שבוע טוב.

estersh

New member
RAINBOW

עייף, תהיה זהיר. עד כמה שידוע לי הריינבאו זו כת. יש אצלי הרבה חומר על הכתות, אז אם מעניין אותך לשמוע על הריינבאו, תאותת לי (תכתוב פה) ואני אחפש את החומר שקשור לקבוצה הזאת. כל טוב אסתר

Le Fay

New member
כת, כת - אבל יופי של אנשים ../images/Emo24.gif

תענוג לפגוש אותם בחוף תענוג לשחק איתם כדורגל בחול והכי תענוג כשהם מביאים גיטרה ודרבוקות ומצטרפים לשעתיים-שלוש לקומזיץ. בעצמי יותר מדי קפיטליסטית ויותר מדי חובבת בשר כדי להצטרף לריינבו (אפילו למסע רוחני של ארבעה ימים במדבר) אבל להתפעל מהם, ממש לא קשה!

תחפשי ותביאי.

זה בטוח יעניין את כולנו. ריינבו זה כת בדיוק כמו הצימחונים וטבעונים למינהם. אגב, שמתם לב שהמילה כת היא המילה הכי מפחידה (לפחות כך היא אמורה להיות) בעולם. זהירות כת לפניך! מה הם יעשו? יאכלו אותו? יהרגו אותו? ישתפו לו את המוח? יאללה יאללה, אפשר לחשוב. אסתר חמודה, אל תדאגי לעייף, הוא כבר היה בכת, וזאת כת ש*כן* שותפת את המוח היטב היטב מהילדות, ולצאת ממנה זה כמו קריעת ים סוף. >ספל חמאה הייתה מייסדת כת אם זה לא היה נראה לה טפשי לחלוטין<

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif כשרצו ללעוג לריינבו

כינוי הגנאי הכי קשה שהצליחו להדביק להם היה "מחבקי עצים". נו, אז אני שואלת אתכם, כמה גרועים יכולים להיות אנשים שמחבקים עצים? וזה משהו שמצאתי עד שהיא תחפש ותמצא: שני ריינבו וחבר מתייבשים על החוף אחרי שחיה (וסליחה על איכות הסריקה).

veggie

New member
אל דאגה. את כבר חברה בכת.

לפי הגדרתך שצמחונות היא כת. את חברה בכת שהעיקרון שלה הוא אי-פגיעה בבני אדם. לא ? לפי הגדרתך, כל האנשים שמחרימים סחורה גרמנית מאוגדים בכת. צמחונות/טבעונות היא סירוב ליטול חלק בפגיעה בבעלי חיים. איפה פה הכת ?!

Le Fay

New member
בתור מישהי שמחרימה

תוצרת גרמנית, יכולה להודיע לך שאנחנו ממש לא מאוגדים... (אבל יש לנו סממנים בולטים של כת: אנחנו מתנהגים מאד מוזר בחברות להשכרת רכב ולא יוצאים עם בעלי מרצדס ספורט).

estersh

New member
RAINBOW - תיקון טעות

צר לי מאוד. טעיתי. הריינבאו אינה כת. עבדתי בעבר תקופה קצרה מאוד בארגון, שבין שאר פעולותיו, הוא מרכז מידע רב על הכתות. הטעות שלי נבעה מכך שזכרתי שיש שם חומר רב על הריינבאו. אך בדיקה קצרה העלתה שיש חומר רב עליהם משום שהארגון בדק אם מדובר בכת. אך הם החליטו שלפי הממצאים אין מדובר בכת. אין במקום אלמנטים שיש ברוב הכתות כמו ההיררכיה, סחיטה כספית ושטיפת מח. כל טוב אסתר

estersh

New member
לייזר, יש לי בקשה

היות ואני יודעת שלא תמיד אנשים קוראים את כל ההודעות הנמצאות בכל אשכול, אני מבקשת שתמחוק את ההודעה הראשונה שלי על הריינבאו. כתבתי שם הודעה שמקורה בטעות שלי ולא הייתי רוצה שיהיו כאלה שיקראו אותה ללא התיקון. לא שאני חושבת שיהיה משהו שיקבל את דברי הראשונים כמות שהם וגם יפעל לפיהם, אבל בכל אופן... (למען הרוגע שלי, שאדע שלא הטעתי אחרים) מקווה שתענה לבקשה אסתר

