שבוע שעבר הכנתי קוסקוס טוניסאי

אילנית12

New member
המתכון לקוסקוס../images/Emo3.gif

קוסקוס טוניסאי החומרים: קילו סולת 2 כוסות מים 2 כפות שמן מעט מלח 3 כוסות מים. ההכנה: ממלאים את הסיר הגדול(נקרא בורמה)עד מחציתו במים או במרק הקוסקוס. שופכים את הסולת לתוך קערה גדולה(נקראת קינקה),צרים במרכזה גומה,יוצקים לגומה כוס מים. מערבבים בכף היד את הסולת והמים עד שיווצרו גרגרים אחידים.אם הם לא אחידים,להוסיף תוך טיפטוף ובהדרגה, עוד כוס מים, ממשיכים לערבב עם כף היד,עד לקבלת גרגרים אחידים. מכניסים את הגרגרים לתוך מסננת הקוסקוס(נקראת רולבל).זו המסננת עם החורים הגדולים שנראים כמו דף ממחברת חשבון. מערבבים ומועכים בכף היד בלחיצות קטנות,כך שכל הסולת תעבור מבעד למסננת,בצורת גרגרים קטנים ועדינים מאד. שופכים את הגרגרים לתוך הסיר המחורר של הקוסקוס(נקרא קישכש). מניחים את הקישכש על הסיר הגדול עם המים הרותחים או המרק,ומכסים היטיב במכסה. הקוסקוס צריך להתבשל באדים בלבד,להיזהר שתחתית הקישכש לא תיגע במים. לאחר 20 דקות מוציאים את הקישכש ושופכים את הסולת לקערה.יוצקים 3 כוסות מים,תוך טיפטוף ועירבוב בכף היד,ומפזרים מלח ושמן.משפשפים את הגרגרים בין שתי כפות הידיים לקבלת גרגרים קטנים ועדינים.מחזירים לקישכש וממשיכים לאדות עוד 20 דקות.אם הסולת עדיין קשה,יש להוסיף עוד חצי כוס מים. אם היא לחה מדי,שמים אותה לזמן מה בחוץ,כדי שהמים יתאדו. אם רוצים גרגרים עדינים מאד,מעבירים את הסולת ,בשלב השני,שוב דרך הרולבל(המסננת הגדולה),וכמו מקודם,מעבירים אותה דרך המסננת בלחיצות ומעיכה.המרוקאים מוסיפים לקוסקוס המוכן מעט כורכום. מקור "זברה" ממתכונים נט מקור התמונה:אילנית12 אילנית:יצא טעים מאוד ________________________________________
 

אילנית12

New member
ברוקלי וכרובית מאודים.

ברוקלי וכרובית מאודים/אילנית12 פרחי ברוקלי וכרובית מלח פלפל שחור שום כתוש. לאדות את הברוקלי והכרובית בסיר אידוי, בינתיים לערבב בקערה מלח פלפל שום כתוש.(אפשר גם כמה טיפות של שמן זית) לאחר שהירקות התאדו, לשים בצלחת לשפוך את התערובת שהכנו. טעים ובריא.(אפשר להוסיף עוד סוגי ירקות). עצמי.
 

אילנית12

New member
סלט חצילים../images/Emo3.gif

סלט חצילים/אילנית 1 חציל קלוי טחינה גולמית בערך כף שום לפי הטעם פטרוזליה כמה זיתים מגולענים מיץ מלימון טרי שמן זית בערך כף פלפל שחור. ההכנה:לטחון הכול בקוצץ או מעבד,אם התערובת יבשה,להוסיף מיץ לימון ,או שמן זית. עצמי.
 

אילנית12

New member
סלט גזר

סלט גזר /אילנית12 גזר מבושל מעט שמן מיץ לימון שום קצוץ שום כתוש מלח פפריקה חריפה/מתוקה. מערבבים את כול החומרים. מתקנים תיבול. עצמי.
 

yifatushc

New member
אילנית, איזה הספק מרשים ../images/Emo3.gif../images/Emo67.gif

הכל נראה מה-זה-טעים. קודם כל, ישר קרץ לי הקוסקוס (דם חצי טוניסאי, זה ממש בגנים!
), וגם הסלטים והעוגה נראים חבל"ז.
יפעת
 

Rebeccan

New member
איזה כייף ... הכל ../images/Emo39.gif

לכרובית וברוקולי - תוסיפי טפטוף של לימון או פשוט להכין ויניגרט לימוני, ואז לטףטף מעל הירקות - נפלא פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

נירהמ1

New member
עשית אותי רעבה - הכל נראה נפלא../images/Emo3.gif

תשאירי לי עוגה לקפה. במקום לנסוע הביתה אני באה אלייך.
 

אילנית12

New member
תוכי,בטח גם את יכולה להצטרף../images/Emo140.gif

____________________________________________________________________
 
למעלה