מתכון לזניה של אוסם
לזניה חלבית מעולה - "אוסם" מצרכים: 12 עלי לזניה 6 שיני שום קצוצות 800 גר' עגבניות טריות חתוכות לקוביות <אני השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות גדולה> 2 כפות רסק עגבניות 250 גר' פטריות טריות חתוכות 1 בצל קצוץ 2 כפות שמן זית 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל 150 גר' גבינה צהובה מגוררת 1 כפית סוכר מלח, פלפל לפי הטעם אורגנו אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. 2. משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. 3. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום ומקפיצים כ-2 דקות נוספות. 4. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם. 5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דקות על להבה נמוכה. 6. משמנים תבנית חסינת אש <אני עשיתי בחד פעמית 20X30 ס"מ>, מסדרים 4 עלים של לזניה, ועליהם שכבה נדיבה של רוטב. מוסיפים עוד 4 עלי לזניה, ועליהם שוב רוטב ושכבה נוספת של עלים. מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה מכוסה היטב. 7. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל. 8. אופים בתנור למשך 25-30 דקות. מקור המתכון: פסטה פרפקטו - אוסם הערות נוספות: בלזניה ליצוק הרבה רוטב למעלה כדי שכל החלק העליון יהיה רטוב. לכסות בניר כסף ולאפות לפחות 20 דקות. לבדוק במזלג שהעלים רכים. אם כן, להוריד את הניר ולהמשיך להשחים עוד 10 דקות.(תלוי בתנור) אחרי האפייה לכסות שוב בניר כסף ולהכניס עטוף היטב למקרר. לחלק למנות בזמן שהלזניה קרה. לחמם לפני ההגשה, בתנור חם מכוסה בניר הכסף.