שברולט קווליר - שוק יד שניה

שברולט קווליר - שוק יד שניה

אני מנסה למכור את הרכב שלי קאווליר משנת 97' שעשתה מס' ק"מ מאד מאד נמוך. שמתי מודעה על הרכב, והתקשרו לא מעט אנשים. המחירון של הרכב הוא 45,000 ש"ח (ואני כבר לא מדברת על התוספת על מספר הק"מ הנמוך). כל מי שהתקשר רצה לתת לי בין 35,000 ל- 37,000 ש"ח מקסימום. גיסי טוען שצריך להתפשר על הסכומים הנ"ל כי לרכב אין מי יודע מה שוק ולא יתנו לי יותר. לי זה נראה מוגזם לרדת ב-20% מהמחיר לרכב שבקושי נסע, ובלי תאונות במצב ממש טוב. מצד שני, אני חוששת שבסוף אתקע איתו, ובינתיים הוא ירד במחירון כל חודש שלא אמכור מה דעתכם??? תודה

© DrorZi

New member
ב 37 לא מכרת ../images/Emo35.gif

בוא נגיד שאישית אני חושב שזו היתה טעות....
דרור זי.

ttzz

New member
על רכב בלי שוק יורדים כמעט

10 אם את רוצה למכר לכי על 37 אבל אל תגידי ישר כי אז יחשדו במשהו

גרמי

New member
אכן יש מכוניות בלי שוק שנמכרות כך

אבא שלי עכשיו מכר פיג'ו 306 ידנית 1.4 במצב מצויין ללא תאונות בעשרים וקצת אחוז מתחת למחירון. אחרי חודשים רבים של חיפוש קונה הוא אמר תודה שזה הסכום שהוא קיבל.

שי ז.

New member
20% לאוטו כזה זה מצוין

בד"כ כל האמריקאיות נמכרות ב 30-50%מתחת למחירון (אנחנו מכרנו ב 70% מתחת למחירון קרייזלר מודל 94 יד ראשונה וזה נחשב מחיר טוב).

שמש27

New member
ושאלת תם:

אם כל המכוניות מדגם מסוים נמכרות ב X אחוזים מתחת למחירון - אז איפה פה המומחיות הגדולה של אדון לוי יצחק? האם הוא נרדם בשמירה? כי עד כמה שהצלחתי להבין ממנו, בדברים שאמר לתקשורת, המחירון נקבע בעיקר ע"פ סקרים תכופים שהוא עורך בין קונים ומוכרים של רכב יד-שנייה, ובעצם המחירים אמורים לשקף את דעת-הקהל בשוק. אז?

john111

New member
אם המחירון יהיה 37

אזי אנשים ירצו לקנות את האוטו שלה ב20 - 30 אחוז פחות... גם לוי יצחק יודע שיש לאנשים קונבנציות כאלה ואחרות שלפיהם הוא פועל.

Mushon8

New member
שמש- לרכב שלי לא הייתה מודעת

"למכירה" אחת בעיתונות הכתובה (ידיעות ומוספיו, לוח פוקוס, "הארץ") בשנה האחרונה, סיאט קורדובה SX שנת 99, והמחירון שלה 28,000 וממשיך לרדת... אם אין היצע, וביקוש קיים (ולו האפסי, ויש ביקוש, תאמין לי) למה הירידות ממשיכות בקצב כזה?! (מ 39,000 ל 28,000 בשנה וחצי).

תודה רבה, עזרתם לי מאד../images/Emo140.gif

ובאמת הקטע הזה עם המחירון מוזר ביותר. יש במחירון באינטרנט אפשרות של 'שקלול מחיר' וכשהכנסתי את הנתונים ואת מס' הק"מ יצא לי מחיר של 50,000 ש"ח. אם הייתי מבקשת את הסכום הזה היו צוחקים לי בפנים.כל המחירון הזה נראה באמת לא הגיוני למה שקורה בפועל. כי אם למשל היה לי את אותו רכב עם 150,000 ק"מ ולא 56,000 ק"מ אז קונה פוטנציאלי היה אומר לי שעל הקילומטראז' הוא יוריד לי עוד כמה אלפים ובסוף נגיע לפחות מ- 30,000. בקיצור - בין המציאות בפועל לבין המחירון יש הבדל עצום! מה שכן, תודה על העזרה, לפחות אני יודעת עכשיו מול מה אני עומדת.

john111

New member
זה גם ענין של סבלנות

תמיד יכול להגיע קונה שלא יודע באמת מה מצב השוק, ובכמה המכוניות הללו נמכרות. מניסיון גם מכוניות לא נסחרות אפשר למכור במחיר הקרוב למחירון. כל מה שאת צריכה זה לגרום לאנשים להגיע ולראות את הרכב, ולא לנהל את המשא ומתן בטלפון.

טוב, אז שמעתי בעצתכם

והפנמתי את כל מה שנאמר לי כאן. היום מישהו חדש התעניין ברכב, לקח לבדיקה ואחרי מו"מ ארוך למדי, סגרנו על 37,000 ש"ח. אז אפשר להגיד מזל טוב... ואוטוטו אתייעץ עמכם לגבי קניית רכב, אם לא אכפת לכם, כמובן. תודה,

למעלה