שבת הזו-תמיכה באסירי החזית לשחרור בעלי החיים!

Talpa europaea

New member
שבת הזו-תמיכה באסירי החזית לשחרור בעלי החיים!

אף אחד לא חופשי עד שכולן חופשיות.
ביום שבת ה 14.6.בשעה 20:00 אנחנו מזמינות אתכן לערב שכולו התנגדות ושחרור!
המיקום: יגיע כפיים 3, ת"א, מרכז קואליצית נשים לשלום

ארוחת התרמה וסרט בסולידריות עם אסירות החזית לשחרור בעלי החיים מרי מייסון ואריק מקדיוויד המרצים עונשי מאסר ארוכים על פעולות של חמלה חסרת גבולות.

בתפריט של הערב!
הקרנת סרטו של ערי דניאל "החיים על פי אוהד"
בופה טבעוני בסטייל מקומי שיוכן ע"י מיטב השפים:
ממולאים, פוקאצ'ות, קנלוני, קינוחים ועוד..
גלויות תמיכה וכתיבת מכתבים*פאנזינים *חולצות פוליטיות ועוד...
תרומה ממולצת 30 ש"ח ומעלה -כל הכסף לקנטינה : )

לא ניתן להפריז בחשיבותה של תמיכה באסירים פוליטיים באשר הם. בתי הכלא מהווים את השורה התחתונה בהליך הדיכוי והתמיכה באסירים מהווה קריאת תיגר על בידודם ועל סדר החברתי הקיים. .

מאז אירועי ה-11 בספטמבר מובילה ארצות הברית מגמה לפיה כל פעילות לשינוי חברתי עלולה להחשב כפעילות טרור.
במסגרת גל רדיפה חסר תקדים כנגד התנועה לשחרור בעלי החיים וכדור הארץ, שהוגדרו ע"י האף.בי.איי כאיום המקומי המסוכן ביותר, מרצות בימים אלו אריק מקדיוויד ומרי מייסון כל אחת יותר מ-20 שנה בכלא האמריקאי על פעילותן - המהוות את תקופת המאסר הממושכות ביותר שנידונו להן עד כה פעילים סביבתיים.

זהו זמן לזכור את חברינו אשר בכלא- אשר ממשיכים את מאבקם מתוכו. זהו זמן להמשיך ולחזק את העבודה שעבורה מרי ואריק מרצים תקופה ארוכה כלכך- להאבק נגד קפיטליזם, הרס סביבתי, ניצול בעלי חיים, וצורות אחרות של שליטה בחברת הכלא הזאת.

עד אחרון הכלובים

שימו לב- בירושלים יתקיים ארוע נוסף בזנגביל, ביום חמישי 3.7 בשעה 19:00

גם בחיפה מתוכן ערב סולידריות, אז השארו עירניים

ההזמנה בפייסוש
https://www.facebook.com/events/738738209483050/?ref_dashboard_filter=upcoming

הנה סיקור מוקדם של האירוע בחדשות הטבעונות, המההדורה האחרונה
http://www.youtube.com/watch?v=GYQ4so9I0hE&t=2m26s

הנה סרטון קצר על מארי ואריק
http://supportmariemason.org/

למידע נוסף על חוקי ה"אקו-טרור" המטורפים והלא חוקתיים בעליל בארצות הברית
http://anonymous.org.il/art477.html

נתראה שם!

Talpa europaea

New member
והנה ההזמנה בגירסת הפוסטר

הוא שחור-לבן אז אולי מטילדה תרגיש פחות מופלת לרעה

diday

Member
שקלתי כמה פעמים אם לכתוב או לא

אבל כיוון שההודעה נעוצה. היא כנראה חשובה לפורום.

השימוש ב"חזית" מאד מרתיע (אותי) ומפריע (לי).
מושג פשיסטי מדי שבו אני נתקל במקומי בקבוצות וארגונים נאצים

diday

Member
ועוד משהו. אם הכרחי לכתוב בלשון נקבה

צ"ל חברותינו שבכלא

vegetalien

New member
מי אמר/ה שהכרחי?

גם לשון מעורבת זה סבבה. לא חייבות.ים להשתמש במגדר בודד.

diday

Member
אם זה נראה מאולץ, זה עושה את הרושם שהכרחי

וכאן זה נראה (לי) מאד מאולץ.

אם רוצים להילחם בטענה - שאיני שותף לה - שהעברית שפה שוביניסטית בשל שימוש בלשון זכר, כדאי דווקא להקפיד על עברית נכונה ועל שימוש נכון במגדר. אחרת אנחנו עלולים להגיע למצב שלשון נקבה יעלם לחלוטין מהשפה המדוברת.

.................
לא מזמן שמעתי ברדיו ראיון עם אם שסיפרה על בנותיה כ"הם" עם הטיית הפועל בנקבה: הם עושות, הם הולכות...

vegetalien

New member
מצדי, שייעלם.

