שבוע 39 שאלה

פיצי44

New member
שבוע 39 שאלה

היינו עכשיו אצל הרופאה והיא אמרה שלא נראה לה שאני אלד לפני התל"מ (שהוא 14.2)...אוף! גם אמרה שבמידה ואני לא אלד עד שבוע מהתל"מ, הם מציעים זירוז. למה צריך לחכות שבוע מהתאריך??? פתאום חשבתי ושכחתי לשאול אותה.

היי פיצי

נתחיל בזה שהרופא לא יכולה לקבוע אם הלידה תתעכב או לא... כי כל יום ממצב של כלום גמור יכולה להתפתח לידה... אז הנה קצת תקווה :) דבר שני, הזמן הכי מוקדם לזירוז הוא שבוע 41, יש בתי חולים שמחכים גם יותר מאוחר מזה, פשוט כי לא נשקפת סכנה לעובד... ה-שאלה, למה את רוצה שיזרזו לך? זה בהכרח עושה לידה יותר מסובכת ממה שאמורה להיות... זה להחזיק ממש ממש עוד קצת... בהצלחה חמודה... מארש

כי את שוכבת בבית חולים

עם עומס ולחץ, עושים לך בדיקת פתיחת כל שעה, מכניסים לך תרופות, הגוף נכנס לסטרס... במקום לחכות בבית, ברוגע ובשלווה עם בעלך, להעביר את השלב הלטנטי באווירה נעימה... בלי לחץ, בלי התערבות... זירוז מאיץ את התהליך הטבעי שהגוף אמור לעבור בזמן שלו... ואני הכי לא טבעית ומעופפת... אבל נשאר עוד ממש ממש טיפה, להשאר בפנים העובר לא ישאר... זה ממש ממש ממש עוד טיפה... שיהיה לך ברור, אני יחד איתך בייאוש... גם אני עברתי את התל"מ הייתי אמורה לזרז היום, אבל פתאום נשאלה אצלי השאלה למה לסבך את מה שאמורלבוא טבעי... כל מקרה, מה שתחליטי, אני מאחלת לך את הלידה הכי קלה ומדהימה ב-ע-ו-ל-ם :) ואם את צריכה תמיכה, גם אני פה איתך אחרי התל"מ... את יודעת צרת רבים וזה :p

תות קטן

New member
היי פיצי

בהריון הראשון הייתי בשבוע 41+4 כשהלכתי באותו הבוקר שוב לביקורת הריון עודף, נאמר לי שאין ממש סימנים ושאגיע לזירוז בבוקר שלמחרת. הגדולה שלי נולדה באותו היום בלילה ללא זירוז...לא תמיד יש סימנים. לא זורזתי באף אחת מהלידות (שתיים), אבל כל בית חולים והמדיניות שלו. השיליה מתחילה להזדקן לאחר שבוע 40 ויש בתי חולים שלא לוקחים סיכון, יש כאלה שמחכים עד שבוע 42. אני חושבת שהמדיניות הרווחת היום היא לא להמתין כ"כ הרבה אבל לתת סיכוי בכל זאת. בהצלחה!!

דפידולה

New member
פיצי יקירה
הרופאה שלך לא נביאה וגם לא את

אף אחד לא יכול לדעת מתי בדיוק יגיע רגע הלידה. על סמך מה היא אומרת לך דבר כזה? לידה יכולה להתפתח בכל רגע צפוי ואפילו רגע אחרי שאת יוצאת מבדיקה ממנה כשהיא אומרת לך משפט כזה. וגם לגבי הזירוז, אין שום סיבה לזרז שבוע אחרי התל"מ אם כל הפרמטרים תקינים. הרי אחרי התל"מ את מתחילה לעשות מעקבים צמודים כדי לשמור עלייך ועל התינוק, ואם הכל בסדר, אין שום סיבה לרוץ קדימה. הגוף יכול לעשות עבודה נפלאה ומהממת בזמן שלו, ואין צורך להאיץ אני מציעה לך בחום גדול, לקחת לעצמך עכשיו משימה.... לשכוח את כל מה שהרופאה אמרה לך ולנסות להוציא מהגוף ומהראש רעשים ולהכניס לשם שקט לפעמים דווקא מהמקום של הלחץ הגדול הזה והרצון הכל כך גדול "להספיק" ללדת בזמן, הלידה מתעכבת. עודף סטרס בגוף (אנדרנלין) ידוע כמעכב לידה, ולכן חשוב לי כל כך שתצליחי להשקיט את כל הרעשים האלו, ולהכניס את הגוף לשקט ואם את לא מצליחה, אז אפילו הייתי מציעה לך לעשות זאת בצורה יזומה אצל מטפל אלטרנטיבי, ובנוסף, תפנקי, תפנקי, תפנקי את עצמך, ותעשי כל מה שעושה לך טוב ורגוע, את יודעת הכי טוב מה טוב לך

פיצי44

New member
תודה ו....

