המתכון לקוסקוס../images/Emo3.gif
קוסקוס טוניסאי החומרים: קילו סולת 2 כוסות מים 2 כפות שמן מעט מלח 3 כוסות מים. ההכנה: ממלאים את הסיר הגדול(נקרא בורמה)עד מחציתו במים או במרק הקוסקוס. שופכים את הסולת לתוך קערה גדולה(נקראת קינקה),צרים במרכזה גומה,יוצקים לגומה כוס מים. מערבבים בכף היד את הסולת והמים עד שיווצרו גרגרים אחידים.אם הם לא אחידים,להוסיף תוך טיפטוף ובהדרגה, עוד כוס מים, ממשיכים לערבב עם כף היד,עד לקבלת גרגרים אחידים. מכניסים את הגרגרים לתוך מסננת הקוסקוס(נקראת רולבל).זו המסננת עם החורים הגדולים שנראים כמו דף ממחברת חשבון. מערבבים ומועכים בכף היד בלחיצות קטנות,כך שכל הסולת תעבור מבעד למסננת,בצורת גרגרים קטנים ועדינים מאד. שופכים את הגרגרים לתוך הסיר המחורר של הקוסקוס(נקרא קישכש). מניחים את הקישכש על הסיר הגדול עם המים הרותחים או המרק,ומכסים היטיב במכסה. הקוסקוס צריך להתבשל באדים בלבד,להיזהר שתחתית הקישכש לא תיגע במים. לאחר 20 דקות מוציאים את הקישכש ושופכים את הסולת לקערה.יוצקים 3 כוסות מים,תוך טיפטוף ועירבוב בכף היד,ומפזרים מלח ושמן.משפשפים את הגרגרים בין שתי כפות הידיים לקבלת גרגרים קטנים ועדינים.מחזירים לקישכש וממשיכים לאדות עוד 20 דקות.אם הסולת עדיין קשה,יש להוסיף עוד חצי כוס מים. אם היא לחה מדי,שמים אותה לזמן מה בחוץ,כדי שהמים יתאדו. אם רוצים גרגרים עדינים מאד,מעבירים את הסולת ,בשלב השני,שוב דרך הרולבל(המסננת הגדולה),וכמו מקודם,מעבירים אותה דרך המסננת בלחיצות ומעיכה.המרוקאים מוסיפים לקוסקוס המוכן מעט כורכום. מקור "זברה" ממתכונים נט מקור התמונה:אילנית12 אילנית:יצא טעים מאוד ________________________________________