אם זה מה שיגרום לכך שא/נשים לא יחושו מודרות.ים בגלל שימוש בלשון סתמית, הרווחנו.

diday

Member
וכך תגרום לשפה שתהיה פחות

שוביניסטית? היגיון מעניין.
השפה נהיית יותר ויותר שטוחה וענייה. לשון נקבה הולך ונעלם. ההבדלים בין ח' וכ' א' וע' כמעט שאינם קיימים, בגוף ראשון עתיד הי' שולט, הה' נעלמת, מונחים מאנגלית מתורגמים מלה במלה והופכים לסטנדרט קלוקל חדש ועוד הרבה.
בקצב הזה תגיע לבסוף למצב שהיחידים שמדברים עברית נכונה הם ערביי ישראל.

אין לי מושג בכמה נשים מדובר שמרגישות מודרות בשל שימוש בלשון סתמית.
אם הרושם שלי נכון, ואלו הן רק כמה עשרות בודדות, עדיף לדעתי טיפול פסיכולוגי על הזניית השפה.

האלזה

New member
לא קורבנות דיכוי הם שצריכות פסיכולוג

אולי מי שערך שימור השפה חשוב לו יותר מאשר שוויון וצדק מוזמן ללכת לפסיכולוג שיעזור לו להתמודד עם השינוי.
(כן, הם + ות.
לא בטעות.)

diday

Member
קרבנות דיכוי זקוקות בהחלט לפסיכולוג

כדי להצליח להתמודד עם מצבן.
אני משער שברור שלא לכך התכוונתי.

אם הרושם שלי נכון ומדובר בכמה עשרות בודדות, יש שתי אפשרויות.
האחת שמדובר בנשים רגישות במיוחד
השנייה שמדובר במי שמחפשות דיכוי היכן שאין.

האם אני טועה ומדובר באחוז ניכר מאוכלוסיית הנשים בארץ?

האלזה

New member
גם טבעונים הם אחוז בודד וזעום מהאוכלוסיה

גם על טבעונים אפשר להגיד (וגם אומרים) שהם מחפשים דיכוי היכן שאין.
זה פטנט ידוע להתחמק מהתייחסות רצינית לטענות וביטול שלהן.

diday

Member
לשמחתי טבעונים הם הרבה יותר מכמה עשרות בודדות

טבעונים לא סובלים מדיכוי כלפיהם, אולי אפילו ההפך. הם מצביעים על דיכוי האחר. יש קצת הבדל, לא?

איני סבור שיש דיכוי נשים בעולם המערבי. יש אפליה שאינה צודקת ברמה זו או אחרת ובתחומים מסוימים היא יכולה להיות גם מאד חריפה. אבל לא כל אפליה היא דיכוי.

------------------------------------------
זה פטנט ידוע לערבב דברים שאינם קשורים וליצור מהם טיעון.

האלזה

New member
התנועה הפמיניסטית לא קטנה מהתנועה לזב"ח

לא יודעת מאיפה נובעת ההערכה ההפוכה שלך, אבל היא שגויה.
ולא, אין קצת הבדל רלוונטי בין המקרים, כי גם הנאבקים והנאבקות בדיכוי נשי הם לא בהכרח נשים הסובלות מהדיכוי.
חבל שאתה לא רואה את הקשר בין המקרים, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים.
שמחה בשבילך שאתה "לא סבור שיש דיכוי נשים".
יש כאלו שגם לא סבורים שיש דיכוי בע"ח, אבל כאמור, מה אני מערבבת נושאים לא קשורים.

diday

Member
וכל או לפחות רוב הפמיניסטיות סבורות שיש דיכוי

נשים ורואות בשפה העברית כלי לדיכוי?
במידה וזה נכון נתקלתי עד היום רק באותן מעטות שסבורות שיש אפליה ולא דיכוי. ורוב הנשים שאני מכיר הן פמיניסטיות.
נכון, יש פמיניסטיות רדיקליות. באלו נתקלתי עד היום רק באופן וירטואלי.
מי שקיצוני הוא קיצוני לצורך קיצוניות, כך שלעתים קשה לראות את ההבדלים בין קיצוניות אחת לאחרת. יכול אדם היום להיות עורך דין שתומך בטרור משמאל ומחר מנהיג מפלגה נאצית או שר פנים שמחוקק חוקים שפוגעים באזרח בצורה שאף ממשלה ימנית לפניו לא העזה לעשות - שני מקרים אמיתיים. לא אתפלא אם מי שהיא היום פמיניסטית רדיקלית תדכא מחר נשים שנמצאים תחתיה.

מצד שני, כל הטבעונים שאני מכיר, כל הצמחונים שאני מכיר והרבה מאוכלי בשר שאני מכיר סבורים שיש דיכוי של והתעללות בבעלי חיים.
לא ברור לי הפער העצום בין הידע הזה, בין העובדה שהתדמית של מגדלי בשר גרועה משל בנקאים וסוחרי סמים והצריכה האין סופית של בשר שהקריטריון היחיד שבו הוא שהוא זול, אבל זה עניין אחר שסוטה מהדיון כאן.

