שבת שלום...

ori האחת

New member
שבת שלום...

היי... שאלה לגבי ביולוגיה באת"א- מה ההבדל בין ביולוגיה מורחב "רגיל" מול ביולוגיה למצטיינים? יתרונות מול חסרונות... ומה עפ"י מה שאתם יודים- מעדיפים הרוב??? תודה!

ביולוגיה

התוכנית למצטיינים מיועדת לתלמידים המתכוונים להתרכז בלימודיהם סביב תחום אחד או שניים מתחומי ההוראה באוניברסיטה. מטרם התוכנית לעודד תלמידים מצטיינים, במתן הזדמנויות לתוספת השכלה ולקידום והתפתחות אקדמיים, שבדרך כלל אינן ניתנות במסלולי הלימוד הרגילים. תלמיד בתוכנית יכול לקבל ייעוץ והדרכה בצעדיו הראשונים באוניברסטיה מאיש הסגל האקדמי של האוניברסיטה, המתמנה למנחה אישי שלו. תלמידי התוכנית החד-תחומית יוכלו לסיים את התואר הראשון בפרק זמן קצר מהמקובל ולהמשיך לתואר השני, או לפנות -ישירות - ! לתואר השלישי. מי שעומד בדרישות הקבלה לתוכנית למצטיינים מעדיף אותה הן בשל קיצור הזמן והן בשל יוקרתה.

ori האחת

New member
תודה, ובאותו עניין

מה הכוונה שיש קיצור דרך לדוקטורט? נניח סיימתי את התואר הראשון בשנתיים וחצי, כמה זמן לאחר מכן אוכל לסיים את הדוקטורט? מתואר ראשון אני מגיעה ישר לשלישי, או שאני צריכה לעשות תואר שני שגם הוא מקוצר?

1,2,3

לאת"א יש מספר תוכניות למצטיינים , והכללים בהתאם משתנים. בעקרון מדובר על מסלול שבסיומו את יכולה להמשיך לתואר שני ושלישי ישירות- בהתאם להישגיך בלימודים.הלימודים לתואר שני ושלישי נמשכים 3 שנים לפחות. הסיום הוא על פי קצה אישי ומאפייני המחקר שלך לתואר.

ori האחת

New member
ז"א

ז"א שתוך 5.5 מרגע שהתחלתי ללמוד אני יכולה לקבל את הדוקטורט (ביולוגיה למצטיינים)???

tmaz

New member
כדאי לציין

שגם מי שסיים ביולוגיה במסלול הכי רגיל שיש, יכול לקפוץ למסלול ישיר לדוקטוראט. זה לחלוטין לא מוגבל למסלולי המצטיינים או משהו כזה. הרבה אנשים שאני מכיר (באונ' העברית, אך גם מחוצה לה) סיימו תואר ראשון, והתחילו תואר שני במגמה לעבור אחרי שנה למסלול הישיר לדוקטוראט. לא מפסידים שנה! המחקר שעשית במעבדה בשנה הזו יהיה חלק מהדוקטוראט שלך. למעשה, הרבה חוגים מאד שמחים שהתלמיד רוצה לעשות את הישיר לדוקטוראט, כי הם מרוויחים דוקטורנט שיישאר כמה שנים טובות אצלם. אגב, דוקטוראט במדעי-החיים לוקח בד"כ 4 שנים אם לא חמש.

למעלה