שבת נכנסת ואיתה כל ההכנות

רק עכשיו ראיתי את השאלה

אבל יכולה לספר לך היו המון דברים היה מרק כרובית מרק עדשים שחורות עם גזר תפוחי אדמה עם עוף בשר כתף ברוטב חום עם פטריות פרפלה (סוג של פתיתים) שעועית ירוקה וזהו אני חושבת
 
היי היי ככה בלי מתכונים?

אני חייבת מתכון של בשר כתף ברוטב חום עם פטריות
 
בשר כתף ברוטב חום עם פטריות

בסיר טפלון לסגור את קוביות הבשר ממש עד להשחמה יפה של הבשר (הדבר יוצר שכבה חומה על התחתית) אחרי שכל הבשר נסגר ועומד בקערה נפרדת ומגיר נוזלים באותו סיר של הטיגון להוסיף בצל גדול חתוך קופסא של פטריות חתוכות (אפשר פטריות טריות סלסלה אחת, לי פשוט לא היה) ולטגן כ-5-7 דקות עם כף עץ תוך גירוד התחתית . להוסיף כוס יין אדום להביא לרתיחה, ולהמשיך על אש גבוהה לצימצום הרוטב אחרי 7 דקות בערך רואים שהרוטב כבר יותר סמיך (רואים שהבועות נהיו צפופות וקטנות) מוסיפים את הבשר עם הנוזלים שהגיר לתוך הסיר מכסים במיים רותחים עד גובה הבשר ונותנים לזה לעמוד על אש נמוכה במשך שעה וחצי לבדוק שהמיים לא נגמרים, ואם הם יורדים מתחת לקו החצי להוסיף קצת אני משתמשת בתבלינים בסיסים כי הבשר מלא טעם מלח פלפל וקצת קצת קצת כמון להגיש על אורז לבן בתאבון
 
מרק עדשים שחורות עם גזר

לסוגת יש חבילה של עדשים שחורות אני משתמשת בזה לתחילת המרק אני מטגנת בצל עם שלושה גזרים חתוכים לקוביות קטנות כשהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את כל חבילת העדשים ומטגנים קצת יחד עד שכל העדשים מבריקות משמן להוסיף מיים עד 4\3 גובה הסיר להוסיף מלח פלפל כמון מעט אבקת מרק מי שאוהב וחוויאג' למרק שלדעתי מוסיף המון למרקים להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה עוד כ-30 דקות ניתן להפוך את המרק לבשרי על ידי הוספת קבנוס מעושן חתוך בתאבון
 
למעלה