שבלולי שוקולד וניל

  • פותח הנושא al55
  • פורסם בתאריך

al55

New member
שבלולי שוקולד וניל


לא היה לי אבקת סוכר לכן השתמשתי בחצי כוס סוכר לפריך ויניל ו-1/3 כוס לשוקולד. עוגיות חיתוך – שבלולי שוקולד-וניל תפוז נהדרות בצק פריך וניל: 100 גר’ א. סוכר (1 כוס)- 200 גר’ חמאה 300 גר’ קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח בצק פריך שוקולד: 100 גר’ א. סוכר 180 גר’ חמאה 320 גר’ קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר’ שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מ-1/2 פרי :החומרים להכנת עוגיות חיתוך מסוג זה, אנו מכינים שני בצקים שונים. האחד של שוקולד והשני של וניל, להם מוסיפים מעט גרירת תפוז, שבחמיצותה מקבלים איזון של הטעמים. אותם מרדדים בנפרד ומחברים בעזרת חלבון ביצה, יוצרים גלילים שמהם פורסים פרוסות דקות שאותן אופים עם דקורציות שונות ומגוונות. בצק וניל: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, מלח וקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד. בצק שוקולד: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח ומלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. הרכבה: 1. מרדדים את הבצק פריך וניל למלבן במידות 30*40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על-גבי בצק הווניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך, מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על-גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפ' החדר ומאפסנים בקופסא אטומה. 7. העוגיות נשמרות אטומות כ-3 שבועות. טיפים: 1. את השוקולד מוסיפים לאחר הוספת החלמונים ולא לאחר הקמח בכדי למנוע היווצרות גושים. 2. כל החומרים היבשים חייבים להיות מנופים. :אופן ההכנה
 

al55

New member
עוגת תפוזים שוקולד-לניצול חלבונים

עוגה שתמיד אני אופ כשנשארים לי חלבונים העוגה הכי אהובה על הבן שלי. החלפתי את השוקולד הקצוץ בשוקולד צ'יפס. מתכון: עוגת תפוזים ושוקולד-רוני ונציה רכיבים: 100 גרם שוקולד מריר משובח 2 כוסות קמח לעוגות ("שטיבל" מס' 5) 1 כף אבקת אפייה 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן צמחי 3/4 כוס מיץ תפוזים טרי 2 קליפת תפוז מגוררת 7 חלבונים 1/4 כפית מלח אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 2. משמנים רק את תחתית התבנית, ומרפדים אותה בעיגול נייר אפייה (שימו לב: לא משמנים את דפנות או את גליל התבנית). 3. קוצצים את השוקולד לשבבים קטנים בסכין גדולה. 4. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה גדולה ורחבה. מוסיפים 2/3 כוס סוכר ואת שבבי השוקולד, ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וקליפת התפוז. מערבבים בכף עץ (או במערבל חשמלי), עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. 5. בקערת מערבל גדולה אחרת, מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית-גבוהה, לקצף לבן ורך. בהדרגה מוסיפים את השליש הנותר של כוס הסוכר, ומקציפים לקצף לבן, יציב וגמיש. 6. מערבבים כ- 1/8 מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הקמח. לאחר מכן, מקפלים פנימה את יתר החלבונים בעדינות. 7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ 50-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב- שחום, קפיצית למגע, וכשמחדירים קיסם פנימה - הוא יוצא נקי. 8. מוציאים מהתנור ומייד הופכים את התבנית מעל לרשת (אם העוגה תפחה מעבר לדפנות, הופכים את התבנית, ומניחים את הגליל המרכזי מעל לצוואר בקבוק). משאירים אותה הפוכה במצב זה, עד שהיא צוננת לגמרי. בתום הצינון, מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ולגליל המרכזי, והופכים את העוגה מעל לצלחת הגשה. אופן ההגשה: פורסים בעזרת סכין משוננת, ומגישים בליווי פילטים של תפוזים (פלחים ללא הקליפה הלבנה) בצד, עם עלי מנטה (לא חובה). הערות: עוגת נהדרת, קלילה ולחה, עשויה רק עם חלבונים, המראה של שבבי שוקולד כהה, הטעם המרענן של התפוז והארומה הנודפת מקליפתו, שובים את כל החושים. תבנית סיר פלא בקוטר 25 ס"מ ובגובה 10 ס"מ (רצוי עם תחתית נשלפת) פרווה. מקור המתכון: רוני ונציה
 

al55

New member
לחמניות סובין וקמח מלא.

המתכוןשלי של לחם מקמח מלא הורדתי כוס מהקמח המלא והוספתי כוס סובין חיטה. לא הוספתי גרעינים וזרעוני פשתה, כמות הבצק ל-12 לחמניות. לחמניות בריאות וטעימות
 

al55

New member
מתכון: לחמניות סובין וקמח מלא

מתכון:לחמניות סוביןוקמח מלא-al55 3 כוסות קמח מלא 1 כוס סובין חיטה 4 כוסות קמח לבן רגיל 2 כפות גלוטן 1 כף מלח 2 כפות דבש 1 כף סוכר 3 כפות שמרים 1/2 3 – 3 כוסות מים פושרים 1/2כוס שמן קנולה אופן ההכנה : להכניס את כל החומרים היבשים לקערה לערבב, להוסיף את המים ללוש ולהוסיף את השמן בזרם דק לבצק. להוסיף עוד מים במקרה הצורך. להתפיח עד הכפלת הנפח, להוציא אויר ולהתפיח שוב. לאחר שהבצק תפח פעמיים,לחלק אותו ל-- 12. לעצב לחמניות ולהתפיח עד להכפלת הנפח, להרטיב את פני הלחמניות במים לפזר מעל סובין חיטה. להניח בקרקעית תנור חם תבנית קטנה עם מים רותחים להכניס את הלחמנית ולאפות בחום 160 מעלות עד לצבע חום. להוציא את תבנית המים 10 דקות לפני תום האפיה
 

מיכל63

New member
אלונה../images/Emo24.gifתודה לך על התמונות

הטעימותתתתתתתתתת
ועל ההשקעה
יצא לך מדהים כרגיל
 

monday

New member
אלונה את מדהימה כרגיל ../images/Emo24.gif ../images/Emo45.gif

עם המאפים שלך...יצא לך מעולה ונראים נפלא העוגות והלחם בכלל מקצועי אז תגידי מי השפית כאן??? בטוח את ולא אני אני רק בתור חובבת ולא מקצועית...
 
למעלה