אהבה במטבח של שרון
New member
שבוע טוב קבלו מתכון בריא ומנצח לפיצה ../images/Emo97.gif
פיצה ביתית בריאה/שרון קונפורטי-עמיר תתפלאו אבל יש דבר כזה – פיצה טעימה,איכותית, קריספית ובריאה בצק המורכב מ 50% קמח מלא. גבינה צהובה 9% ורוטב משגע מעגבניות טריות. השבוע נורא חליתי ואני לא מסוגלת לאכול כלום פשוט כלום, למזלי הקונדיטור המקסים שלי מנסה לפנק אותי בכל פעם במנה אחרת. במוצ"ש הוא אפה לי את פיצת הבריאות האהובה עליי ואני אכלתי ממש קצת אבל אכלתי... רכיבים: לבצק הפיצה כוס וחצי קמח מלא – מנופה כוס וחצי קמח לבן מנופה – ניתן להמיר באותה הכמות קמח שיפון. כוס מים פושרים – זהירות לא חמים! 2 כפיות שמרים יבשים כף שמן זית 1כפית מלח 1כפית סוכר חום לרוטב העגבניות 500 גר' עגבניות קוביות – חלוטות ללא הקליפה – ניתן להכין עגבניות קונקסה או להשתמש בקופסת שימורים. כפית שמן זית 2 שיני שום קצוצות כפית טימין כף מלח 200 גר' גבינה צהובה מגוררת 9% כשתי כוסות אופן ההכנה: מניחים בקערת מערבל את הקמחים, השמרים, הסוכר, החלב ושמן הזית. מערבלים כ – 3 דקות. (ניתן גם בלישה ידנית של 10 דק'). מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת. מניחים להתפחה כשעה בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן מוסיפים שום מחכים כדקה מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים כשעה על אש קטנה בוחשים מידי פעם. לאחר מכן מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים ומחוררים מעט, מניחים על תבנית עם נייר אפיה או משומנת. אם ברשותכם אבן אפייה – מסוג שמוט הרווחה יהיה עצום! מורחים את הרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת אופים כ-25 דק' בחום של 225 מעלות. כמובן שזה הזמן להוסיף את התוספות האהובות עליכם. מפזרים מעל עשבי תיבול ע"פ הטעם ומגישים. מוגש בהמון אהבה שרון וסהר אהבה במטבח
פיצה ביתית בריאה/שרון קונפורטי-עמיר תתפלאו אבל יש דבר כזה – פיצה טעימה,איכותית, קריספית ובריאה בצק המורכב מ 50% קמח מלא. גבינה צהובה 9% ורוטב משגע מעגבניות טריות. השבוע נורא חליתי ואני לא מסוגלת לאכול כלום פשוט כלום, למזלי הקונדיטור המקסים שלי מנסה לפנק אותי בכל פעם במנה אחרת. במוצ"ש הוא אפה לי את פיצת הבריאות האהובה עליי ואני אכלתי ממש קצת אבל אכלתי... רכיבים: לבצק הפיצה כוס וחצי קמח מלא – מנופה כוס וחצי קמח לבן מנופה – ניתן להמיר באותה הכמות קמח שיפון. כוס מים פושרים – זהירות לא חמים! 2 כפיות שמרים יבשים כף שמן זית 1כפית מלח 1כפית סוכר חום לרוטב העגבניות 500 גר' עגבניות קוביות – חלוטות ללא הקליפה – ניתן להכין עגבניות קונקסה או להשתמש בקופסת שימורים. כפית שמן זית 2 שיני שום קצוצות כפית טימין כף מלח 200 גר' גבינה צהובה מגוררת 9% כשתי כוסות אופן ההכנה: מניחים בקערת מערבל את הקמחים, השמרים, הסוכר, החלב ושמן הזית. מערבלים כ – 3 דקות. (ניתן גם בלישה ידנית של 10 דק'). מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת. מניחים להתפחה כשעה בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן מוסיפים שום מחכים כדקה מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים כשעה על אש קטנה בוחשים מידי פעם. לאחר מכן מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים ומחוררים מעט, מניחים על תבנית עם נייר אפיה או משומנת. אם ברשותכם אבן אפייה – מסוג שמוט הרווחה יהיה עצום! מורחים את הרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת אופים כ-25 דק' בחום של 225 מעלות. כמובן שזה הזמן להוסיף את התוספות האהובות עליכם. מפזרים מעל עשבי תיבול ע"פ הטעם ומגישים. מוגש בהמון אהבה שרון וסהר אהבה במטבח