אסתר,

האם בדקתם מה נסגר עם בני ברוך? כי לפי עניות דעתי זו כת כשרה למהדרין. וכל עוד רק אבא שלי משתייך אליה- לא אכפת לי. אבל עכשיו הדבר הזה אכל גם את אחותי וזה מתחיל למצוא חן בעיני פחות, פחות ופחות. אם לארגון עליו את מדברת לא ידוע עליהם- אני מבקש שתפני אותם ושיבדקו, אם לא קשה. יום טוב יונה

estersh

New member
אתה צודק!

הנושא של בני ברוך נבדק וזו כת לכל דבר (המקבילה של "המכון לחקר הקבלה"). זו כת שמשעבדת את הנכנסים אליה. היא עושה זאת במסווה דתי, אך יש חומר רב שמוכיח שזו לא כוונתה. המבחן הוא עד כמה אישיות האנשים משתנית: השפה, הלבוש, הניכור כלפי המשפחות וכו´ הפעם בדקתי את הנושא לפני שעניתי.

אהה.

אז תארי לעצמך, אבא שלי חבר בבני-ברוך, בגלל זה גם עברנו מצפת לבני ברק, כל החיים נעים סביב חיי הקהילה, ולאחרונה אחותי גם נכנסה לענין. מה יהיה?..

דידית

New member
יונה נתקלתי בהם ליד הבית של ההורים

יש להם שם מגרש גדול ושם הם מנהלים את חיי הקהילה שלהם. הקטע איתם זה שהם לא נותנים לאף אף אחד להכנס רק למי שהם מכירים. ויש להם טקסים עם נרות וכל מיני קטעים משונים. לדעתי אם אבא שלך משתייך להם אז הוא לא משתייך לכת החרדים כי זה משהו אחר.

אין להם שום טקסים עם נרות.

זה א´. ב´- הם עברו משם כבר מזמן, לפני איזו שנה. ג´- הם לא חרדים ומתיחסים לחרדים (בעגתם- "דומם דקדושה") בזלזול רב. ד´, והחשוב ביותר- כוס אמא שלהם המלוכלך והמדמם!

estersh

New member
ויותר מדויק,

הריינבאו אכן אינה כת, כי אין בה גורו או מקום מרכזי שאליו מגיעים, שאלה תנאים בסיסיים להגדרת קבוצה ככת. אך מאפייני כת מסוימים יש ויש. לדוגמא: נטישת החיים הרגילים, חוסר יצירתיות בחלק הנורמלי של החיים, ריחוק מהמשפחה והסובבים, אני נטילת אחריות וריחוף. (כך שאפשר אולי כן להגדיר את הריינבאו כשייכת לכתות של העידן החדש.)

אין ספק שזוהי בריחה מהמציאות.

אך לפי דעתי באם מגבילים את זמן הבריחה ולוקחים קצת חופש זה יכול להיות מדהים.

Le Fay

New member
ושכחת את שיתוף הקניין...

אבל זה בוודאי אומר שגם הקיבוצניקים חברים בכת. רוב הריינבו שמכירה דווקא מתפקדים גם במה שאת מכנה "החיים הנורמאליים", אבל לא מפנימים את כל הערכים שנלווים לזה, ודואגים להישלף מזה מפעם לפעם (זוגות עם ילדים לא בדיוק גרים בזולה על החוף).

ע"פ המכוניות שהיו שם בחוץ....

רוב החברה חיים גם ואפילו טוב בחיים הנורמאלים אך ישנם גם המקרה הפוך של כאלה שנראה שאין להם כלום. ואני שואל אתכם מי יכול לקחת לו כך חופש מהחיים בכדי להיות חלק מהנ"ל ? או מי שיש לו ( כסף ואפשרות לקחת חופש מהחיים לחודש לדוגמא) או מי שאין לו (ואז לא משנה מה הוא לא עושה )

למעלה