שבלולי שוקולד וניל
לא היה לי אבקת סוכר לכן השתמשתי בחצי כוס סוכר לפריך ויניל ו-1/3 כוס לשוקולד. עוגיות חיתוך – שבלולי שוקולד-וניל תפוז נהדרות בצק פריך וניל: 100 גר’ א. סוכר (1 כוס)- 200 גר’ חמאה 300 גר’ קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח בצק פריך שוקולד: 100 גר’ א. סוכר 180 גר’ חמאה 320 גר’ קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר’ שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מ-1/2 פרי :החומרים להכנת עוגיות חיתוך מסוג זה, אנו מכינים שני בצקים שונים. האחד של שוקולד והשני של וניל, להם מוסיפים מעט גרירת תפוז, שבחמיצותה מקבלים איזון של הטעמים. אותם מרדדים בנפרד ומחברים בעזרת חלבון ביצה, יוצרים גלילים שמהם פורסים פרוסות דקות שאותן אופים עם דקורציות שונות ומגוונות. בצק וניל: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, מלח וקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד. בצק שוקולד: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח ומלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. הרכבה: 1. מרדדים את הבצק פריך וניל למלבן במידות 30*40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על-גבי בצק הווניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך, מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על-גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפ' החדר ומאפסנים בקופסא אטומה. 7. העוגיות נשמרות אטומות כ-3 שבועות. טיפים: 1. את השוקולד מוסיפים לאחר הוספת החלמונים ולא לאחר הקמח בכדי למנוע היווצרות גושים. 2. כל החומרים היבשים חייבים להיות מנופים. :אופן ההכנה
לא היה לי אבקת סוכר לכן השתמשתי בחצי כוס סוכר לפריך ויניל ו-1/3 כוס לשוקולד. עוגיות חיתוך – שבלולי שוקולד-וניל תפוז נהדרות בצק פריך וניל: 100 גר’ א. סוכר (1 כוס)- 200 גר’ חמאה 300 גר’ קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח בצק פריך שוקולד: 100 גר’ א. סוכר 180 גר’ חמאה 320 גר’ קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר’ שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מ-1/2 פרי :החומרים להכנת עוגיות חיתוך מסוג זה, אנו מכינים שני בצקים שונים. האחד של שוקולד והשני של וניל, להם מוסיפים מעט גרירת תפוז, שבחמיצותה מקבלים איזון של הטעמים. אותם מרדדים בנפרד ומחברים בעזרת חלבון ביצה, יוצרים גלילים שמהם פורסים פרוסות דקות שאותן אופים עם דקורציות שונות ומגוונות. בצק וניל: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, מלח וקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד. בצק שוקולד: 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח ומלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. הרכבה: 1. מרדדים את הבצק פריך וניל למלבן במידות 30*40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על-גבי בצק הווניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך, מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על-גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפ' החדר ומאפסנים בקופסא אטומה. 7. העוגיות נשמרות אטומות כ-3 שבועות. טיפים: 1. את השוקולד מוסיפים לאחר הוספת החלמונים ולא לאחר הקמח בכדי למנוע היווצרות גושים. 2. כל החומרים היבשים חייבים להיות מנופים. :אופן ההכנה