שבת

AnGeL 175

New member
שבת

שלום. רציתי לדעת אם בנאדם שהוא שומר שבת ,אבל כשהוא שומר הוא בדיכאון כל השבת .. מותר לו לחלל ? (לראות טלויזיה ומחשב) תודה
 
תשובה

מצוות צריך לקיים גם כשקשה ולא מחללים שבת מתוך שיעמום.. גם לי בהתחלה היה קשה מאוד ומשעמם אבל לאט לאט בונים סדר יום תפילות חברים שיעורים משפחה טיולים. ה' יעזור לאט לאט ואם תתגבר\י על הניסיון ה' יזכה אותך לשמור שבת מתוך עונג עצום ואני מדבר מניסיון. "כל המקיםא ת התורה מעוני סופו לקיימה מעושר"
 

AnGeL 175

New member
אני שומרת שבת!ומאוד בכיף

גם כשמשעמם .. אבל אני שואלת על אחי ... הוא שומר בלי חשק , בקיחצור דיכאון ... אז מה יותר עדיף שבת דיכאונית או חילול ?
 

asaf2000

New member
בלי שום ספק עדיף שבת דכאונית מאשר לחלל שבת

אגב, גם אני שומר שבת בדיכאון וכל הזמן מחכה שתעבור אבל כתוב שלפי הצער בקיום המצווה כך גם השכר יותר גדול.
 
כל מצווה צריכה להיות בצער??

מה אתה רציני?? ההפך,ככל שהמצווה ביותר שמחה ככה השכר גדול יותר !!!
 

asaf2000

New member
אז לא הבנת אותי

אח שלך צריך לשמוח במצוות שמירת שבת וכן בכל המצוות שהוא מקיים אבל עדיף לשמור שבת ולקיים כל מצווה בצער מאשר לא לקיים אותה בכלל וכתוב שמי שמצטער בקיום מצווה אך לא מוותר ובכל זאת מקיימה יקבל שכר גדול יותר.
 

אופירA

New member
מנהל
מצווה צריכה להיעשות בשמחה

אבל לפעמים הנסיבות שברקע אינן שמחות. ואז קשה לאדם לקיים את המצווה בלב שמח ובחיוך על השפתיים. ובכל זאת, עליו לקיימה, אם הוא חייב בה, ויידע שהמאמץ והצער שעולה לו המצווה, מזכים אותו בשכר גבוה יותר מאשר אם היה מקיים אותה מתוך נוחיות ונינוחות. האדם אינו נדרש לדאוג שהנסיבות לקיום המצווה יהיו נוחות ומשמחות, משום שהן אינן תלויות בו כלל. הוא צריך להכין את עצמו להיות מחובר למצווה ומעוניין בה, בכל נסיבות שיהיו, וקושי אינו ביטול השמחה והנכונות בהכרח, אלא התמודדות והתאמצות, שזה הדבר החשוב ביותר בעיני הקב"ה.
 

dafosh

New member
נכון

אבל ככל שהקושי בקיום המצווה גדול יותר כך גם שכרה
 

אופירA

New member
מנהל
זה מאוד תלוי מה הנסיבות

דיכאון זה ברוב המקרים ביטוי בשפה המדוברת של חוסר חשק וחוסר כיף. ואת החשק יש ללמוד לעורר. הדרך הנכונה להתמודד עם חוסר חשק היא לחקור את מקורו. אבל לפעמים דיכאון אינו ביטוי בשפה המדוברת, אלא ביטוי מקצועי של מצב של חולי, שבדרגות מסוימות הוא פיקוח נפש, ובנסיבות שבהן הוא פיקוח נפש נוצרים מצבים שדוחים את השבת. וככל בעיה רפואית - יש לשאול רב.
 

אלי ו.

New member
אם הבית שלך נשרף בשבת

ההלכה היא שאסור לכבות את האש אלא לראות את כל רכושך עולה באש. אני מניח שיש צדיקים שיקימו את המצווה הזו בשמחה על הזכות שנפלה לידם אבל רובנו, אם נמצא במצב הזה ונעמוד בניסוי לראות את כל רכושנו עולה באש, נעשה זאת בצער רב. עדיין זו ההלכה.
 

אופירA

New member
מנהל
הערה מסיבות פרקטיות

ההלכה הזו נכונה, עקרונית. כאשר מדובר למשל בבית פרטי ללא דירות שכנות, כלומר כאשר יש סכנה לרכוש אך אין שום סכנה לחיי אדם. למעשה, בבנייני המגורים באזורים עירוניים צפופים, אם הבית נשרף בשבת הסיכון הוא מיידי להתפשטות האש לכל הדירות ולחיי אדם, ועל כן יש לכבות את האש כאשר זהו הסיכון, ויש למנוע אותו לפני שהוא קורה. (אם מדובר על אש קטנה שאין סיכוי שתתפשט, אפשר להסתפק בשפיכת מים מסביבה, כדי לבודד אותה, ואז הכיבוי אינו בידיים. אבל אם מדובר בסכנה או חשש לסכנה - יש לכבות בידיים ממש).
 

אלי ו.

New member
../images/Emo127.gif

כמובן, שאת צודקת. הנקודה שניסיתי להעביר היתה שקיום מצוות אינו דבר שעצב מונע. בחרתי בדוגמא בה ההלכה דורשת מאדם שלא יציל את כל רכושו, מצווה שמן הסתם תגרום לעצב, ועדיין חובה לקיימה. (במגבלות שציינת)
 
אם אתה סובל- סימן שאתה לא מקיים נכון את

המצווה. שבת שבה אתה מרגיש סגור, משועמם, מוטרד, חסר מנוחה, חנוק- היא שבת שלא הכנסת בה מספיק קדושה.
 

אופירA

New member
מנהל
מסקנה שטחית ביותר

קשה לעשות את חשבונו של אדם אחר. יש הרבה נסיבות שבהן קיום מצווה יהיה כרוך בסבל, והסיבה לא תהיה אי קיום נכון של המצווה אלא נתונים שונים. אנשים הם דבר מורכב מידי מכדי להסיק מסקנות מהירות כל כך בצורה שטחית.
 
למעלה