שבוע טוב.

דידית

New member
יום שבת,

אני הולכת לי על הטיילת בתל אביב עם חברה, אני רואה קבוצה של 20 איש יושבים על הרצפה וכולם עם כתם איפור צהוב על האף. אני רואה שלט שכתוב עליו "ארי קרישנה" והם יושבים שם ושרים שעה את אותם מילים "ארי קרישנה קרישנה ארי" תגובה ספונטנית שלי זה תזהרי, הם כת אל תתקרבי אליהם אבל אחר כך אמרתי מה? ממה אני מפחדת? עברתי שטיפות מוח חזקות יותר מה הפחד מכת? הם מתחילים להסביר לי שארי קרישנה הוא האלוהים ואני אומרת להם ומה הוא רוצה ממכם שתעשו? הם אומרים לי אנחנו מתפללים אליו. אני שואלת כמה פעמים ביום? כמה זמן? הם עונים לי מתפללים בבוקר שעתיים... אני מתחילה לצחוק ואומרת: וואללה הדת "שלי" עשתה לי הנחות. בקיצור מה שמצאתי זה אנשים חמודים, נחמדים, עדינים, אוהבי שלום מרבי מדיציה ויוגה וקצת קצת מחורפנים יותר מדי עם הקטע של ארי ואלוהים. דידית. <סי יו בהודו>

מי זה ארי?

לא ארי אלא הַרֵה. הַרַה היא אנרגיית האל (והַרֵה זו צורה של פניה, כמו "יא הרה"). קרישנה הוא האל וישנו כמו שהוא הופיע על כדור הארץ לפני כ5000 שנה, בצורתו הראשיתית והזכה ביותר. והדת שלך- אין מושג עד כמה הקלה איתך. כי הם, ואני רציני עכשיו, צמחונים, לא אוכלים ביצים, לא אוכלים דברים חריפים (מה שכולל גם בצל), לא אוכלים ולא שותים דברים שמכילים חומר מחרפן (כולל שוקולד, ואני כבר לא מדבר על קפה ותה), לא מעשנים, לא מזדיינים (רק לצֹרך הפריה, פעם בכמה שנים), לא רואים טלוויזיה וכו´ וכו´. על המנתרה "הרה קרישנה הרה קרישנה קרישנה קרישנה הרה הרה הרה רמא הרה רמא רמא רמא הרה הרה" חוזרים מתי שרק אפשר. כאשר מודטים על המהאמנתרה בלחש על מחרֹזת בת 108 חרוזים מעץ הטולאסי- זוהי ג´אפה. ויש גם מה שנקרא קירתאן, וזה כאשר שרים את המנתרה הזו יחד, עם כלי נגינה עד אבדן חושים. להמשיך בפירוט? באמא שלי, אפשר להשתגע! אבל ספרי איפה ראית אותם, בא לי לפגוש אותם. אחלה יום יונה

דידית

New member
../images/Emo45.gif

אם כבר בדיוק, אז באתר שצירפת זה נקרא : "הרא" בכל אופן הכי חשוב שהבנת אותי. איזה קטעים! הם לא בחרו לספר לי על כל הדברים האלה אבל תאמת מה שאהבתי זה שכל אלו שהיו שם היו אנשים שמחים ומאושרים יכלתי לראות את זה על העינים שלהם, הם ממש רגועים. והמנגינה שהם ניגנו היתה מאד מיוחדת ושלווה. היתה שם אישה בת 70!!! כולה מלאת קמטים עם גב מקופף אני מדברת איתה והיא מספרת לי שכבר 6 שנים היא מאמינה בקרישנה והיא אומרת לי עוד מעט אני ארקוד עם כולם. את? תרקדי? אישה בת 70? אחרי כמה דקות כולם שם קמו לריקוד קבוצתי והזקנה הזאת רקדה אולי שעה עם כולם פשוט קטע מהסרטים. בכל אופן אני לא הולכת לאמץ ללבבי כתות למיניהן הספיקה לי כת אחת בחיי ותפילות והתנזרויות הספיקו לי ל7 גלגולים בתור חתולה, כלב, כושי וארנב,אבל לקחת דברים נחמדים ממה שרואים זה תמיד נחמד. אם תרצה אני אתן לך את הכתובת של המקום שהם נפגשים שם פעם בשבוע. שרוול ודרבוקה מומלץ:) דידית.

