שבוע טוב לכולם.

מצב
הנושא נעול.

איתיהב

New member
שבוע טוב לכולם.

שבוע טוב לכולם.
אני עובדת ברשת מעונות יום (לא פרטית)- למען אמהות עובדות ומתנדבות, בכוונה איני מפרטת את השם . במסגרת עבודתנו אנו נדרשות להשתלמויות לאחר שעות העבודה. יש לעיתים ימים כאלה שאני נמצאת בעבודה מהשעה 7:00 בבוקר עד השעה 20:00 בערב.ללא הפסקה, מנוחה, ובלי לראות את ילדיי מהבוקר ועד הלילה. ההסתדרות,הגוף שגם אחראי למקום העבודה שלי, פירסם לא מזמן הודעה שמקומות עבודה שבהם עובדות נשים לא יערכו ישיבות לאחר השעה 15:30. וזאת כדי שהאמהות יספיקו להוציא הילדים מהמעונות,גנים וצהרונים. עכשיו שאלתי היא כזאת: הגוף שמגן על נשים , הגוף שבו אני עובדות כופה עליי את החוקים שבמקומות עבודה אחרים הוא לא מרשה להם ליקרות- הכיצד? האם מקום עבודה יכול לכפות עליי:השתלמות או ישיבת צוות ללא כל פיצוי כספי? האם אפשר שיאימו עליי במכתב לתיק האישי ועוד איומים שונים? אודה לכם על תשובתכם המהירה.

שיר ורד

New member
לצערנו ההסתדרות

שבוע טוב לכולם.
אני עובדת ברשת מעונות יום (לא פרטית)- למען אמהות עובדות ומתנדבות, בכוונה איני מפרטת את השם . במסגרת עבודתנו אנו נדרשות להשתלמויות לאחר שעות העבודה. יש לעיתים ימים כאלה שאני נמצאת בעבודה מהשעה 7:00 בבוקר עד השעה 20:00 בערב.ללא הפסקה, מנוחה, ובלי לראות את ילדיי מהבוקר ועד הלילה. ההסתדרות,הגוף שגם אחראי למקום העבודה שלי, פירסם לא מזמן הודעה שמקומות עבודה שבהם עובדות נשים לא יערכו ישיבות לאחר השעה 15:30. וזאת כדי שהאמהות יספיקו להוציא הילדים מהמעונות,גנים וצהרונים. עכשיו שאלתי היא כזאת: הגוף שמגן על נשים , הגוף שבו אני עובדות כופה עליי את החוקים שבמקומות עבודה אחרים הוא לא מרשה להם ליקרות- הכיצד? האם מקום עבודה יכול לכפות עליי:השתלמות או ישיבת צוות ללא כל פיצוי כספי? האם אפשר שיאימו עליי במכתב לתיק האישי ועוד איומים שונים? אודה לכם על תשובתכם המהירה.
לצערנו ההסתדרות
היא גוף הפועל במקרים רבין בניגוד אינטרסים. אני מניח שיש בהסתדרות איזה שהוא מבקר שאליו אפשר להתלונן בנושא. על שעות התשלומות או ישיבות הנכפות על עובדים יש לשלם. אבל אם את מקבלת משכורת חודשית קבועה, הגבוהה או שוה לשכר המינימום ובדרך כלל עובדת פחות מ 43 שעות בשבוע, ניתן לטעון ששעות אלו נכללות בשעות העבודה קבועות שלך, כל עוד לא עבדת מעל 43 שעות בממוצע שבועי לא מגיעה לך תוספת על השעות הללו. ניתן אומנם לתבוע תוספת תשלום לפי תעריף שעות נוספות , על שעות עודפות מעל 8 שעות (לעובדים 6 ימים) או 9 שעות (לעובדים 5 ימים). התוספת היא 25% משכר שעה על השעתיים הראשונות ו 50% משכר שעה על יתר השעות. אם את כבר עובדת משרה מלאה של 43 שעות, אזי התשלום הוא 125% ו 150% בהתאמה. לאיים הם תמיד יכולים, ואי אפשר למנוע מהם לרשום זאת בתיק האישי. לכן, הפתרון הנכון הוא להגיע לשעות ההשתלמות , לנהל רישום מדויק של השעות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגין הלנת שכר. בנוסף, יש לציין שהחוק אוסר להעסיק עובדים יותר מ 12 שעות ביום עבודה אחד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה