שגיאה במדידת המקום הפנוי

JUSTforKICKS

New member
שגיאה במדידת המקום הפנוי

הי, יש לי בעיה שחוזרת על עצמה כל כמה חודשים, גם במחשב הנייד שלי, וגם במחשב "השולחן" (הן ב-windows xp, והן ב-98). מדי פעם, אני מקבל הערה שלא נותר מקום רב בכונן הקשיח שלי. אני בודק, ורואה, שבחלון "המחשב שלי", אכן מצוין כי נותרו בין 100 ל-200 מגה פנויים בכונן הקשיח המדובר. לעומת זאת, כאשר אני נכנס לתוך הכונן עצמו, מסמן את כל האייקונים, ובודק את המאפיינים, אני מגלה שישנם כמה ג'יגה פנויים (ולמען הסר ספק - המחשב מכוון כך שיתחשב גם בקבצים נסתרים). בעקרון, נוצר מצב בו המחשב "מעלים" כמה ג'יגה מהכונן, ומחליט שאין עוד מקום - על פי "המחשב שלי" הוא צודק, אך על פי הקבצים עצמם המצויים בכונן הקשיח - הוא טועה. הדרך היחידה שהצלחתי לפתור בה את זה, היא פירמוט של הכונן (defrag, scan disk וכל מיני תוכנות שונות ומשונות אחרות של בדיקות וטיפולים במחשב, לרבות אנטי וירוסים, לא עזרו). כאשר מדובר בכונן שאינו כונן C, אין בעיה של ממש, כי רוב החומר שלי מגובה, ואני יכול פשוט להחזיר אותו לכונן לאחר פירמוטו. לעומת זאת, כאשר מדובר בכונן C, המצב מסובך יותר - משום שזה דורש התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. האם יש דרך לטפל בבעיה ללא פירמוט? אני מאוד אודה לעזרה!

quiet251

New member
treesize

תוכנה שתראה לך "מה הולך" בדיסק. לפי זה יהיה מושג יותר ברור במה מדובר.

למעלה