אם כבר,

הכל הולך.... לא משנה איך אתה נראה. מה שכן עדיף כמה שפחות כי חיים באמצע שומקום וההגיינה לא משהו לא כדאי לבוא עם בגדים של ארמאני. וכל כלי נגינה מתקבל בברכה. מרידנג דרבוקות וסתם תופים קטנים גיטרות חלילים איריים וחלילים רגילים. קטעים
הייתי שם כמה שעות ונהייתי מדריך מוסמך.

estersh

New member
קרישנא

דידית, את אומנם יצאת מה"כת" שלך, אבל יצאת לחיים שפויים, משוחררים ומאושרים. הרבה מאוד מחברי הכתות יוצאים כשהם פגועים נפשית אל הכדורים, בתי החולים והטיפולים הפסיכיארים, אל סיוט שילווה אותם כל החיים. ולגבי הקרישנא: ישנו דו"ח על הכתות שחובר על ידי וועדה בינמשרדית, ושבבנייתו השתתפו אנשים מקצועיים ממשרד הרווחה, משרד החינוך, משרד הבריאות, צה"ל,השב"כ והמשטרה. הדו"ח הזה, "דוח תעסה גלעזר" פורסם אחרי חמש שנים של בדיקת הכתות. הוא לא מקיף את כל הכתות, אבל גם ככה יש בו מאות עמודים עם סקירת התופעה בכללותה וניתוח של מעמיק של 13 כתות. הקרישנא הוא אחד ש13 הכתות שנבדקו. והדוח יוצא עם מסקנות חמורות לגבי כולם.

נחמד עד שזה מגיע לכסף, נישואין...

יש הרבה כתות שנראות מאד נחמדות כלפי חוץ - כי רואים רק את המאמינים שבקצה שרשרת המזון וגם אותם רק בהיכרות שטחית. אני לא מומחית לכתות אבל בין היסודות בלא מעטות מהן, יש גורו שאוסף את פרי עמל מאמיניו החיים בפשטות רבה, וחי בראוותנות היסטרית. לא פחות חמור - בכתות שונות (לא כולן) מחתנים גברים ונשים לפי החלטות פנימיות של הכת, לא לפי החלטת הגבר ו/או האישה (נו, לא לכל דבר כזה קוראים כת...). לא תמיד זה מתחיל ונגמר כמו בריינבו, בהיפיות נטו, מדיטציות, שיתוף במזון והתחברות אוניברסלית לקוסמוס. מה שכן, לצופה מבחוץ ברחוב, זה נראה נחמד מאד - אין לו מושג לאן הולך הכסף שהמאמין המקסים אוסף, למי הוא נשוי ולמה ואיזה חובות מוזרות מטילים עליו. המאמינים המנוצלים הנאיביים נראים הרבה יותר נחמדים ברחוב, ממי שמנצל אותם ללא רחם בממסד המשומן שמאחוריהם.

לא הכל

יהודים עדיין לא ממהרים למסור את כל משכורתם לרב ואינם מורישים לו את כל רכושם, אלא מחויבים למשפחתם. יש נקודות שמזכירות כמו שאיפה לניתוק חוזרים בתשובה הנכנסים לזרם החרדי מחברים חילוניים קודמים, ועוד.

מעשר ????? צדקה ?????

הרי אלה חלק בלתי נפרד .......... עשר בשביל שתתעשר. ותשובה ותפילה וצדקה ......

Le Fay

New member
לתת את זמנם ביד הרב ולסמוך על השם

שידאג לפרנסה - זה שונה בהרבה מלהעביר את רכושם לרב?

למה לא חשבת על כך ?

פעם הבאה קחי 2 דקות למחשבה עמוקה.... סתאאאאאם, השיעמום . או הציפיה לטיש ....

למעלה