הרופאה אמרה שזה יכול לקרות בכל רגע אבל גם אמרה שלפי המיקום הנוכחי של הראש והסרביקס ושזאת לידה ראשונה, היא מעריכה שזה יקרה אחרי התאריך. היא לא התרגשה מזה בשום צורה וגם היתה ממש מקצועית. אין לי שום טענות כלפיה. היא לא היתה נחרצת בעניין אלא רק רצתה כנראה שאני אנמיך צפיות לגבי זה שאני רוצה שהוא יבוא מחר (אם לא עכשיו...!).. אני בבית מעכשיו, נחה הרבה, לא בסטרס אבל מנסה לחשוב מה אפשר לעשות כדי שיבוא קודם....

שרון 115

New member
מי אותה להיות בורא עולם??? לא אוהבת אנשים

כאלו זה שיא הגאווה לומר דבר כזה לידה יכולה להתפתח תוך דקות כל אחת והגוף שלה

פיצי44

New member
היא רק חוותה את דעתה

זה מה שאני רוצה מרופא שמטפל בי. שלא רק יפענח תוצאות. לא בשביל זה אני צריכה את הרופאים. אני בעצמי רופאה צעירה ורואה את שני צידי המטבע.

מוזר שהיא אומרת דבר כזה.

זה הרי יכול להשתנות משעה לשעה. אני מציעה לך להנות ממה שנותר מההריון, ולא לתת לכל מיני אמירות מחלישות לחדור אלייך. אגב, אפשר גם ללדת בסוף שבוע 42, בלי זירוזים רק צריך להיות במעקב.

מוסיק1

New member
היי

תראי רופאים רוצים שיהיו כמה שיותר לידות טבעיות זה הכי בריא לאמא ולעובר בגלל זה מחכים ורוצים שזה יקרה לבד אז את צריכה סבלנות אפילו שבסוף ההריון כל יום נראה כמו נצח אבל אולי תקבלי את התאריך היפה 14.02 יום האהבה חחחח שיהי לך המון המון הצלחה ועם זה לא יקרה אז יעשו זרוז שזה גם לא נוראי כמו שמתארים את זה

שרון 115

New member
את רופאה אז אין טעם לשכנע אותך

זירוז זו התערבות שלרוב היא מיותרת אם אין מצוקה עוברית ואין סכנה לאם למה לזרז? לא עדיף לתת לטבע לעשות את שלו??

אפשר לענות על זה בכמה צורות

בכל מיני רבדים תכלס - סטטיסטית - זה הולך יחד עם שיעורים גבוהים של ניתוחים קיסריים וסיבוכים אחרים

זירוז זה הפעלת לחץ על הרחם

על העובר, על מערכות שאמורות לפעול היטב באופן טבעי. לחץ כזה עלול לגרום למצוקה עוברית יותר מצירים טבעיים- כי צירים טבעיים הם הדרגתיים ומותאמים לעובר וליולדת. כל התערבות היא דבר נפלא שצריך לברך עליו, כשהיא נצרכת. כל התערבות עלולה להפוך לדבר רע מאוד כאשר היא לא נצרכת. באופן כללי אני מאמינה שקצב הלידה הטבעי מוכתב ע"י הגוף והנפש של היולדת במצב הספציפי בו היא נמצאת באותו זמן, עם העובר הספציפי שברחמה, ועם עברה המיילדותי הספציפי. כל התערבות יכולה לשנות את המאזן הרגיש הזה ע"י שינוי בהפרשת ההורמונים הטבעית. כל שינוי, הכוונה- אפילו הכנסת אינפוזיה- אם אצל היולדת הספציפית הזו יש לזה השפעה נפשית עליה. ברור שזירוז זה התערבות הרבה יותר עוצמתית ומשפיעה, ומשבשת תהליכים טבעיים. יש לה גם השפעה ישירה על העובר ומצבו הפיזי, ועל הרחם ומצבו. צריך להבין שברגע שהתחלת להתערב ולהשפיע- ודאי בהתערבות קיצונית כמו זירוז שלא בזמנו- המהלך הטבעי נתקע/משתבש ואז את עלולה להגיע, חלילה, אפילו עד מצב של תלות מוחלטת ברפואה בשביל ללדת, מה שלא היה קורה באופן טבעי בקצב הנכון לך ולתינוקך- ללא ההתערבות הראשונית הזו. לכן- כל התערבות צריכה להישקל: האם הכרחית או עניין של נוחות זמנית למישהו. האם נצרכת כי הלידה באמת לא מתפתחת בזמן הנכון? או שמא מישהו מנסה לשנות סדרי טבע ללא צורך אמיתי? ושוב אני מדגישה- כאשר הזירוז נדרש- הוא דבר טוב וחשוב שיש אותו, אבל כאשר הוא מיותר- הוא עלול לגרום הרבה נזקים/מפלי התערבויות מיותרים ואף לגרום לסיום הלידה באופן מכשירני/ניתוחי בסופו של דבר.

למעלה