קיבל שום אות, ולעניות דעתי הוא גם לא מזהה את העכבר והמקלדת. בקיצור - רק עושה רעש, והסידי רום עובד. מה עושים?

adia

New member
בסדר..לא להיבהל

אתה ללא מע' הפעלה נכון? נכנסת לביוס?הביוס מזהה את הכונן קשיח?תבדוק ותראה שהוא מזהה אותו,לאחר מכן תאפשר לו BOOT רק מה-CDROM ואת כל השאר באותו המקום תעשהDISABLE. תאפס את המחשב ותתחיל בהתקנה ותראה מה קורה.

SnipeR3

New member
לא לא לא.

יש כבר מע' הפעלה על הכונן קשיח,וגם בדיסק התקנה שבפנים, אבל המסך מקלדת ועכבר כלל לא מזוהים לי. אני לא יכול אפילו להיכנס להגדרות הביוס.

frankthe

New member
יכול להיות שבזמן העבודה

הזזת/פירקת את כרטיס המסך ולכן אן לך תמונה - חזק את כרטיס המסך למקומו. אופציה אחרת - נפל איזה בורג בתוך המארז של המחשב ונוצר קצר. שוב תתחיל (עוד פעם) לחפש בעיות חומרה כגון - זכרון לא במקום, קבלים מנופחים/חלודים וכד'.

SnipeR3

New member
כרטיס מסך משולב

ולא, אין שום בורג שלא במקום, או קבל נפוח או שרוף.

adia

New member
טוב..מההתחלה

כשאתה מדליק את המחשב יש לך POOST?כלומר אתה רואה את "ריצת" סריקת הנתונים של הביוס? או שאתה לא רואה/שומע כלום והמסך חשוך? האם יש לך ציפצוף בעלית המחשב?(אבל יכול להיות שאין לך רמקול פנימי). בזמן העליה האם נורות המקלדת נדלקות ונכבות או שאף נורה לא נדלקת?כנ"ל לגבי העכבר(אם יש לך אינפרא).

SnipeR3

New member
אז ככה:

כשאני מדליק את המחשב, ברור לי שהוא דלוק, והמנורה על הסידי מהבהבת והמחשב משמיע את רעשיו הרגילים. אבל - אין כלום על המסך, נורות המקלדתץ לא נדלקות לשנייה ההיא, והעכבר כבוי. המסך אם לא הבנת, לא מקבל סיגנל מהמחשב, ולכן נותר חצי כבוי. חשוך. מה עושים?

למעלה