שביתת פישפושים??

נעה59

New member
שביתת פישפושים??../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

זה כבר כמה ימים שהקטנה לא מוכנה להתפשפש כמעט בכלל אני רואה את הסימנים לוקחת לגיגית ונתקלת בסירוב מוחלט מניחה על המזרן ו-פשפוש לא ממש נראה לי שאנחנו בדרך לשן שזו הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה... מה עושים??

big lul

New member
בת כמה היא?

ניסית בגינה או במקום אחר? וכמובן שאם את חושבת שהיא צריכה, לא לשים על המזרון, אלא על הרצפה עד שהיא עושה
אני מאז הסירובים פשוט שמה אותו בגינה בלי מכנסיים...

נעה59

New member
היא בת חצי שנה...

לצערי אין לנו גינה, למרות שזו השאיפה..
אז בנתיים היא עוד לא במצב של לשים אותה על הרצפה, אני שמה תחתיה חיתול טטרה או משהו בסגנון אבל עדיין... היא מפשפשת בגיגית כבר די הרבה זמן... אני אנסה להזיז למקום אחר אולי זה יעזור...

big lul

New member
היא התחילה לזחול?

כי זה השלב שמתחילים גם הסירובים לרוב. בקשר לרצפה - כמובן שזה יכול להיות גם מגבת או כל אמצעי ריפוד אחר. אם אני חושבת על זה אפשר אפילו מקום קבוע (במקום גינה?) ששם את שמה אותה לאחר סירוב (להעמיד בפינה?). אצלנו מגיל חצי שנה כבר כמה חודשים שהוא מוכן להתפשפש בקערה רק אחרי שינה. לגבי השאר אנחנו כל הזמן מחפשים דרכים יצירתיות...

נעה59

New member
היא בהתחלה..

זוחלת יופי ברוורס ולצדדים וטיפה גחון לא משהו שממש מאפשר לה עצמאות... (אולי קצת) לא ממש הבנתי את עניין הלשים במקום מסויים אחרי שמסרבת... אם באמת אין לה? המטרה היא ללמד אותה לא לעשות על המזרן?

big lul

New member
באופן טבעי הם מתחילים להימנע

מעשיית פיפי-קקי במקומות ייעודיים ומתחילים לעשות על הרצפה. הם מפתחים העדפה לא לעשות על המיטה/כיסא/הורים/ספה/סבים וכו'. לכן אם נראה לך שיש לה והיא מסרבת, עדיף להוריד לרצפה ולא למזרון. כמובן שלא לנצח אלא רק כדי לראות אם היא עושה שם או לא. הרעיון של מקום קבוע עלה לי עכשיו בראש ונראה לי שזה משהו בסגנון של עיתונים שמלמדים גורים לעשות צרכים. אני יודעת שיש כאלה שעושים את זה. תראי אם זה מדבר אלייך.

נעה59

New member
היא דווקא התחילה לעשות עלינו די חופשי..../images/Emo4.gif

עד עכשיו היא הייתה ממש ברורה כשהיא הייתה עלינו והיה לה פיפי ועכשיו אני חוטפת שפריץ לפחות פעם ביום (וגם אבא שלה..) היום אפילו לראשונה מאז ומעולם היא פשפשה במנשא..
אמנם היה טיול די ארוך אבל היא פשפשה לפני וכבר עשינו טיולים ארוכים.. אולי זה קשור להתחלה של המוצקים?? האמת שהיא הייתה יותר עם חיתול מאז שהתחלנו כי קצת הלחיץ אותי הקקי בהתחלה, הוא היה פתאום לא צפוי... אבל חזרנו לשגרת בלי חיתולים והכל היה בסדר , ועכשיו פתאום...

big lul

New member
זה לא הולך בקו ישר...

יש עליות וירידות והדרך לעצמאות רצופה היא מכשולים רבים (בעיקר בתקשורת). אני מדברת ממרום עשרה חודשים שפתאום לאחר תקופה ארוכה של שביתות ופספוסים שמתי לב שהוא כבר כמעט לא עושה פיפי אלא על הרצפה (כן מכנסיים או לא מכנסיים לא ממש משנה לא). השינויים בסביבות גיל חצי שנה היו מאוד מבלבלים אצלנו עם השני, אבל הוא ילד מאוד עצמאי באופיו וזה כנראה קשור. אבל גם הזחילה והמעבר למוצקים תרמו את שלהם ללא ספק. וכמובן שזה יכול להיות גם קשור לשיניים או לאיזה וירוס חולף.

גבוששש

New member
את יכולה לתת לה להתעסק עם משהו

תוך כדי, איזה חפץ. זה הגיל שגם אצלנו התחילו הסירובים ועדיין נמשכים...

למעלה