במה מתבטא כיום דיכוי נשים בחברה שאת חיה בה עם השפה השוביניסטית שמנציחה לדעתך את אותו הדיכוי?

purplegiraff

New member
לשם מה אתה בכלל מבדיל ומפריד בין

אפליה ודיכוי?
הן שלובות זרוע בזרוע ובאות יחד לכל מקום.

במה מתבטא הדיכוי? בהכל.
מספיק שאשמע את הבוס שלי (מהנדס ותיק ומכובד) אומר לעובד שמתלונן הרבה: "מה אתה מתלונן כל היום כמו נקבה??"
ולא, הבוס שלי לא שובניסט, הוא נותן הזדמנות שווה וחלוקת פרויקטים הוגנת בין העובדים והעובדות,
אבל מספיק שזה מושרש אצלו כדי שיגיד כזה משפט,והבוס הזה הוא דוגמא מקלה, יש שבניגוד אליו לא סומכים על הנשים כאן, לא מאמינים בהן מספיק, ונחרדים מנשים שפותחות את הפה ויש להן הרבה מה להגיד בישיבות....
זה משקף הלך רוח של חברה, ואני מנציגה כאן בכוונה חברה שהיא אליטה מבחינת השכלה, הכנסה, מעמד...

אז מה קורה מעט מתחת לאליטה הזו? זה כבר ממש לא הלך רוח... ואם אתה לא רואה את זה או שאתה חי בבועה או שיש דברים שאתה כל כך רגיל ל"נורמה" שבהם שאתה לא רואה איפה הם בעייתיים בכלל, במיוחד כשאינך אישה.

diday

Member
ההודעה שלך מזכירה לי מודעת הכרויות

שראיתי פעם תחת גבר מחפש אישה. הוא הדגיש שם את המקצועות שאינו רוצה. אסור שתהיה עורכת דין, רואת חשבון ועוד מקצוע נוסף שאיני זוכר מה היה.

לפורום זוגות מעורבים מגיעים מדי פעם גברים ישראלים שאינם מסוגלים ליצור קשרים עם אישה, מתלוננים על הנשים הישראליות שלא יודעות להתייחס לגבר בכבוד הראוי לו (סיכום שלי של כל הטענות במילה אחת שמעולם לא הוזכרה שהרי אינם רוצים להיראות פרימיטיביים) ושואלים כיצד לקנות (שוב הגדרה שלי) תאילנדית (שם גנרי שלא מתייחס לתאילנדית באופן ספציפי). ברור שאינם מבינים שמה שרואים מרחוק לא משקף בהכרח את המציאות ושגם אותה "תאילנדית" היא אישה דעתנית.

לא טענתי שמעולם לא היה דיכוי ואת הספיחים שלו רואים עדיין. משער שגברים שמפחדים מנשים היו תמיד, כשבעבר אולי היה להם קל יותר, אין לי מושג. אבל החברה השתנתה ואתה כל הנושא של נשים גברים. לא תמיד כל הישג שהושג הוא לטובת הנשים. אם מחפשים סטטיסטיקות, אפשר לראות שכיום נשים מתות ממחלות לב, ומגיעות למצבי סטרס בעבודה שלא היו קיימים בעבר.

איך שהוא נראה לי שהדיון כאן חורג לחלוטין מנושא הפורום. נאה שאפשר

l coyote l

New member
גם אני חווה את הבועתיות הזו.

גם במה שנוגע לאפליית נשים וגם באפליה על רקע גזעני/עדתי.
מאחר שאיני חווה, ומעולם לא חוויתי, אף אחד מהנ"ל, הייתי תחת הרושם שהדברים האלה נעלמו מן העולם, או לפחות מהארץ.
אבל בהזדמנויות שונות הטיחו בפרצופי סטטיסטיקות וניסויים חברתיים כאלה ואחרים שפקחו את עיניי למציאות שונה מהחוויה האישית שלי.
אפשר ומומלץ לגגל.

diday

Member
שמח עבורך שלא חווית את הדברים.

לא טענתי שאין אפליה.
טענתי שאין דיכוי. נכון שהגבול בין אפליה לדיכוי הוא דק, אבל קיים.
אפשר לגגל, אפשר לשמוע הרצאות ולקבל מידע. גגלתי, שמעתי, קיבלתי מידע. לא השתכנעתי שיש כיום דיכוי גם לא באירופה, שהרבה שנים צלעה אחרי ישראל בנושא.

לפני בערך 30 שנה שמעתי הרצאה של מי שהייתה שנה בדרכים במקומות נחשלים באסיה. סיפרה על הזעזוע שחוותה כשלנה בבית איכרים.
הגברים ישנו בבית, את הנשים שלחו לישון עם הפרות. דיכוי!
כמה שנים מאוחר יותר פגשתי בחור שהגיע לגרמניה בתור פליט. השיחה התגלגלה לנושא.
הוא לא הבין מה אני לא מבין. בחורף כל כך קר, אין להם חימום. המקום היחיד שמספיק חם כדי לישון בו הוא עם הפרות.

למעלה